|
|
|
Lodówka electrolux na gazie ciągle cyka po odpaleniu piezo |
| Autor |
Wiadomość |
damp
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Challenger 635 2.5 D '95
|
Wysłany: 2021-05-21, 16:13 Lodówka electrolux na gazie ciągle cyka po odpaleniu piezo
|
|
|
Witam mam taką lodóweczkę z elektrycznym piezo. Nie ma pstryczka i okienka jak w większości starych lodówek.
Nie wiem co się stało ale po odpaleniu pomimo płomienia cały czas cyka zapalarka. Mam lodówkę z przyciskiem ze światełkiem, że jak płomień by zgasł to sama się odpali.
Co może być nie tak, że cały czas cyka pomimo tego, że płomień się pali. Gdzie zajrzeć?
Zdjąłem klapkę w kratce rewizyjnej jest dysza od gazu jakieś przewody. Wszystko raczej czyste.
Proszę o pomoc.
Damian |
|
|
|
 |
Monter
stary wyga www.dem.yt

Twój sprzęt: Ducato II '96 Hymer Swing C544 alkowa
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Paź 2020 Piwa: 31/26 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
damp
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ford Challenger 635 2.5 D '95
|
Wysłany: 2021-05-21, 23:33
|
|
|
| No właśnie wszystko wygląda ok. Jeżeli nie jest brudna i płomień jej dotyka to dlaczego nie wyłącza się iskrownik tylko cyka cały czas? |
|
|
|
 |
zbychu
weteran
Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Piwa: 19/9 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2021-05-22, 07:11
|
|
|
| U mnie było podobnie , musiałem zmienić cały palnik , bo prawdopodobnie elektroda wykrywająca płomień jest uszkodzona , lub sprawdż kabel do niej . |
_________________ ZBYSZEK I STASIA
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|