|
|
Kojotowóz :) |
Autor |
Wiadomość |
Kojot85
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Blaszak Ducato II L2H2 2005
Dołączył: 17 Kwi 2019 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 2019-12-13, 09:35 Kojotowóz :)
|
|
|
Nieco ponad tydzień dość spontanicznie doszło do wymiany Ducato II 2005 L2H2 na Ducato III L3H2 2009. Szybki wypad do Niemiec i powrót na kołach.
Auto w chwili zakupu miało 339 000 nalotu, silnik 2,3 120 KM, zarejestrowane na firme, ale woziło motocykle na zawody, także jest to duży plus auta.
Po zakupie założone nowe opony całoroczne Vredestein otrzymane w pakiecie z autem, zmieniono płyny, rozrząd oraz "łapę" silnika.
Z dalszej dłubaniny założyłem fotele z obrotnicami z Sharana, zakupiłem tempomat.
Dalsze plany wymagają chwili przemyśleń, gdyż... auto oprócz funkcji wycieczkowca ma mieć funkcję transportu motocykli w garażu, także rozważam montaż łóżka z regulacją wysokości, toaleta przenośna, prysznic zewnętrzny. |
|
|
|
 |
Kojot85
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-12-23, 12:48
|
|
|
Kilka postępów.
Zakupione 2 okna dachowe, używane ale w bdb stanie, 1 nie było montowane.
Webasto używane, ale stan też zacny.
Z racji, że potrzebuję mieć "garaż" na pace, jedynym sensownym rozwiązaniem jest opcja montażu łózka z regulowaną wysokością.
Trochę poszperałem w necie i znalazłem najbardziej optymalne rozwiązanie dla mnie, tj montaż łóżka na regulowanych belkach SKORVA, kupionych w IKEA (50zł za szt).
https://allegro.pl/oferta/ikea-belka-do-lozka-skorva-kurier24-7311805927
Po zakupieniu jestem pozytywnie zaskoczony ich wytrzymałością. Dodatkowo dokupiłem 6 uchwytów do belek, po 0,50 zł za sztukę.
Inspirację znalazłem tutaj:
http://livelikepete.com/
Rozważam jeszcze czy montować belki na uchwytach IKEA, czy tez jak w linku na uchwytach w szynach Airline. |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 16 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 245/177 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2019-12-23, 14:32
|
|
|
Fajny projekt.Nikt jeszcze nie komentuje Twojej pracy.Żebyś nie pomyślał,że nie czytamy i nie kibicujemy.Czytamy i kibicujemy a włączymy się ,gdy będziesz potrzebował pomocy.Powodzenia. |
|
|
|
 |
Krisp
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Movano
|
Wysłany: 2019-12-23, 14:36
|
|
|
Kojot85, Bardzo fajna opcja z tym belkami regulowanymi, Jak to wstępnie spasujesz to wrzuć proszę zdjęcia |
_________________ Przez działanie rozumie się również zaniechanie. |
|
|
|
 |
Kojot85
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-12-23, 15:26
|
|
|
rakro1 napisał/a: | Fajny projekt.Nikt jeszcze nie komentuje Twojej pracy.Żebyś nie pomyślał,że nie czytamy i nie kibicujemy.Czytamy i kibicujemy a włączymy się ,gdy będziesz potrzebował pomocy.Powodzenia. |
Spoko, na daną chwilę nie ma czego komentować
Plan jest taki aby nie wywalić specjalnie wielkich sum gotówki, to co można brać sprawne, używane.
Zastanawiam się jeszcze co zrobić z drugim rzędem foteli. Auto jest zarejestrowane ma 6 osób i generalnie chciałbym to zachować, przynajmniej na ten sezon. Zobaczymy co z tego wyjdzie |
|
|
|
 |
superlecho
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-12-27, 18:27
|
|
|
Fajna koncepcja z tymi belkami.
Dałeś mi do mylenia,bo szukałem podobnego rozwiązania do górnego pojedynczego łóżka ,które będzie częściowo składane.
gdyby nie ta wysokość profilu 6cm to bym brał,a tak jeszcze chwilę pomyślę ,poza tym fajne-dzięki |
|
|
|
 |
superlecho
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2019-12-27, 18:29
|
|
|
W sumie to za spryt i wysiłek to ci się należy , tym bardziej że nic mnie to kosztuje |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|