|
Truma panel CP Plus |
| Autor |
Wiadomość |
pionier01
stary wyga

Twój sprzęt: LMC Liberty 570s 1997
Nazwa załogi: 4 facetów i jedna dziewczyna
|
Wysłany: 2020-02-11, 19:21 Truma panel CP Plus
|
|
|
Czy ktoś zna specyfikację kabla do panelu Truma CP Plus? Może ktoś może zaglądnąć na kolory kabli w złączkach z obu stron?
Sprawdziłem że do pieca i panelu pasuje wtyk telefoniczny ale nie znam ułożenia poszczególnych kolorów z jednej i drugiej strony gdyż mogą się przeplatać.
Truma CP kabel.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 11 raz(y) 109,01 KB |
|
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2020-02-12, 23:50
|
|
|
Właśnie otrzymałem informację z firmy która sprzedała mi Truma CP Plus że po przestudiowaniu dokumentacji tego panelu użyli zwykłego przewodu telefonicznego z zarobionymi końcówkami telefonicznymi i wszystko działało OK!
Jestem na etapie ostatnich pracy przy montażu Truma Combi 4 i jak podłączę Panel CP na zwykłym kablu telefonicznym i ruszy to dam znać. Zawsze kilka stówek w kieszeni zostaje. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-02-13, 21:25
|
|
|
Jeśli jedna wtyczka , pierwszy pin od lewej zaczyna się kabelkiem np czerwonym, to wtyczka druga patrząc w taki sam sposób, pin pierwszy od lewej też powinna mieć kabelek czerwony.
Podobnie pin 2, 3, 4, 5 itd.
Przeploty były powszechne w kablach Euroscart, dziś nie ma sensu komplikować rzeczy prostych. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2020-02-13, 23:39
|
|
|
| Podłączyłem dziś Panel CP do Trumy Combi 4 zwykłym kablem telefonicznym. Na Panelu rozpocząłem proces wyszukiwania pieca i chyba coś nie zadziałało. Na piecu, na panelu pieca są 3 diody. Jedna miga na zielono i coś tyka w piecu. Nie podłączyłem jeszcze gazu i być może to problem. Jutro podłączę gaz i zobaczę czy dalej świeci się dioda na zielono i w piecu coś tyka. Jeśli tak założę oryginalny kabel. Znalazłem na OLX za 40 zł. |
|
|
|
 |
alpo
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: w poszukiwaniu
Nazwa załogi: alpo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2013 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Luboń k/Poznania
|
Wysłany: 2020-02-15, 10:41
|
|
|
| A zasilanie do panelu podłączyłeś |
_________________ alpo |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2020-02-15, 15:44
|
|
|
| alpo napisał/a: | | A zasilanie do panelu podłączyłeś |
Tak!
Panel_12V.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 8 raz(y) 106,88 KB |
|
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2020-02-18, 20:29
|
|
|
Hej,
Jeśli to zwykły 4żyłowy przewód i kable mogą się przeplatać... to można to przecież sprawdzić omomierzem. wtyczki obok siebie i sprawdzasz - pin jeden do pina 1 itp... jak nie zabrzęczy to sprawdzasz po sąsiedzku. aczkolwiek nie sądzę by ktoś przeplatał toć to szkoda sił i nerwów żeby przeplatać 4 prosto wychodzące żyły. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
pionier01
stary wyga

|
Wysłany: 2020-02-18, 21:59
|
|
|
| maszakow napisał/a: | Hej,
Jeśli to zwykły 4żyłowy przewód i kable mogą się przeplatać... to można to przecież sprawdzić omomierzem. wtyczki obok siebie i sprawdzasz - pin jeden do pina 1 itp... jak nie zabrzęczy to sprawdzasz po sąsiedzku. aczkolwiek nie sądzę by ktoś przeplatał toć to szkoda sił i nerwów żeby przeplatać 4 prosto wychodzące żyły. |
Już po sprawie. Znalazłem oryginał za 40 zł i już jest zamontowany. Ale dziękuję za wskazówki. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|