|
|
|
Uszczelki drzwi Riviera. Zgniła podłoga |
| Autor |
Wiadomość |
Harbuz
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ford Transit Riviera
|
Wysłany: 2017-04-11, 12:20 Uszczelki drzwi Riviera. Zgniła podłoga
|
|
|
Zakupiłem nie dawno Tranzola w zabudowie Riviera. Nie będę pisał co naprawiłem, bo każdą chwilę poświęcam tej czynności. Generalnie tylko zostały opony, parę garnków i w trasę. Po wczorajszym podłączeniu zamka centralnego i alarmu, przy montażu w drzwiach krańcówki zauważyłem najgorszą rzecz. Zabudowa mokra w podłodze i na dodatek zgniła, że palcem idzie dłubać:(
Poprosiłem koleżkę i laliśmy dzisiaj wodę z węża. Zauważyłem, że cieknie w połowie gdzie jest zawias. Nie wewnątrz zabudowy( między ściankami) tylko wewnątrz od środka. Uszczelka drzwi puszcza wodę, ta pomalutku spływa na dół i leci sobie pod próg między płyty.
Chyba jasno to opisałem?
Przekopałem cały net, ale nigdzie takiej nie mogę zlokalizować? Może ktoś miał podobny problem i wie gdzie to zamówić? Uszczelka wsuwana. Jak paluchami ścinę i zrobię koło to fi 13mm. Sopka na szerokość 1 cm.
Zrobiłem kilka fotek, żeby zobrazować temat.
Pozdrawiam.
WP_20170411_13_02_50_Pro.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 26 raz(y) 252,23 KB |
WP_20170411_13_04_05_Pro.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 21 raz(y) 266,47 KB |
WP_20170411_13_02_36_Pro.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 25 raz(y) 448,95 KB |
WP_20170411_13_02_07_Pro.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 24 raz(y) 572,71 KB |
WP_20170411_13_02_24_Pro.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 26 raz(y) 256,36 KB |
|
|
|
|
 |
lwojtek
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Dethleffs T6501 Advantage Elegance
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Kwi 2017 Piwa: 7/2 Skąd: dolnośląskie
|
|
|
|
 |
Harbuz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-04-11, 13:55
|
|
|
Sprawdziłem, nic z tego:(
Ale dziękuję.
Jednak jest. Może nie idealny, ale tyle tam szperałem i tego nie widziałem. Dziękuję. |
| |
|
|
|
 |
Harbuz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-04-11, 21:40
|
|
|
Jednak nie ma. Gość polecił przyklejaną, ale jak ktoś ze dwa razy stanie na dolnej części do będzie z niej doopa?
Szukam dalej. |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2017-04-12, 15:38
|
|
|
Jeżeli da sie ją wyciągnąć ,to zdemontuj i załóż tak aby ta przerwa wychodziła na wysokości zamka.a potem spokojnie możesz dokleić w tym miejscu inną.A na dole będzie w jednym kawałku.Sprawdz jeszcze czy w innych miejscach w szafkach przy podłodze nie ma podobnej sytuacji,Wejście jest dość wysoko i wydaje mi sie ,że woda dostaje sie w innym miejscu do zabudowy. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Harbuz
trochę już popisał

|
Wysłany: 2017-04-12, 21:14
|
|
|
Pewnie tak. O tym nie myślałem? Może warto ją "obrócić"? Co do zalewania to leję się po stronie zawisu? Może tak się wydaję jak idzie ciśnienie z węża?
Tylko, że zgniło na dole, od wysokości 5-7 cm w górę. Wiem, że woda idzie w dół, ale nawet mimo wszystko to powinno zacząć się troszkę wyżej?
Oczywiście chciałbym wyeliminować wyciągnięcie drzwi, ale jak będzie potrzeba to je wydupie?!
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|