|
|
budowa kampera |
Autor |
Wiadomość |
mghy
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-01-30, 09:52 budowa kampera
|
|
|
cześć, powoli w głowie zaczyna świtać mi budowa własnego ,, kampera " . Z turystyką samochodowo - przyczepowo - dziko - kampingową mam już około 10 lat doświadczenia po 30-60 dni w roku więc + / - wiem czego potrzebuję.
Potrzebuje porady od strony technicznej jako, że przepisy ,,odrobinę" się zmieniły
Otóż chciałbym przerobić na kampera blaszaka, i pomysł jaki mi świta to zakup ,, brygadówki" w stylu jak ze zdjęcia wycięcie ,, grodzi" i zamontowaniu ( pewnie mniejszej )kanapy/foteli na obrotnicach. Jazda oczywiście odbywałaby się zgodnie z przeznaczeniem a na postoju fotele obracane do wnętrza.
Czy coś takiego w myśl obecnych przepisów jest wykonalne? Czy muszę zmienić kompletnie koncepcje.
01-brygadowe-03.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 21 raz(y) 248,47 KB |
|
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 266/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2020-01-30, 20:44 Re: budowa kampera
|
|
|
mghy napisał/a: |
Czy coś takiego w myśl obecnych przepisów jest wykonalne? Czy muszę zmienić kompletnie koncepcje. |
Daj odpowiedź po lekturze 59 stron :
https://www.camperteam.pl...p=806611#806611
|
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
oldarcher
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: To co w danej chwili jeździ
|
Wysłany: 2020-01-31, 15:02
|
|
|
Wg. mojej opinii to najlepsza droga. Z dokładaniem jest zamieszanie, ująć zawsze można.
Usuwanie przegrody niezależnie od ilości miejsc wygląda tak samo. |
|
|
|
 |
JoFiK
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-02-10, 21:24
|
|
|
Ja temat ruszyłem od innej strony.. biorę pod uwagę, zrobienie drugiego rzędu siedzeń przez firmę, która robi "brygadówki", posiadającą homologację na zabudowę 3,4, lub 6 dodatkowych siedzeń dla wielu różnych marek samochodowych. Chodzi o same siedzenia..
http://www.autohauser.pl/portfolio/fiat-ducato-13/
Czy na tych szynach można regulować położenie foteli ? Bo widze tam przykręcone śrubki.... |
|
|
|
|
 |
vanlifenews.pl
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-02-13, 12:02
|
|
|
Od kilku miesięcy żyję i podróżuję w samodzielnie zbudowanym przez siebie kampervanie na bazie Mercedesa Sprintera 4x4.
Jeśli ktoś ma pytania lub zagwozdki zapraszam do siebie. Prowadzę również portal, który tworzy grupę vanlifowerów
vanlifenews.pl
Jeśli ktoś jest zainteresowany tym jak powstał mój dom na kółkach, artykuły znajdują się pod linkiem:
jak zbudować kampera na bazie vana |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2020-02-13, 12:44
|
|
|
Jeszcze trochę i w Polsce nic nie będzie można robić. Jedynie płacić i płacić nawet za oddychanie. Buduj kolego i w świat, bo to chyba zaczyna być najlepsza opcja w ówczesnych czasach.
Ja już 3 zbudowałem, teraz kolejny w trakcie, a przy okazji 6-ty rok w podróży non stop. Niemal 2 tysiące nocy i dni na dziko. I nie zamierzam wracać do 4 ścian.
Tysiące wpisów i postów na temat budowy, podróży, kosztów, trików, sztuczek i już chyba wszystkiego związanego z vanlife.
Linki w stopce. Zapraszam i pozdrawiam
toscaner-vanlife.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 15 raz(y) 232,58 KB |
|
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
Kuba75
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Iveco Icaro 5 Mobilvetta
|
Wysłany: 2020-03-03, 21:54
|
|
|
JoFiK napisał/a: | Ja temat ruszyłem od innej strony.. biorę pod uwagę, zrobienie drugiego rzędu siedzeń przez firmę, która robi "brygadówki", posiadającą homologację na zabudowę 3,4, lub 6 dodatkowych siedzeń dla wielu różnych marek samochodowych. Chodzi o same siedzenia..
http://www.autohauser.pl/portfolio/fiat-ducato-13/
|
Pytałeś ich może jaki jest koszt przerobienia na brygadowkę? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|