Demontaż Thetford C3 |
Autor |
Wiadomość |
pionier01
stary wyga

Twój sprzęt: LMC Liberty 570s 1997
Nazwa załogi: 4 facetów i jedna dziewczyna
|
Wysłany: 2017-12-24, 12:39 Demontaż Thetford C3
|
|
|
Czy ktoś wie jak zdemontować WC Thetford C3? Muszę naprawić cześć tylnej ściany ale nie wiem jak zdemontować WC. Zasilikowana przez poprzedniego właściciela. Nie widzę żadnych śrub itp. POMOCY!
DSC_1196.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 28 raz(y) 677,23 KB |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2017-12-24, 16:09
|
|
|
kasetę wyjmij , w podstawie 4 śruby wkręcane w podłogę , odłączyć wąż i dwa kabelki , ponacinać silikony a cały kibek do góry bo jest jeszcze na takiej listwie przykręcanej do ściany za plecami jak siedzisz na tronie ... 15 min i kibel na stole |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2017-12-25, 09:41
|
|
|
BIORCA napisał/a: | kasetę wyjmij , w podstawie 4 śruby wkręcane w podłogę , odłączyć wąż i dwa kabelki , ponacinać silikony a cały kibek do góry bo jest jeszcze na takiej listwie przykręcanej do ściany za plecami jak siedzisz na tronie ... 15 min i kibel na stole |
Mam LMC Liberty gdzie po kasetę trzeba sięgać gdyż najpierw jest mały schowek a w głębi kaseta. Jeśli mówisz że po wyjęciu kasety są 4 śruby w podłodze to czy sięgnę do nich przez drzwiczki? |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2017-12-25, 10:56
|
|
|
zależy jekie masz długie rączki chińska dziewczynka nie sięgnie , ona by tam weszła cała |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2017-12-25, 14:42
|
|
|
BIORCA napisał/a: | zależy jekie masz długie rączki chińska dziewczynka nie sięgnie , ona by tam weszła cała |
Zrobiłem zdjęcie. Śruby o których mówiłeś to te na żółtej ramce, czy te w zagłębieniu?
WC.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 26 raz(y) 36,04 KB |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2017-12-25, 17:31
|
|
|
chłopie , jak zaczynasz zadawać takie pytania to TY się nei zabieraj za to bo zwyczajnie spierd....sz i będziesz miał dodatkowe koszta , po co ?
odkręć sobie taka jedna przy żółtej płytce i sam dojdziesz do wniosku ,że to nie jest trudne wykumać ale jak tego nie zrobiłeś to nie brnij dalej , trzeba mieć zacięcie i pojęcie , Ty nie masz .
nie martw się , nie każdy musi , ja bułki nie upiekę i piwa nie zrobię , nie potrafię |
|
|
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2017-12-25, 17:40
|
|
|
Adam , święta , podpowiedz koledze co ma odkręcić a jak będzie w Twojej okolicy pewnie ci piwo postawi , przecież tam jest tylko 6 wkrętów jak wszystkie odkręci to o dwa za dużo ale się nic nie stanie . |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2017-12-25, 17:41
|
|
|
Adam ,jak zawsze szczery do bólu,ale moze w ramach promocji swiatecznej pokierujemy kolege-te sruby sa w głębi,w tych zaglebieniach,w ktorych przewozi sie plyny do toalety.Potem idz z nozykiem do tapet a najlepiej samym ostrzem i przetnij wszystkie silikony.jak bedziesz te sruby mial odkrecone i silikony wyciete to wsadz lape w otwor kibla ,zlap go i pociagnij cala toalete w gore ,powinna puscic |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2017-12-25, 18:22
|
|
|
teraz to juz bierzecie na siebie dalsze odpowiedzi na paskudne pytania i szkody w połamanych plastykach
Gość nie ma zajawki szkoda sprzetu |
|
|
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2017-12-25, 18:24
|
|
|
BIORCA napisał/a: |
Kiedyś musi się nauczyć a najlepiej na swoim. |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2017-12-25, 19:13
|
|
|
OMEGA napisał/a: | BIORCA napisał/a: |
Kiedyś musi się nauczyć a najlepiej na swoim. |
Serdecznie dziękuję za podpowiedź. Mówiąc szczerze nie przejmuję się nigdy negatywnymi sugestiami lecz brnę do przodu. Zawsze warto zapytać się o szczegóły, pomimo że niektórym to przeszkadza. Teraz mam wiedzę i wiem że muszę uważać na plastyki.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2017-12-25, 19:37
|
|
|
Tak dla wyjaśnienia sytuacji mógłbyś zobrazować to uszkodzenie tylnej ściany która natchnęła do demontażu kibla , jedna fotka powie wszystko . |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2017-12-25, 20:07
|
|
|
BIORCA napisał/a: | Tak dla wyjaśnienia sytuacji mógłbyś zobrazować to uszkodzenie tylnej ściany która natchnęła do demontażu kibla , jedna fotka powie wszystko . |
Uszkodzenia nie widać gołym okiem. Jeśli natomiast nacisnę ręką tylną ścianę w okolicach WC ściana ugina się. Przy samej listwie narożnej. Jeśli położę się pod autem to dokładnie w rogu pod WC mam sypiącą się sklejkę. Nie duży fragment -około 15 cm x 15 cm. Chcę zdjąć WC aby go odświeżyć i jednocześnie odsłonić tylną ścianę aby zrewidować moje podejrzenia. Mój LMC był bity w Niemczech i tam wyremontowany 3 lata temu. Zrobili to nie dokładnie według mnie. Widać od spodu że już to naprawiali ale gdzieś dalej sączy się woda i znowu trzeba poprawić.
FORUM.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 22 raz(y) 62,18 KB |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2017-12-25, 20:26
|
|
|
Nie ruszałbym kibla na samym początku tej naprawy , silikony dobrze wygladają więc po co marnowac niepotrzebnie czas , byc może bedzie to konieczne ale proponuje Ci na początek wyciać od dołu prostokąt pozostawiając wykładzinę i podejrzeć tylna ścianę od dołu ... wtedy zdecydować czy wyjęcie i demolka kibla jest konieczna . wstawienie takiej części podłogi od dołu nie jest problemem . |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2017-12-25, 20:37
|
|
|
BIORCA napisał/a: | Nie ruszałbym kibla na samym początku tej naprawy , silikony dobrze wygladają więc po co marnowac niepotrzebnie czas , byc może bedzie to konieczne ale proponuje Ci na początek wyciać od dołu prostokąt pozostawiając wykładzinę i podejrzeć tylna ścianę od dołu ... wtedy zdecydować czy wyjęcie i demolka kibla jest konieczna . wstawienie takiej części podłogi od dołu nie jest problemem . |
Czytasz w moich myślach. Jednak zanim wytnę od spodu otwór inspekcyjny mam możliwość zobaczenia tego miejsca od góry. Jak pisałem wcześniej mój WC jest w głębi. Bliżej mam mały schowek. Podłoga tego schowka ma śruby i je planuję w pierwszej kolejności odkręcić. Wtedy dokładnie zobaczę to miejsce zamoknięcia z góry. Jak widać na załączonym zdjęciu biegnie tam także ruda nadmuchu więc zobaczę co się tam dzieje. Myślę że gdzieś na górze na listwie rogowej jest przeciek, dlatego chcę wyjąć WC i otworzyć ścianę. Ale zrobię wcześniej jak piszesz.
WC_2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 21 raz(y) 49,36 KB |
|
|
|
|
|
 |
|