Akumulator 50KG - mocowanie? |
Autor |
Wiadomość |
molive
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-07-11, 10:13 Akumulator 50KG - mocowanie?
|
|
|
Czy macie jakiś pomysł/patent na przymocowanie akumulatora 200Ah do podłogi w kamperze (zrobiony z blaszaka - VW T4) ?
Akumulator jest na pace, grodź między paką a szoferką nie jest usunięta (w całości od podłogi do sufitu). Pytam bo chciałbym żeby w przypadku wypadku i dachowania mnie nie zabił |
|
|
|
 |
m3tal
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Vw LT35 '78
|
Wysłany: 2017-07-12, 11:37
|
|
|
Proponuję proste rozwiązanie, stosowane fabrycznie pod maską wielu samochodów- płaska blaszana obejma na górę akumulatora, całość gwintowanych szpilkami z góry na dół mocowana do podłogi. Najlepiej pewnie na przestrzał- od spodu i wierzchu podłogi skręcone nakrętkami z odpowiednimi podkładkami. To pierwsze, co przychodzi mi do głowy. |
_________________ http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=22154
VW LT 1978 2.8 174KM vr6 z automatem- in progress
(jeden krok w przód- dwa w tył) |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2017-07-12, 13:54
|
|
|
Jeżeli o taki temat pytasz to lepiej będzie jak pojedziesz do serwisu i oni to zrobią
Ludzie nie bierzcie się się za rzeczy o których nie macie pojęcia róbcie to co umiecie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a później będzie " tak mi powiedzieli" |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Roberto
weteran

Twój sprzęt: EuraMobil 555 + Jumper H3L3 (w budowie)
Nazwa załogi: techserwis
Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Lip 2013 Piwa: 69/30 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 2017-07-12, 15:13
|
|
|
molive napisał/a: | Pytam bo chciałbym żeby w przypadku wypadku i dachowania mnie nie zabił |
Tak na marginesie, to w przypadku dachowania wszystko co masz w aucie (a nie jest solidnie przytwierdzone) może Cię zabić |
_________________ pozdrawiam
Robert
PS.
Używajcie polskich znaków !! Jest różnica czy zrobisz komuś ŁASKĘ czy LASKE...
 |
|
|
|
 |
molive
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2017-07-13, 08:37
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi, a w temacie serwisu - gdzie takie rzeczy mogą robić?
Póki co właśnie myślałem o przymocowaniu do podłogi śrubami (przewiercone na wylot), muszę zobaczyć pod samochodem czy niczego nie ma akurat w tym miejscu. Znajomy jest w trakcie produkcji dla mnie 4 sztuk takich uchwytów stalowych.
 |
|
|
|
 |
Flag
weteran

Twój sprzęt: Transit jumbo
|
Wysłany: 2017-07-13, 10:26
|
|
|
Serwisy to chyba ostatnie miejsce gdzie sie szuka jakosci
W serwisach w wiekszosci pracuja "wymieniacze" czyli osoby potrafiace wymienic dana oryginalana czesc za pomoca dedykowanych narzedzi i zgodnie z instrukcją. A to trzeba dobrego magika a nie serwisu. |
|
|
|
 |
RadekNet
weteran

Twój sprzęt: Opel Vivaro
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 26/74 Skąd: Sligo IE
|
Wysłany: 2017-07-15, 13:07
|
|
|
A nie masz miejsca pod autem? Ja w Vivaro chce ładować 215Ah pod podłogę pod kierowcą, obok oryginalnego akumulatora. Trochę mniej strach w razie czego |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|