Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kratki wentylacyjne tylko w tylnych drzwiach i podłodze?
Autor Wiadomość
sebbos 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Transit 85T300 Bus
Wysłany: 2019-02-23, 15:21   Kratki wentylacyjne tylko w tylnych drzwiach i podłodze?

Muszę zrobić wentylacje w Transicie w którym otwierają się tylko szyby w przednich drzwiach.
Chciałbym wstawić jak najwyżej w tylne drzwi kratki wentylacyjne wywiewne. Dodatkowo w przednie słupki przy samej podłodze małe kratki nawiewne ( do użytku na postoju). Oczywiście z regulacja do pełnego zamknięcia.
Okien dachowych ( wystających z dachu) nie chcę, planuje szyberdach jeden lub dwa, ale teraz to może okazać się niewykonalne.
Ma ktoś takie rozwiązanie?
Wentylacja dla dwóch osób i psa, wiosna i jesień. W lecie pracuje niemal codziennie.
Zastanawiam się jakie przekroje (gotowanie pomijamy) 200 - 300 cm2 w tylnych drzwiach powinno wystarczyć.
Kolega Flag ma chyba wentylację w Transicie na tylnych drzwiach, przypuszczam że z wentylatorem.
Ma ktoś jakieś doświadczenia, bo słyszę opinie, że będzie zawiewało podczas jazdy, rurę wydechową ma też z tyłu....
Szukam też kratek do auta, na razie nadające się znalazłem tylko na zdjęciach aut z portalu ogłoszeniowego za Odrą...
Chodzi o taką furę

transit tz.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 346,99 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

Norbertp83 
zaawansowany
TAK - Towarzystwo Anonimowych Kamperoholików

Twój sprzęt: Citroen Jumper L4H3 3.0HDI
Nazwa załogi: Family Team
Piwa: 12/6
Wysłany: 2019-02-23, 23:13   

Ja mam nadzieję, że rozwiązałem swój problem montując w drzwi i na ścianie po stronie przeciwnej szyby z oknami uchylnymi. W dach będę montował jedno okno z wentylatorem dla części mieszkalno-kuchennej.
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu