|
|
|
ostrzegam przed naciągaczem z limanowej |
| Autor |
Wiadomość |
bodzio71
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: rols roys 2019r
Nazwa załogi: Bodźki
|
Wysłany: 2020-12-19, 10:54 ostrzegam przed naciągaczem z limanowej
|
|
|
Postanowiłem zmienić kampera. Dzwonię i po długiej rozmowie stwierdzam okazja auto JAK NOWE, rezerwuję je i po paru dniach jadę po to cacko 680km
Zajeżdżam na miejsce a tam delikatnie mówiąc wrak. Na początku drzwi od kierowcy nie chciały się otworzyć, otwór do anteny zaklejony plastrem białym, sprzedawca nakleił nową szatę graficzną, co jest pod nią to tylko można się domyślać, listwy do okoła poobłamywane, uderzony w bok Sprawdzałem po VIN, teraz środek-rolety w oknach nie chowały się wyciek w prawym rogu sufitu,brudny jak by jakiś turas w nim mieszkał, silnik nierówno pracował, reszty nie sprawdzałem bo skończyła się moja cierpliwość, i to wszystko za 148600zł
Sprzedawca to bajerant pierwsza klasa. Uważajcie na tego cwaniaka. Jak ktoś chce to na prv podam bliższe namiary.
oto to cacko...https://www.olx.pl/oferta/kamper-knaus-integra-zimowy-automat-52-000-CID5-IDHKE0J.html#712c9b1a5f;promoted |
_________________ Bodzio i Aga
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Piasek1
weteran
Twój sprzęt: W638 V230TD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lis 2020 Piwa: 30/25 Skąd: Piotrków Kujawski
|
Wysłany: 2020-12-19, 17:49
|
|
|
Na takie okoliczności też są stosowne przepisy
| Cytat: | | art. 4 ust. 2 ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym za oszustwo uznaje celowe wprowadzanie w błąd. Ten może być tutaj bardzo różny i sprowadzać się do nieprawdziwej informacji o bezkolizyjności, oryginalnym lakierze, braku korozji czy pełnej sprawności mechanicznej, co po oględzinach pojazdu okazało się nieprawdą. |
https://www.autobaza.pl/b...-z-ogloszeniem/
ja wiem że po takim człowiek nie ma ochoty już na nic ale 700km to nie jest pikuś. |
_________________ https://www.camperteam.pl...pic.php?t=36109 |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 95/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2020-12-19, 21:19
|
|
|
Współczuję, choć nie Ty pierwszy i nie ostatni przejechałeś się po kampera -set kilometrów. Nauka jak wiadomo nie jest za darmo Wprawdzie jesteś doświadczonym pisarzem - szacun - ale doświadczonym poszukiwaczem kamperów już mniej.
Otóż po pierwsze; sprzedający to handlarz, co od razu widać. A gdyby były studia ze specjalnością "handarz samochodami", to zajęcia ze ściemy, bajeru i oszustwa były by podstawą edukacji. I odwrotnie; gdyby były studia dla nabywców używanych aut, to zimna krew, nieufność i wnikliwość byłyby podstawą.
Po drugie; nie zastanowiło Cię, że kilkunastoletni kamper ma oklejenia ozdobne jak świeżo wydrukowane na drukarce laserowej w jakości true color? To od razu śmierdzi na odległość - nawet na taką, którą pokonałeś NIe obraź się na mój perlisty śmiech, ale ja sam,"będąc młodym poszukiwaczem kamperów" zaliczyłem takie rejsy kilkakrotnie
Moje rady; Po pierwsze, nigdy nie napalaj się, bo to, co widzisz, to jest Twoje marzenie a nie realny kamper. Po drugie: jak już coś sobie upartrzysz, to poproś kolegów z Forum - może ktoś mieszka blisko i podjedzie obejrzeć. Po trzecie; zadzwoń do sprzedawcy i spokojnie oceń jego gadkę, bo z gadki można dużo wywnioskować, bajeranta łatwo rozpoznać. Po czwarte, zażądaj dodatkowych zdjęc na maila - jak sprzedawca nie ma nic do ukrycia to obfotografuje Ci auto wzdłuż i wszerz i podeśle foty.
Pozdrawiam i życzę sukcesów. |
| |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-12-19, 22:21
|
|
|
Qrde, dobrze że go nie kupiłeś, ten Knaus wygląda jak transformers/pokemon, wytykanie palcem też bywa upokarzające
cHandlarzyny (nie mylić z Handlarzami) to specyficzny niszowy margines polskich biznesmenóóf od 7 boleści. Gdy nie wiedzą nic o oferowanym pojeździe lub nie chcą ujawnić wad, to tworzą listę wyposażenia do zastosowanych nierdzewnych śrubek włącznie, lista im dłuższa tym lepiej muli czujność, ew. pytania odsyłają na telesrajfon a w telegadkach to już kabaretowa pełna improwizacja.
Oni nie potrafią sprzedawać, im się czasami coś udaje z przypadku i tak egzystują.
Ja nie jestem ani handlarzem, ani chandlarzyną ale mam swoją metodę i wszystko co sprzedaję , dzieje się skutecznie za jednym ogłoszeniem
Serio. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
| |
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 266/108 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2020-12-19, 23:43
|
|
|
| Socale napisał/a: |
Oni nie potrafią sprzedawać, im się czasami coś udaje z przypadku i tak egzystują.
|
Tu trafiłeś w sedno..a do Bodzia jeszcze taka przestroga-podpowiedż..ten kamper wisi jakiś czas a widać to po ilości wyświetleń więc jeśli byłaby to perełka ..po drugie,gość (bazarowy handlarzyna)podaje nr. telefonu który praktycznie jest nie widoczny w sieci -czy szczery,uczciwy sprzedawca chce coś ukryć ?..on widocznie tak..i tu czerwona lampka
Cóż nie ty jeden..także ja i inni nie raz kierujemy się emocjami a nie rozsądkiem
Głowa do góry i powodzenia w zakupie |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
Piasek1
weteran
Twój sprzęt: W638 V230TD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lis 2020 Piwa: 30/25 Skąd: Piotrków Kujawski
|
Wysłany: 2020-12-19, 23:55
|
|
|
| Kazik II napisał/a: | | bajeranta łatwo rozpoznać |
oni też się rozwijają
Mam znajomego (nie powiem że kumpla bo gdybym chciał od niego kupić auto wiem że bez mrugnięcia ożeni mi jakiekolwiek w 3 min a nie ma ani jednego wartego splunięcia chociażby) ale rasowy, zawodowy auto-szuler.
Nie ogarniesz, ma kilka wariantów gadki, z każdym inaczej w zależności kto po drugiej stronie słuchawki. Nieraz na piwie siedzieliśmy i akurat ktoś zainteresowany dzwonił... poszczani leżeliśmy jaki im makaron na uszy nawijał. Typ z gatunku: zakonnicy sprzeda różaniec co go ojciec święty przed śmiercią w rękach trzymał.
Widzę się z nim za 3 dni: i jak z tym autem ?, " | Cytat: | | stary, następnego dnia byli, nawet stówy im nie opuściłem, zapalić nie chciał, na kable trzeba było i tak wzięli. | ". Gdyby był jakimś kołczem od marketingu bezpośredniego - byłby mistrzem w swoim fachu.
Jedno czego się boją tacy jak on: ogarniętych ludzi.
Jak zaczynają czytać, przeglądać dokumenty, zadawać pytania, żądają wpisania na fakturę przebiegu i pełnej kwoty jaką na stół za auto kładą... nagle telefon dzwoni i zmiana frontu, że niby klient który wczoraj był oglądał to auto, żona dzwoni że właśnie zaliczkę wpłacił albo całość i no przykro mi bardzo ale auto nieaktualne. |
_________________ https://www.camperteam.pl...pic.php?t=36109 |
|
|
|
 |
bodzio71
doświadczony pisarz

|
|
|
|
 |
bodzio71
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2020-12-20, 10:14
|
|
|
Mam prośbę do kolegów i koleżanek . Nie jestem na innym forum więc nie mogę ostrzec inny potencjalnych kupców od tego ...a.
Proszę o udostępnienie mojego tematu na innych forach kamperowych.
ZA KAŻDE UDOSTĘPNIENIE STAWIAM PIFKO albo JACK DANIELS |
_________________ Bodzio i Aga
 |
| |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 366/743 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2020-12-20, 11:02
|
|
|
Nie zastanowił się jeden z drugim nad swoją uczciwością, jak to dymiemy się wzajemnie , taki jest rynek jaki jest towar, innego nie będzie, albo będzie bardzo drogo,
Kiedyś takiego Kampera można było kupić za 80tys teraz jest popyt to cena urosla, zgnilizny, fajansiarskie wykonanie było zawsze i nie tylko w Starych syfach, kupując nowego mamy podobnie,
Kolega kupił nówkę i po kilku kilometrach zbiornik szarej odpadł na drodze, innemu po 2 latach dach przecieka, takich przypadków jest masa a każdy z nas chce być robiony w bambuka,
Tak że przemyślmy swoje postępowanie zucajac kalumnie
Wesołych świąt |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 144/185 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2020-12-20, 11:20
|
|
|
| Komplecik napisał/a: | | zucajac kalumnie | rzucając kalumnie |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 366/743 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2020-12-20, 13:44
|
|
|
| mischka napisał/a: | | Komplecik napisał/a: | | zucajac kalumnie | rzucając kalumnie |
No i fajnie ale wiesz o sooo choci, |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 95/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2020-12-20, 14:21
|
|
|
Dla niedoświadczonych: Aby ustrzec się przed takim "makijażem" otwieramy portal Mobile.de i wpisujemy w wyszukiwarce kampera danej firmy ze zbliżonego rocznika. Tam sobie znajdziemy, jak powinien być oklejony taki kamper i porównujemy z danym egzemplarzem. |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2020-12-20, 14:56
|
|
|
| bodzio71 napisał/a: | | obklejanie kamperów praktykuje cały czas . |
Niestety to nie blacha w osobówce, nie da sie domalować uszkodzeń aby nie bylo znać. Dlatego łatwiej okleić. Sa tez tacy co oklejają na nowo fabryczne kampery(Joko). |
|
|
|
 |
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 360/498 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2020-12-20, 15:24
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | Sa tez tacy co oklejają na nowo fabryczne kampery(Joko). |
Ja też sobie na nowo okleiłem |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
wędrowiec
weteran

Twój sprzęt: burstner privilege t690
Nazwa załogi: Marzena i Przemek
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|