Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rampa do skutera
Autor Wiadomość
dyha
zaawansowany

Piwa: 16/14
Wysłany: 2022-10-11, 20:19   Rampa do skutera

Poszukuję rampy do skutera, rampa wsuwana do oryginalnej ramy Fiata Defhleffs. Może być orginał lub wyrób własny, rozważę każdą propozycję. :spoko
Proszę dzwonić 510 633 918.
Postaw piwo autorowi tego posta

Track222 
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Piwa: 89/10
Wysłany: 2022-10-17, 19:28   

Polecam https://motocarrier.pl/

Niewierny 
trochę już popisał

Twój sprzęt: FORD TRANSIT HOBBY
Nazwa załogi: Agnieszka i Jarek
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2022-10-20, 20:52   

Cześć
Mam wykonaną belkę na skuter, dopasowałem ją do kampera na bazie Forda Transita. Można ja również dostosować do innych podwozi. Jeśli jesteś zainteresowany to sie odezwij. Robiłem tą platfomę sam bo się poddałem w sprawie kupna, nawet serwis nie chciał sprowadzić.

JanusS 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Burstner Aviano 726
Piwa: 1/11
Wysłany: 2023-01-04, 17:30   

Rampa do skutera to około 2-3 dni pracy i kilka metrów płaskownika. Do tego spawarka, wiertarka i jest! Wiem bo zrobiłem taka w dwa dni. Pojechałem na rejestrację i nawet diagnosta upierdliwiec nie miał zastrzeżeń. Na wiosnę jak ją zamontuję to na zyczenie wyślę zdjęcia. Łatwizna - wierzcie mi!!!

stander 
zaawansowany

Twój sprzęt: LMC LIBERTY EXPLORER I 720 G
Nazwa załogi: STANDER
Otrzymał 24 piw(a)
Wysłany: 2023-01-04, 18:03   

JanusS napisał/a:
Rampa do skutera to około 2-3 dni pracy i kilka metrów płaskownika. Do tego spawarka, wiertarka i jest! Wiem bo zrobiłem taka w dwa dni. Pojechałem na rejestrację i nawet diagnosta upierdliwiec nie miał zastrzeżeń. Na wiosnę jak ją zamontuję to na zyczenie wyślę zdjęcia. Łatwizna - wierzcie mi!!!

Oj tam pewnie z drewnianej kantówki było by szybciej i taniej no i zamiast spawarki gwożdzie :shock: :gwm

JanusS 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2023-01-05, 08:43   

Może dla ciebie stander, bo pewnie jesteś profesorem filozofii. Dla mnie nie -
bo jestem wystarczająco mocno "techniczny" a i rampa pod skuter to nie prom kosmiczny!

stander 
zaawansowany

Twój sprzęt: LMC LIBERTY EXPLORER I 720 G
Nazwa załogi: STANDER
Otrzymał 24 piw(a)
Wysłany: 2023-01-05, 09:41   

Cytat:
Może dla ciebie stander, bo pewnie jesteś profesorem filozofii. Dla mnie nie -
bo jestem wystarczająco mocno "techniczny" a i rampa pod skuter to nie prom kosmiczny!

Bez urazy kolego nie miałem zamiaru dyskredytować twojej wiedzy i umiejętności ,bo faktycznie do pospawania kilku płaskowników nie potrzeba wirtuoza.Moim zamiarem było zwrócenie uwagi na legalność takich działań i ewentualnej odpowiedzialności w przypadku np wypadku.Rampy, bagażniki itp podlegają homologacji i na podstawie takiego dokumentu są dopuszczone do stosowania.Diagnosta nawet nie upierdliwy nie powinien dokanać przeglądu z pozytywnym wynikiem .To czy ktoś jeżdzi z takimi dopinkami to kwestia wyobrażni i odpowiedzialności i tyle w temacie.
Szerokości :spoko

JanusS 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2023-01-05, 09:53   

To o czym piszesz jest bardzo ważne i dotyczy głównie "produkcji" na sprzedaż, gdzie odpowiedzialność za skutki w czasie używania rozkłada się pomiędzy "wytwórcę" a "użytkownika". Ja jestem i jednym i drugim, więc ponoszę pełnię odpowiedzialności. Z czego w dodatku zdaję sobie sprawę!!! Więc moja konstrukcja jest wykonana "na wyrost i spuchliznę" bo nie muszę liczyć kosztów wytworzenia. Do minimum zmniejsza to prawdopodobieństwo wyrządzenia komuś krzywdy za którą musiałbym ponieść odpowiedzialność. Nie sądzę, by ktoś kto się podejmuje jakiegokolwiek działania nie był świadom konsekwencji.

Odpowiedz do tematu