|
|
Ducato II (1997) - regulacja wysokości świateł |
Autor |
Wiadomość |
maro88pl
zaawansowany
Twój sprzęt: Pilote Galaxy 86MX oraz Eddis Force 460/4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Lis 2023 Piwa: 18/42 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 2025-03-14, 13:10 Ducato II (1997) - regulacja wysokości świateł
|
|
|
Panowie, zauważyłem w swoim kamperze na bazie Ducato II problem ze światłami.
Lampy na wybojach "pływają" w górę i w dół, nie trzymają ustawionej wysokości. Na postoju teoretycznie pokrętłem można regulować ich ustawienie, ale podczas jazdy jest o "kant d*** rozbić".
Szukałem, czytałem i ... znalazłem że ten model miał (najczęściej?) sterowanie światłami pneumatyczne. Ja jednak do lamp nie widzę żadnych dochodzących układów pneumatyki. Jak się okazało, pokrętło do regulacji świateł to również "druciarstwo" poprzedniego właściciela (zmienił samemu na sterowanie elektryczne?).
Miał ktoś może podobny problem z tym ustawianiem świateł i ich stabilnością? |
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 160/125 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2025-03-14, 14:21
|
|
|
Odbłyśniki nie są wciśnięte na kulki silników , wymontuj żarówki i spróbuj wcisnąć na kulki , trochę ciężko to idzie . uważaj żeby nie złamać uchwytów , potrafią pęknąć , dobrze lekko podgrzać uchwyty opalarką . |
|
|
|
 |
maro88pl
zaawansowany
Twój sprzęt: Pilote Galaxy 86MX oraz Eddis Force 460/4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Lis 2023 Piwa: 18/42 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 2025-03-14, 14:39
|
|
|
Oj szykuje się chyba dłuższe grzebanie.
Niestety mój Kaczorek to pełna integra i przez to dostęp do lamp (i żarówek) jest taki, że gdy w wakacje chciałem jedną wymienić to naklęczałem się przed nim prawie godzinę żeby dosięgnąć i odpiąć sprężynkę trzymającą żarówkę |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|