Chorwacja solaris wypadek na basenie |
Autor |
Wiadomość |
mgF3
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: CI Magis XT 65
|
Wysłany: 2019-07-21, 10:11 Chorwacja solaris wypadek na basenie
|
|
|
Witam.
Czy możecie mi podpowiedzieć jak rozmawiać z recepcja campingu na którym moje dziecko uległo wypadkowi i uszkodziło sobie zeby stałe podczas wchodzenia do basenu. Czy można ich pociągnąć do odpowiedzialności. Dodam że następnego dnia rano basen został opóźniony i ktoś pobierał próbkę wody. Dodam że dziecko nie bieglo normalnie wchodziło do basenu po schodach które są pomalowane chyba jakąś farbą olejną. |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2019-07-21, 11:11
|
|
|
Temat stary jak świat. Jeśli to "droższy" kemping . To może mieć wykupiony dobre ubezpieczenie. Jak tegi nie ma to masz kłopot. Raczej będą się bronić. Sprawa raczej do sądu. Bo to z ich strony wygląda inaczej niż z twojej. Pewnie trzeba udowodnić wiele rzeczy. Zależy jaka kwota Ci ę zaspokoi ?
Próbuj , łatwo nie będzie. Najczęściej są dostępne długie regulaminy , niestety bagatelizowane. Bywa ,że jest zastrzeżone to i owo. Mogą Ci zarzucić bak opieki na małoletnim. Co innego jak jedziesz z zorganizowaną wycieczką.Od naszego przypadku( nie chce mi się rozpisywać) W którym nic nie ugrałem. zawsze się dobrze ubezpieczamy.
Co do wymiany wody. Albo przypadek , albo się wystraszyli wszelkich kontroli. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
stander
zaawansowany
Twój sprzęt: LMC LIBERTY EXPLORER I 720 G
Nazwa załogi: STANDER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2015 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2019-07-21, 11:23
|
|
|
mgF3 napisał/a: | Czy możecie mi podpowiedzieć jak rozmawiać z recepcja campingu na którym moje dziecko uległo wypadkowi i uszkodziło sobie zeby stałe podczas wchodzenia do basenu. Czy można ich pociągnąć do odpowiedzialności. |
A za co |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-07-21, 11:31
|
|
|
stander napisał/a: | A za co |
Za nie odpowiednie przystosowanie obiektu do użytkowania.
Trzeba walczyć , tym bardziej że oni nie są skłonni do rozmów z poszkodowanym. Doświadczyliśmy to na własnej skórze.
Umywają ręce od odpowiedzialności. Jedyna rada na ten moment , aby uzyskać jakikolwiek kontakt z osobą która jest decyzyjna na kempingu , to tylko przez konsulat.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
jsaluga
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis mc2
Nazwa załogi: WZDuzeiMale
|
Wysłany: 2019-07-21, 11:53
|
|
|
To jak sądzenie się, bo kawa byla za gorąca. |
|
|
|
 |
stander
zaawansowany
Twój sprzęt: LMC LIBERTY EXPLORER I 720 G
Nazwa załogi: STANDER
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2015 Otrzymał 24 piw(a) Skąd: Lubliniec
|
Wysłany: 2019-07-21, 12:25
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | Za nie odpowiednie przystosowanie obiektu do użytkowania. |
Andrzej nie podpuszczaj kolegi bo sam wiesz ,że to nierealne
Co to znaczy nieprzystosowany ,że schody po których codziennie wchodzi do basenu tysiące dzieciaków w tym momencie były nie takie że pomalowane ,a jekie mają być .Nieszczęśliwy przypadek bardzo przykro bo dziecko cierpi .W takich przypadkach tylko dobra polisa . |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2019-07-21, 12:26
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | Za nie odpowiednie przystosowanie obiektu do użytkowania. |
Andrzejku a jak ma być ? Kolczatka. Pewnie były oznakowania " uwaga slisko" A jak nie to im to udowodnij. Oczywiście ,że kibicuję , Ale cienko to widzę . To trochę tak jak by na drodze się przewrócił.. Kamery nagrania, udowadnianie , ze to właśnie tam. Itd . Jak się uprą to sąd.
Chyba że to elitarny kemping dbający o nienaganną opinię i wizerunek itd. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2019-07-21, 12:58
|
|
|
stander napisał/a: | Andrzej nie podpuszczaj kolegi bo sam wiesz ,że to nierealne |
Sławku , nie podpuszczam. Sam miałem na tym kempingu incydent z kradzieżą rowerka żony.
