Sytuacja wyjściowa: auto stało 5 dni na zewnątrz, temperatura na zewnątrz -7, w środku oczywiście taka sama, termometr ( ten w środku ) pokazuje -5 bo miałem go przez chwile w kieszeni ). Ogrzewanie ( model benzynowy B3LCC ) o mocy 3500W zamontowane fabrycznie pod podłogą, ustawiony na maksa. Kilka pomiarów temperatury po 6, 15, 25 i 40 minutach. Auto zaizolowane lepiej niż fabrycznie, ale zasłonek na szybach nie było. Po 40minutach lód jak widać na filmie z szyby przedniej można by usunąć wycieraczką, żeby spać w środku przy takiej temperaturze spokojnie wystarczy ustawienie na połowę mocy. Oczywiście sytuacja by się zmieniła jakbym podniósł dach. Na takie okazje mam profesjonalna izolację namiotu firmy Brandrup
Jak ktoś rozważa montaż ogrzewania postojowego które ma grzać dużego busa lub campera to nie ma co się bawić w ogrzewania o mocy mniejszej niż 3000Watt, chyba, że chcemy grzać tylko kabinę.
W czasie testu 40 min. zużyłem 0,31litra benzyny
_________________ Sprinter Westfalia James Cook 1998 2.9TD
Twój sprzęt: ducato L4H2
Nazwa załogi: PiotrAsie Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Gru 2012 Piwa: 25/51 Skąd: Konstancin-Jeziorna
Wysłany: 2017-02-12, 16:02
Ja w swojej blaszance mam airtronic d2 najbardziej popularny.
W styczniu staliśmy w Białce ,w nocy temp zew. -28 a wewnątrz +20.
Ale szyby trzeba dobrze zaizolować .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum