Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Antena
Autor Wiadomość
VincentVan 
doświadczony pisarz

Piwa: 56/9
Wysłany: 2018-02-28, 13:24   Antena

Jako, że mój kamper będzie również office vanem, będzie bardzo istotne, żebym miał w nim w miarę szybki Internet. Szukam odpowiedniej anteny w zakresie od 3g do LTE. Czy możecie coś polecić?

Oraz jeszcze jedno pytanie. Jestem totalnym laikiem, więc może okazać się, że pytanie nie ma sensu, ale zaryzykuję...

Na dachu będę miał platformę na panele słoneczne, to jest jakieś 3.5 metra na 1.8 metra stali nierdzewnej. Czy taka konstrukcja zbiera jakieś fale? Czy jest sens i istnieje możliwość podłączyć taką platformę do anteny? Jeśli tak, to jak to zrobić?
Postaw piwo autorowi tego posta

Hercer 
stary wyga
Adam

Twój sprzęt: .
Piwa: 32/9
Wysłany: 2018-03-01, 07:55   

wszystko zależy gdzie będziesz wojażował bo w wielu miejscach naszego i nie tylko naszego kraju należy zapomnieć o LTE jak najsłabszy działa to jest dobrze !!!

pozdrowionka z Wrocka :spoko

wirefree 
stary wyga

Twój sprzęt: EuraMobil
Otrzymał 11 piw(a)
Wysłany: 2018-03-01, 08:21   Re: Antena

VincentVan napisał/a:
Jako, że mój kamper będzie również office vanem, będzie bardzo istotne, żebym miał w nim w miarę szybki Internet. Szukam odpowiedniej anteny w zakresie od 3g do LTE. Czy możecie coś polecić?

Oraz jeszcze jedno pytanie. Jestem totalnym laikiem, więc może okazać się, że pytanie nie ma sensu, ale zaryzykuję...

Na dachu będę miał platformę na panele słoneczne, to jest jakieś 3.5 metra na 1.8 metra stali nierdzewnej. Czy taka konstrukcja zbiera jakieś fale? Czy jest sens i istnieje możliwość podłączyć taką platformę do anteny? Jeśli tak, to jak to zrobić?

Stali nierdzewnej? Takie konstrukcje to raczej z aluminium bo nierdzewka jest bardzo ciezka raczej. A konstrukcji jako taniej nie podlaczysz do anteny nawet jest to niewskazane.Antena szerokopasmowa jakas pewnie da rade.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu