Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przegląd campera
Autor Wiadomość
Arnold1 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.3
Piwa: 18/26
Wysłany: 2018-02-17, 21:59   Przegląd campera

Byłem u Wadowskich w Jankach/k. Warszawy (tani, mały kontener z przeszkloną przednią scianą, a za nim niewielki biały namiot, niby warsztat), na tzw. przeglądzie campera. Za 369 zł. obejrzeli pojazd, a właściwie zabudowę - stwierdzili, że wszystko jest dobrze :diabelski_usmiech
Trwało to ok. 3 godz.! Dodać muszę, że jadąc do nich przedstawiłem listę pozycji, które oczekiwałem, że zrobią, I tak:
◻ Camper Check List, przed sezonem
◻ Przegląd Wadowscy 15.2.2018 - Instalacji gazowa, NALEPKA + instalacji elektrycznej (sprawdzenie 1+2 aku, pojemności)
◻ Sprawdzenie podłączenia przetwornicy, pod siedzeniem kierowcy i założenie bezpiecznika
◻ Podpięcie bezpiecznika pod drugi aku zabudowy, pod fotelem pasazera
◻ Schodek, nie zamyka się przy odpalaniu stacyjki
◻ Sprawdzenie podłączenie Solara do energobloku (w szafie)
◻ Instalacja elektryczna, (brak zasilania aku zabudowy podczas jazdy oraz ładowania aku silnika poprzez energoblok?)
◻ Brak ładowania aku zabudowy podczas jazdy!
◻ Brak ładowania akumulatora głównego z energobloku, 230V. Nowy akumulator w pełni naładowany, Camper w garażu, temp., ok. +1, po 6 dniach nie można uruchomić!
◻ Przegląd inst. gazowej, NALEPKA
◻ Sprawdzenie działania czujnika gazu

Nic nie zrobili! Nalepki gazowej nie dali! (muszą zamówić w Niemczech i dodatkowo ma kosztować 60PLN). Żadnego raportu z przeglądu nie dali, wpisu o badaniu szczelności do książki serwisowej (będącej w schowku) też nie zrobiono (sprawdziłem po powrocie). Dopiero po moim dosyć stanowczym żądaniu wydrukowano mi 2 czy 3 stronicowe zestawienie prac, które ręcznie zostały oznaczone krzyżykami (co 2-3 pozycja). Stwierdzili dalej, że realizacja pozycji z mojej listy wymaga ponownego przyjazdu, gdyż konieczny jest dodatkowy czasu, gdyż to przekracza zakres prac ich przeglądu! Skrytykowli dodatkowo poprowadzenie niektórych kabli (bez peszli, o czym I ja wiedziałem!)

