|
|
ogrzewany stopien wejsiowy |
Autor |
Wiadomość |
minimaniak
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Laika ecovip3009
|
Wysłany: 2022-11-16, 09:57 ogrzewany stopien wejsiowy
|
|
|
czesc ostatnio zaproponowano mi takie rozwiazanie aby zmniejszyc utrate ciepla w kamperze - macie jakies z tym doswiadczenie - nie znam jeszcze szczegolow ale zapewne jest wklejana jakas mata elektryczna
bede wdzieczny za ewentualne podpowiedzi |
|
|
|
 |
rigg
stary wyga

Twój sprzęt: Benimar Tessoro 468 NK
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lis 2014 Piwa: 26/14 Skąd: Kaszubowo
|
Wysłany: 2022-11-16, 12:57
|
|
|
U mnie to widnieje jako EXTRAS do wersji zimowej... , a jest to dwu centymetrowa, twarda pianka jako dywanik,wkładka stopnia wejściowego. Pewnie coś tam izoluje, ale żeby tak od razu traktować to jako extras?? Można to normalnie wyjąć wyczyścić z piasku itp. |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 62/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2022-11-16, 16:18
|
|
|
Najpierw izoluj. Nie wiem jaką masz konstrukcje stopnia ale można izolować albo od dołu podwozie. Są specjalne pianki itd albo od góry czyli wkładasz na stopień izolacje np alumatę czy coś innego a dopiero potem wkładka na stopień schodka / jeśli masz /. Moim zdaniem zamiast ogrzewać stopień lepiej ocieplić. Najwiecej ciepła ucieka przez szoferkę. Przednie szyby i drzwi samochodu. Tam nie ma żadnej izolacji. Mata na zewnątrz. Potem odcięcie szoferki od reszty pojazdu - np kotara albo koc. Izolacja całych drzwi wejściowych do kampera. Drzwi to tez słaby punkt. Podłoga w kamperze - wykładzina. I jak to już zrobisz możesz pomyśleć o stopniu. |
|
|
|
 |
minimaniak
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Laika ecovip3009
|
Wysłany: 2022-11-16, 18:16
|
|
|
Dzieki za rady |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2022-11-16, 22:51
|
|
|
W mojej wersji jest stopień izolowany i ogrzewany. Ty tego w swojej Laice nie masz? |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|