|
|
Samochód dostawczy do pracy |
Autor |
Wiadomość |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2018-06-12, 11:24 Samochód dostawczy do pracy
|
|
|
Pewnie wielu z was ma różne działalności w których wykorzystujecie samochody dostawcze, więc macie z tym porządne doświadczenia.
W związku z nową branżą, w którą wchodzę potrzebny będzie samochód dostawczy (w perspektywie miejmy nadzieję, że kilka). Ładunek lekki, moooże tona, specyfika pracy: trasa w jedną stronę 200-400km potem kręcenie w koło komina po mieście i powrót (3 dni trwa taki wyjazd). Priorytety: niezawodność, ekonomia, wygoda dla kierowcy. Co do przestrzeni ładunkowej ma mieć przynajmniej ze 195cm wysokości i być jak najdłuższa (szerokość nie jest najważniejsza).
W finale jest Ducato L4H2 i Master (najdłuższy z przednim napędem). Sprinter i Crafter chyba sporo droższe (no chyba że ceny realne są zupełnie inne niż cennikowe). Jeszcze ew. Iveco ale to by musiało być trochę używane bo są drogie, poza tym towar będzie lekki a wiadomo, że Iveco służą do bycia przeładowanym
Anyway: co byście brali dla siebie? |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
Robinson_44
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Błękitek Ducato 3,0 H3L3 177 KM
Nazwa załogi: RobinSony
|
Wysłany: 2018-06-12, 11:44 Re: Samochód dostawczy do pracy
|
|
|
Bajaga napisał/a: | Pewnie wielu z was ma różne działalności w których wykorzystujecie samochody dostawcze, więc macie z tym porządne doświadczenia.
W związku z nową branżą, w którą wchodzę potrzebny będzie samochód dostawczy (w perspektywie miejmy nadzieję, że kilka). Ładunek lekki, moooże tona, specyfika pracy: trasa w jedną stronę 200-400km potem kręcenie w koło komina po mieście i powrót (3 dni trwa taki wyjazd). Priorytety: niezawodność, ekonomia, wygoda dla kierowcy. Co do przestrzeni ładunkowej ma mieć przynajmniej ze 195cm wysokości i być jak najdłuższa (szerokość nie jest najważniejsza).
W finale jest Ducato L4H2 i Master (najdłuższy z przednim napędem). Sprinter i Crafter chyba sporo droższe (no chyba że ceny realne są zupełnie inne niż cennikowe). Jeszcze ew. Iveco ale to by musiało być trochę używane bo są drogie, poza tym towar będzie lekki a wiadomo, że Iveco służą do bycia przeładowanym
Anyway: co byście brali dla siebie? |
Siemanko,
Mając obecne doświadczenia ja dla siebie brałbym pierwsze dwie wymienione przez Ciebie opcje. Mam doświadczenia i z jednym i z drugim, ale też i z tymi pozostałymi.
Ducato i Masters to optymalne koszty eksploatacji w stosunku do ceny. Iveco faktycznie do ciężkiej pracy. Reszta to ładne opakowania za niemałą cenę. Powodzonka w nowej branży |
_________________ Robinson_44
Idąc przed siebie nie oglądaj się wstecz, patrz dokąd zmierzasz, zawsze pamiętaj skąd przychodzisz.
 |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2018-06-12, 12:01 Re: Samochód dostawczy do pracy
|
|
|
Robinson_44 napisał/a: |
Mając obecne doświadczenia ja dla siebie brałbym pierwsze dwie wymienione przez Ciebie opcje. Mam doświadczenia i z jednym i z drugim, ale też i z tymi pozostałymi. |
Do Ducato mam sentyment (kamper taki był ) ale uważam, że pozycja za kółkiem idealna nie była. W Masterze na razie tylko siedziałem i wydawało się, że jest lepiej no ale z drugiej strony paka jest ok 30cm krótsza. W Transicie też się fajnie siedzi ale ludzie z jakichś przyczyn tego nie kupują.. Poza wygodą oczywiście ważna jest też eksploatacja to nie kamper tylko autko które zrobi z 60 tys km rocznie lub więcej, więc każdy litr paliwa się liczy. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
John Wayne
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato automat-van
|
Wysłany: 2018-06-12, 17:46
|
|
|
Forda Transita sprzedają handlowcy od osobowych aut dlatego klient odchodzi do marki Fiat Ducato lub Renault Master gdzie handlowiec ma lepszą wiedzę co do potrzeb kupującego oraz co nie bez znaczenia te marki mają lepszy serwis posprzedażny. |
_________________ John & Tess
---
Turyści nie wiedzą gdzie byli, podróżnicy nie wiedzą gdzie będą. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|