Moja ocena:
1. Wadowscy w Jankach (sprzedaż camperów Weissberg, serwis oraz wynajem camperów "McRent" obsługiwany przez młodziutkich (wyglądających na ok. 22-25 lat) młodziencow nie daje jakiegokolwiek poczucia ani wiarygodności ani solidności usług.
2. Już samo ustalenie terminu było problemem. Pierwotnie termin był ustalony na początku stycznia 2018 na 25.1. Na 5 dni przed - telefon od młodzieńca imieniem Jaromir, że nie da rady i musimy przełożyć. Zobowiązał się do ponownego kontaktu i ustalenia terminu tuż po 6.2. Do 8. 2 brak telefonu. Sam zadzwoniłem więc, a tu zdziwienie i z wielkim trudem ustalenie terminu na 15.2 (chciał tydzień później, na 22.2). Udało mi się uzyskać termin wcześniejszy, gdyż mocno nalegalem, z powodu planowanego wyjazdu 25.6 w trasę!
3. Po przyjechaniu na ustalony termin 15.2.2018 godz. 11.00., przedstawiłem listę powyższą, młodzieńcy nie kwestionowali jej, o nalepce kontroli gazowej (że jej nie mają), też nic nie mówili.
4. Auto zostawiłem, przekazałem informację jak odblokować zapłon (zabezpieczenie auta przed kradzieżą) i poszedłem "na stand by" do pobliskiego centrum handlowego.
5. Po 3 godz. telefon. Już zrobili, tzn przegląd, ale nic z mojej listy. Jaromir stwierdził, że kable są dziadosko I nieprofesjonalnie poprowadzone (dot. 2 przewodów o czym też wiedziałem i oczekiwałem, że "fachowcy od Wadowskich" dołożę tzw. peszle sami)
6. Po powrocie do serwisu Wadowskich, wydali mi pojazd, fakturę na 369 z, zapłata i..... niby koniec, jezdź kliencie już sobie!
7. Na moje pytanie, co tak w zasadzie zrobiliście w ramach tego przeglądu? Dlaczego nic nie zrobione z mojej listy? Wielkie zdziwienie młodzieńca Jaromira! Nerwowo, przez ok. 5 minut szukał na komputerze jakiegoś pliku, potem go wydrukowal. Było to zestawienie wszystkich pozycji, które niby należą do zestawu przeglądu campera Weissberg. Co 2-3 pozycję odznaczył ręcznie krzyżykiem i mi ją przekazał. Zażyczylem sobie pieczątkę firmową, podpis i datę. Odnośnie mojej listy, okazało się, że:
- nie zrobili, bo nie mieli czasu,
- nalepki kontroli gazowej nie dają, bo nie mają, a tak w ogóle to trzeba zamówić i kosztuje 60zl.
- do zrealizowania pozycji z mojej listy, mogą najwcześniej za tydzień w czwartek. Koszt roboczogodziny 100 PLN + VAT. Będąc postawiony trochę pod ścianą (planowany wyjazd 26.2) zgodziłem się.
-Jaromir, który jak się zorientowałem był odpowiedzialny za serwis zmył się jak najszybciej, aby nie odpowiadać na więcej pytań, a ja przed odjazdem dokonałem płatności u drugiego młodzieńca. Zaszedlem jeszcze do namiotu aby pogadać z osobą robiącą przegląd. Nikogo w namiocie NIE BYŁO!, był zamknięty. Zdegustowany obsługą i serwisem odjechałem jak najszybciej.
8. Na trasie powrotnej zatrzymałem się. Po powrocie do auta uświadomiłem sobie, że nie działa blokada zapłonu, która funkcjonowała jeszcze przy oddawaniu pojazdu do Wadowskich! Od razu za telefon i dzwonię kilkakrotnie do Jaromira! Niestety nie chciał zapewne odebrać! W piątek, ok. 10 dzwonię ponownie i pytam się, czy coś robili z alarmem, bo blokada zapłonu po wyjechaniu od nich nie działa? Odpowiedź była - nic nie robili, nie dotykali się, itp. Nalegalem, żeby zapytał się osoby, która robiła przegląd, obiecał to zrobić i oddzwonić. Po kilku minutach dzwoni Jaromir I potwierdza że oni NIC nie robili i pewnie się zepsuł! Oczywiście to nie ich wina!
Nie ukrywam, że wściekłość mnie ogarnęła. Wykonałem od razu kilka telefonów. Okazało się, że zapewne alarm został wprowadzony w tzw. tryb serwisowy (co w przeciągu paru chwil sie potwierdziło). Musiał zrobić to "fachowiec od Wadowskich" wykonywujacy przegląd! Ponowny mój tel. do Jaromira, przekazałem mu swoje ustalenia - szedł dalej w zaparte!

Konkluzja - tragiczna, nieprofesjonalna I niekompetentnych obsługa. Odradzam wszystkim! Młodzieńcy od Wadowskich nastawieni są na sprzedaż bądź wynajem kamperów za grube pieniądze "swieżakom", a więc osobom nie mającym wielkiego rozeznania.
Oczywiście do nich więcej NIE POJADĘ i niniejszy krótki raport przekazuję również do "centrali" braci Wadowskich w Krakowie.
Ostatnio zmieniony przez Arnold1 2018-02-19, 12:46, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2018-02-17, 22:15   

lista życzeń na dwa dni szukania i szperania a TY po 3 godzinach w sklepie na kawce myslałeś ,że to tak się da ??? jakieś czary chyba sobie wymarzyłeś .

Napisałeś swoje , miałeś prawo ale i pokazałeś ,że jesteś marzycielem .

I jak się odbiera furę to się sprawdza po kolei , szczególnie funkcje alarmowe które z wiadomych względów często są uruchamiane na czas naprawy .

Sądzę ,że należysz do ludków pieniaczy i jak nie daj Boże jutro jakiś rusek odjedzie Twoim kampem daleko to tylko serwis będzie winien .

