|
|
|
Zmiana przodu Ducato II na liftowy |
| Autor |
Wiadomość |
Mik media
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Buerstner 604 ducato
Nazwa załogi: Mikmedia Ewa i Mirek
|
Wysłany: 2021-09-01, 21:10 Zmiana przodu Ducato II na liftowy
|
|
|
| Mam możliwość zakupić kompletny przód od ducato II 2003 z dużymi reflektorami. Czy taki przód będzie pasował 1:1 z przedliftowym 2000 r.? Ktoś przerabiał ten temat? |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 218/167 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2021-09-01, 21:45
|
|
|
Tak poprostu to ,,,,nie
Poszukaj na forum ; gdzieś tu już było na CT . |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
dyha
zaawansowany
|
Wysłany: 2021-09-02, 19:14
|
|
|
Na pewno da się to przerobić. Mój jest tak przerobiony, nie ja to robiłem tylko poprzedni właściciel i w/g jego opinii specjalnych problemów nie było.
IMG_20200218_124341 (Kopiowanie).jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1612 raz(y) 60,12 KB |
|
|
|
|
 |
sterciu
zaawansowany

Twój sprzęt: Karmann Colorado 650
Pomógł: 5 razy Dołączył: 30 Gru 2008 Piwa: 71/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2021-09-02, 21:14
|
|
|
| Nie ma problemu z takimi przeróbkami , trzeba mieć cały kpl do przekładki , niekiedy ze wzmocnieniem/pasem przednim. Nie wiem jak to jest w Ducato II (choć miałem 2 generacje przed i po lifcie) , ale robiłem przekładkę przodu na poliftowy w ducato III , tam aby wszystko pasowało jak należy trzeba było pas przedni tez wymienić pamiętam. Robiłem lift w vw t4 , teraz niebawem będę się zabierał za przeróbkę vw t5 na t6. Jest to do wykonania samemu w jeden dzień , warunek , najlepiej mieć dawce lub zdemontowany cały przód z pasem przednim z dawcy aby nie okazało się ze czegoś będzie brakowało. Przykładowo w t5 robiąc przekładkę na wersję po lifcie nie trzeba zmieniać pasa przedniego ,jest wskazana wymiana ale można wszystko złożyć na tym przed liftowym... aczkolwiek mocowania reflektorów wypadają w innym miejscu , w sumie to jedno mocowanie na lampę , ale je można przerobić. |
_________________ Pozdr. Marcin |
|
|
|
 |
Piotr Jerzy
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato Sunlight Capron T580
|
Wysłany: 2021-09-09, 07:00
|
|
|
| sterciu jakie koszty przekładki? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|