|
|
Szlak zabytków techniki woj. śląskiego |
Autor |
Wiadomość |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/304 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2018-11-02, 16:29 Szlak zabytków techniki woj. śląskiego
|
|
|
W module turystyka znajdziemy aplikację „Szlak Zabytków Techniki województwa śląskiego” ). Prezentuje ona przebieg jednej z najbardziej interesujących tras turystyki industrialnej w Polsce. Składa się ona z 42 obiektów związanych z tradycją górniczą, hutniczą, energetyką, kolejnictwem, łącznością, włókiennictwem produkcją wody oraz przemysłem spożywczym.
Druga nowa aplikacja nazywa się „Śląskie Smaki”. Jak przekonują administratorzy geoportalu, Śląsk jest jednym z najciekawszych kulinarnie regionów Polski, ze względu na oddziaływania historyczne (wpływy czeskie, austriackie, niemieckie, żydowskie). By zasmakować wyjątkowych potraw regionu, warto się udać na szlak „Śląskie Smaki”. Znajduje się na nim 25 lokali w różnych częściach województwa, wśród nich przydrożne karczmy, rodzinne małe lokale, jak i eleganckie restauracje hotelowe.
https://orsip.maps.arcgis.com/apps/MapTour/index.html?appid=0a61e6a6407b44edbae24bb059b6021f |
|
|
|
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2018-11-02, 20:18
|
|
|
Dziękuję slawwoj, Ty z drugiego końca Polski promujesz śląsk , powiem szczerze nawet o tym nie słyszałem , tak to bywa najciemniej po latarnią.
Dziękuję i pozdrawiam |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/304 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2018-11-02, 20:20
|
|
|
bo u nas takich rzeczy nie ma. dlatego mnie to interesuje.
------------------------------------------------------------------------------
okolice Wodzisława Śl.
DSC_2133.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 13 raz(y) 1,75 MB |
DSC_2116.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 14 raz(y) 1,68 MB |
|
|
|
|
|
 |
Flag
weteran

Twój sprzęt: Transit jumbo
|
Wysłany: 2018-11-02, 20:55
|
|
|
OMEGA napisał/a: | Dziękuję slawwoj, Ty z drugiego końca Polski promujesz śląsk , powiem szczerze nawet o tym nie słyszałem , tak to bywa najciemniej po latarnią.
Dziękuję i pozdrawiam |
Ostatnio jedna pani senator pozdrawiała z Katowic stolicy Podlasia |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|