Strzeż mnie panienko z Torunia od takich klientów :)

izola 
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy
Piwa: 232/165
Wysłany: 2018-02-17, 22:42   

Cytat:
Trwało to ok. 3 godz.! Dodać muszę, że jadąc do nich przedstawiłem listę pozycji, które oczekiwałem, że zrobią, I tak:
◻ Camper Check List, przed sezonem
◻ Przegląd Wadowscy 15.2.2018 - Instalacji gazowa, NALEPKA + instalacji elektrycznej (sprawdzenie 1+2 aku, pojemności)
◻ Sprawdzenie podłączenia przetwornicy, pod siedzeniem kierowcy i założenie bezpiecznika
◻ Podpięcie bezpiecznika pod drugi aku zabudowy, pod fotelem pasazera
◻ Schodek, nie zamyka się przy odpalaniu stacyjki
◻ Sprawdzenie podłączenie Solara do energobloku (w szafie)
◻ Instalacja elektryczna, (brak zasilania aku zabudowy podczas jazdy oraz ładowania aku silnika poprzez energoblok?)
◻ Brak ładowania aku zabudowy podczas jazdy!
◻ Brak ładowania akumulatora głównego z energobloku, 230V. Nowy akumulator w pełni naładowany, Camper w garażu, temp., ok. +1, po 6 dniach nie można uruchomić!
◻ Przegląd inst. gazowej, NALEPKA
◻ Sprawdzenie działania czujnika gazu

Jak klient oddaje auto z listą- co jest do zrobienia , warsztat powinien wyjaśnić co jest do zrobienia w ramach przeglądu , a co w ramach reperatury i określić czas trwania tych prac... i by nie było nieporozumień zrobić wstęną umowę na te prace.

Nie zrobili , jak chciał więc się żali i ma rację jako zleceniodawca ...a dał zlecenie ( jak pisze) by pojazd zrobili wg. jego listy.
Ostatnio zmieniony przez izola 2018-02-17, 22:45, w całości zmieniany 1 raz  

marcinPK 
zaawansowany
ARCA Integra, 2,0 LPG...

Twój sprzęt: Dethlefs Beduin 1999, Kamper Iveco DIY-2008,
Nazwa załogi: MarcinMariola+7niedorosłych+ czarna Kotka
Piwa: 19/4
Wysłany: 2018-02-17, 22:44   

i co dalej z kamperkiem...? zapraszam do mnie...

Moja pomoc w budowie http://www.camperteam.pl/...c3d224d5f142fad

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-02-17, 22:49   

mogli go potrzymać w tej kawiarni dwa dni :haha: zdążył by otworzyć też linie kredytową w banku obok kawiarni :)

Arnold1 
zaawansowany

Wysłany: 2018-02-17, 22:57   

BIORCA napisał/a:
mogli go potrzymać w tej kawiarni dwa dni :haha: zdążył by otworzyć też linie kredytową w banku obok kawiarni :)

"Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia" - siedzimy po innych stronach jak widzę.
A tak poza tym, to przestań się silić na dosyć głupie docinki, głupio wypadasz.
Przedstawiłem obiektywnie opis wydarzenia, celem ostrzeżenia innych. Wnioski wyciąga każdy sam. Ma prawo też tam pojechać.
A jeśli Ty prowadzisz swój biznes w podobny sposób, i akceptujesz taki model relacji z klientami to.... jak najdalej od Ciebie również! Tak to widzę.

Wyświetl szczegóły
Arnold1 
zaawansowany

Wysłany: 2018-02-17, 23:01   

marcinPK napisał/a:
i co dalej z kamperkiem...? zapraszam do mnie...

Dzięki za propozycję. :bukiet:
Już znalazłem kogoś w okolicy. Może kolejnym razem, ale jak widzę dosyć daleko miałbym do Ciebie. :spoko

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-02-17, 23:14   

Arnold1 napisał/a:

Przedstawiłem obiektywnie opis wydarzenia, .

tak tak , dla siebie i tylko dla siebie .... bywali już tu tacy co to potem jak druga strona się odezwała to pieniacze znikali nagle ....

już Ci pisałem,że pieniaczy nie obsługuje dzięki wstawiennictwie w niebiosach panienki z Torunia , nie rozumiesz to trudno ...

Arnold1 
zaawansowany

Wysłany: 2018-02-17, 23:36   

Cytat:

tak tak , dla siebie i tylko dla siebie .... bywali już tu tacy co to potem jak druga strona się odezwała to pieniacze znikali nagle .... .

OK, niech będzie - subiektywny, ale tyczy się to komentarza i konkluzji, ale fakty są faktami. A o nich można podyskutować i to bez emocji.
Cytat:

już Ci pisałem,że pieniaczy nie obsługuje dzięki wstawiennictwie w niebiosach panienki z Torunia , nie rozumiesz to trudno ...

