|
|
|
Dwa Campery do oceny |
| Autor |
Wiadomość |
mmbu
trochę już popisał

Twój sprzęt: Transit Riviera120 '93
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Lip 2014 Piwa: 3/4 Skąd: Warszawa/Radzymin
|
Wysłany: 2018-10-18, 16:47 Dwa Campery do oceny
|
|
|
Co myślicie o tych camperach?
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDx5M0w.html
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDx5UFt.html
Transit wymieniona tylna ściana, ale tylny zderzak oryginalny. Kiedyś tam było okno od łóżka piętrowego. W środku w miejscu łóżka wstawiony dodatkowy oddzielny prysznic i chyba szafa? Lub odwrotnie.
Ducato ciekawie niska cena. Ma swoje braki-markiza, osłona schodków, piętrowe łózka o długości ok 180cm. i silnik 1,9. Ale w tym roczniku , to chyba sprzedający zapomniał dodać TurboDiesel. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2018-10-18, 17:00
|
|
|
| Transit ...ściana wymieniona czy tylko pokryta czymś nowym? Te modele gniją od środka , mokra belka i blacha alu utlenia się , sito ... sprawdź to lepiej ::) |
|
|
|
 |
mmbu
trochę już popisał

|
Wysłany: 2018-10-18, 17:07
|
|
|
Sprawdzę. Raczej pokryta stara. Na tylnej ścianie było kiedyś wielkie okno
Edit:
... i klapa wielkiego bagażnika, którego teraz nie ma. |
| |
|
|
|
 |
Bazyli
Kombatant +125 punktów do życia po odpaleniu kampera

Twój sprzęt: T.E.C. Rotec 680G automat 196 KM
Nazwa załogi: Bartek/Magda/Kasia/Filip
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Mar 2011 Piwa: 196/186 Skąd: Lublin->BOTANIK
|
Wysłany: 2018-10-19, 08:29
|
|
|
| mmbu napisał/a: | | Co myślicie o tych camperach? | - układ masz przemyślany ? będziecie jeździć we dwoje czy z dziećmi ? abstrahując od stanu: gdzie w pierwszym będziesz trzymał stolik i krzesła ? poza tym rowerów na tym czymś (dot. obu) nie przewieziesz - o ile (do sprawdzenia) konstrukcja wytrzyma o tyle nie ma mocowań - chyba że były mocowane sznurkiem konopnym |
| |
|
|
|
 |
piotr.sto
zaawansowany

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Gru 2011 Piwa: 5/27 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2018-10-19, 11:40
|
|
|
| Nie chcę Cię zniechęcać, ale ja w zeszłym tygodniu sprzedałem swojego kamperka na Ducato I z 1990 r. za... 29 tys. Więc Ducato II w odpowiednio dobrym stanie powinno chyba kosztować odpowiednio drożej. |
| |
|
|
|
 |
mmbu
trochę już popisał

|
Wysłany: 2018-10-19, 14:22
|
|
|
Ja swojego już kupiłem. Właśnie takiego transita, tylko bez przeróbek. Znajomy zobaczył i się strasznie napalił.
Według mnie transit wymaga powrotu do oryginału. Czyli z tyłu łózko piętrowe w poprzek i bagażnik z klapą na tylnej ścianie. W obecnej zabudowie, to dla dwóch osób jest.
Ducato bardzo tanie i to jest mocno podejrzane. Na pierwszy rzut oka po zdjęciach wygląda na prawdę interesująco Jak się jutro rano nie sprzeda, to znaczy , że konkretna mina.
Ja nad układem się bardzo długo zastanawiałem i dla mnie niezbędne było spanie dla czterech osób bez konieczności składania stolika. Dodatkowo dwa z tych łóżek powinny być osobne i "pełnowymiarowe". Dodatkowo jeździłem przez kilka lat długim transitem w którym dołożyłem łóżko piętrowe w tylnej części nad oryginalnym wzdłużnym łóżkiem. W tym układzie brakowało mi tylko dwóch rzeczy. Łóżka piętrowe miały 180cm długości, a dzieci rosną i osobnego prysznica-tak wiem przesada. Przy moim sposobie camperowania(w drodze do celu zwiedzić jak najwięcej) dużą wadą była długość campera i problem z parkowaniem w miastach.
Obecny jest krótki, zwrotny i ma cztery osobne łóżka. Oczywiście brakuje w nim wielkiej kuchni, osobnego prysznica i kilku innych rzeczy. Nie można mieć wszystkiego, szczególnie w tak niskim budżecie |
|
|
|
 |
dziwaczek
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato EuraMobil 625 1995r.
Nazwa załogi: dziwaczki
Pomógł: 17 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Piwa: 58/18 Skąd: Osowiec/Mazowieckie
|
Wysłany: 2018-10-19, 18:09
|
|
|
Transit - no nie powiem pomysł na naprawę szacun
Ducato mi sie nie podoba a szczególnie te dwie "kabiny sypialne z tyłu" ale jak ktos mam małe dzieci to oki, silnik 1.9 trochę mało (moze z turbo?) szuflada w szafce w kuchni i drzwiczki jakies "dziwne" a po za tym "ostatni przegląd do 06/2017" ciekawe czemu?
a i coś za tani tak o ok 8 -10 tyś |
_________________ Dziwaczek II oraz Dziwaczek I
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|