Nie chcieli w ogóle z nami rozmawiać. Wszystko zlewają jak tylko się da.
To nie pierwszy przypadek na tym kempingu i pewnie nie ostatni.
Tylko to podejście do gości poszkodowanych moim zdaniem zbyt obojętne.
MAWI napisał/a: | Andrzejku a jak ma być ? Kolczatka. |
Wiesiu , jeździsz po różnych kempingach i wiesz , schody czy inny teren "śliski" na basenie powinien być szorstki aby stopy się nie ślizgały.
To jest element bezpieczeństwa i o to powinien zadbać właściciel kempingu.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 74/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2019-07-21, 16:52 Re: Chorwacja solaris wypadek na basenie
|
|
|
mgF3 napisał/a: | Witam.
Czy możecie mi podpowiedzieć jak rozmawiać z recepcja campingu na którym moje dziecko uległo wypadkowi i uszkodziło sobie zeby stałe podczas wchodzenia do basenu. Czy można ich pociągnąć do odpowiedzialności. Dodam że następnego dnia rano basen został opóźniony i ktoś pobierał próbkę wody. Dodam że dziecko nie bieglo normalnie wchodziło do basenu po schodach które są pomalowane chyba jakąś farbą olejną. |
Tylko na gorąco, bezpośrednio na miejscu i w czasie po zdarzeniu.
Najlepiej na miejsce wezwać służby medyczne i jeśli możliwe służby porządkowe.
Czas płynący od zdarzenia oddala nas nieubłaganie od ustalenia obiektywnej prawdy jak było i kto zawinił.
Jak również od uzyskania odszkodowania gdyż pozwala na zatarcie istotnych w sprawie śladów oraz innych istotnych dla zdarzenia dowodów.
Miałem za granicą kilka zdarzeń i tylko szybka moja decyzja pozwoliła na wskazanie winnego z obsługi i korzystne dla mnie załatwienie sprawy.
Ostatnie w Berek uszkodzenie (otarcie lakieru) auteczka przez złamany konar zrekompensowano mi bezpłatnym długim pobytem a niemiec który wdał się w dyskusje z obsługą strasząc ich sądem został wyproszony z terenu.
No i oczywiście bawiąc na wyjazdach musimy mieć dobre lub bardzo dobre ubezpieczenie. |
|
|
|
 |
mgF3
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: CI Magis XT 65
|
Wysłany: 2019-07-21, 17:01
|
|
|
Nie pomyslalem o tym tylko szybko na recepcje tam dostalem adresy lekarzy telefon i w drogę. Dziecko było najważniejsze |
|
|
|
 |
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Wygodny camper z wozidłem i zmywarką
Pomógł: 14 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 74/72 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2019-07-21, 17:33
|
|
|
Oczywiście, że najważniejsze.
Jeśli był to wypadek z upadkiem to, czy nie lepiej było alarmowo wezwać na miejsce medyków.
Upadek może mieć skutki które ujawnią się później i należy do tego podejść bardzo rozważnie oraz dokonać specjalistycznych badań.
Przynajmniej ja tak bym uczynił.
Teraz będzie trudno udowodnić jak było faktycznie i czy obsługa zawiniła.
Może się skończyć wnioskiem...….
że to rodzice (dorośli opiekunowie) zawinili brakiem należytego nadzoru nad dzieckiem i tobie się nieprzyjemnie oberwie.
Dzieciakowi życzę zdrówka. |
|
|
|
 |
izola
Kombatant

Twój sprzęt: MB Marco Polo
Nazwa załogi: Izolownia
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Sty 2015 Piwa: 232/165 Skąd: Westfalia
|
Wysłany: 2019-07-21, 19:00
|
|
|
Smutne to jest, ale mogło się skończyć tragiczniej...
Zęby można dać zrekonstruować. najlepiej w pózniejszym wieku by nie było wiele szlifowania itp, by masa własna została,
Moj syn se pół zęba na placu zabaw wybił wysięgnikiem pompy na wodę, diagnosa dentysty z PL nie przejmować się... odczekać
Dziś ma 37 i jest to jego urokiem ,,,babeczkom to nie przeszkadza ,,,ale wszystko zaleźy od tego ile ich ubyŁo.
Czasami jak widzę co się dzieje w basenach. to się włos jeźy,,, |
_________________ http://vanactiv.blogspot.de/
https://www.facebook.com/...100019297335640 |
|
|
|
 |
|