Twojej panienki z Torunia nie znam, i poznać nie mam potrzeby.
A tak w ogóle, to jako "kombatant CamperTeam" prezentujesz typową postawę "mądrali", która dosyć szeroko w polskim świecie kamperowym jest ośmieszona, lekceważona I wysmiewana :) Może czas na refleksje? Zwłaszcza w relacjach z nowymi użytkownikami, możesz się naciać. :spoko

Wyświetl szczegóły
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2018-02-17, 23:44   

ale mnie to dynda , nie fatyguj się :)

a stopnie na CT /pagony / dostajesz z przydziału a nie zasług ... głupawe posty też sie liczą .

Nie znasz panienki z Torunia ? Musisz nadrobić by wyrównać :spoko

uzupełnij profil , wiek , pozycja i takie tam , poważniej wypadniesz w rozmowach. Jak widzę,że ktoś podkreśla ,że Polska jest w Europie lub co gorsze jest Europejczykiem to gacie z wrażenia opadają :)

J.Leboski 
zaawansowany

Piwa: 32/27
Wysłany: 2018-02-18, 08:53   

Nosiłem sie z zamiarem odwiedzenia Ciebie w celu dokonania pewnych napraw, ale czytając twoje agresywne komentarze próbujące "przytopić" każdego twojego rozmówce by móc być "wyżej" od niego...nie chciał bym być tam sponiewierany. Wiemy że jesteś (chyba) mądry, oczytany, posiadasz dużą wiedzę o kamperach itp...tzw. fachowiec pełną gębą... a! i katolik, przynajmniej tak się deklarowałeś ...ja jednak chyba do Bydgoszczy pojadę...

https://www.youtube.com/watch?v=93b1xV105HU

ps.

do tego Torunia to na dziwki jeździsz, czy pomodlić sie u Tadeusza?...takie to dwuznaczne...
a teraz ulżyj swoim kompleksom :ok
Ostatnio zmieniony przez J.Leboski 2018-02-18, 10:33, w całości zmieniany 3 razy  

Wyświetl szczegóły
Andrzej R. 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato 2,3 jtd, McLouis Mc2 54 Garage
Nazwa załogi: Wanda i Andrzej
Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2018-02-18, 10:01   

Ja chyba również wybiorę Bydgoszcz :) .

Pozdrawiam

jawi13 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Kamper z wielkiej promocji:GoMarket FR67112
Piwa: 3/9
Wysłany: 2018-02-18, 10:22   

No niestety Biorca czytając Twoje posty odnosi się wrażenie że TY wszystko wiesz i że kto nie z Tobą to Twój wróg i możesz go zrównać bez karnie z błotem. Wiem że masz to gdzieś co ktoś napisze o Twoich postach ,ale weź pod uwagę że nie piszesz na swoim forum tylko na forum dostępnym dla wszystkich i trochę szacunku innym z Twojej strony też się należy.

Wyświetl szczegóły
Macher 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Sunlight T65
Nazwa załogi: M&Lu
Wysłany: 2018-02-18, 10:26   

Obywatelu Leboski ! Profil uzupełnić :haha: i

grzegorz_wol 
weteran

Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Piwa: 80/64
Wysłany: 2018-02-18, 10:29   

Kwestia przeglądu zabudowy kampera raczej nie do ogarnięcia na tym forum :haha:

Generalnie sprawa jest prosta. Koledzy na Forum którzy zajmują się naprawą kamperów umawiają się na najbliższym zlocie i ustalają standart takiego przeglądu: punkty kontrolne itp oraz cennik. Wymyślamy książeczkę gdzie się wpisuje co trzeba. Chcę sobie zrobić przegląd to wchodzę sobie w dział forum wybieram warsztat i go robię. I co dalej.... niby same plusy. Chcę sprzedać kampera rozmawiam z potencjalnym chętnym i podaje numer do serwisu i mówię gadaj sobie o moim kamperze z tym i tym. Tylko jest jeden problem :haha:

Ile % z forumowych kamperów go przejdzie i co zrobią ich aktualni posiadacze....

A ja dla odmiany jak będę odbierał swojego kampera od Mariusza to będę w pobliżu i z wielką chęcią bym Adamie Ciebie poznał. Mnie bardzo ciekawi jak wygląda ktoś kto tak zadziera z każdym na forum :haha:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi