|
|
Prośba o identyfikacje bojlera |
Autor |
Wiadomość |
jackdruid
trochę już popisał
Twój sprzęt: Peugeot J5 AUTOSTAR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Kwi 2022 Postawił 5 piw(a) Skąd: opolskie
|
Wysłany: 2022-11-27, 09:11 Prośba o identyfikacje bojlera
|
|
|
Witam ,po raz kolejny potrzebuję rady doświadczonych Kolegów . W zakupionym w tym roku Peugeocie Autostar mam podgrzewacz przedstawiony na załączonym zdjęciu. Przy próbie uruchomienia z otworu będącego dolotem powietrza do komory spalania zaczęła wyciekać woda. Po rozebraniu podgrzewacza okazało się ,że w komorze spalania na brzegach krawedzi spawania zbiornik jest przerdzewiały. Co prawda udało mi się naprawić nieszczelność poprzez nadspawanie eletryczną spawarką osłabionych fragmentów , ale zdaję sobie sprawę ,że sam fakt spawania poczynił szkody w powłoce ocynku ( jeżeli jeszcze taki był ). I tutaj moje pytanie, czy któryś z kolegów rozpoznaje typ tego podgrzewacza , być może jest możliwość dokupienia samego zbiornika .Na podgrzewaczu jedyny napis jest na panelu sterującym ( również na zdjęciu ). Wszelka pomoc mile widziana.
podgrzewacz1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 9 raz(y) 617,56 KB |
podgrzewacz.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8 raz(y) 452,69 KB |
|
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-11-27, 09:35
|
|
|
Ciężka sprawa, mało popularny typ boilera znany raczej w południowej europie.
Nie zagłębiałem się ale spodziewam, że jest to tylko podgrzewacz wody. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
jackdruid
trochę już popisał
|
Wysłany: 2022-11-27, 11:07
|
|
|
Socale napisał/a: | Ciężka sprawa, mało popularny typ boilera znany raczej w południowej europie.
Nie zagłębiałem się ale spodziewam, że jest to tylko podgrzewacz wody. |
Właśnie wiem,że z identyfikacją jest "słabo " , bo już próbowałem " googlować " , ale nic mi nie wychodzi. Jak na razie bojler działa i zastanawiam się ,czy nie pokusić się o dorobienie zbiornika z nierdzewki . Problem tkwi w dosyć skomplikowanym kanale , który jest wbudowany w sam zbiornik i stanowi jednocześnie kanał wylotowy spalin. |
|
|
|
 |
prusiak
zaawansowany

Twój sprzęt: Adria Sport A 660 SP
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Gru 2020 Piwa: 44/19 Skąd: Ostrołęka
|
Wysłany: 2022-11-29, 12:29
|
|
|
jackdruid napisał/a: | Właśnie wiem,że z identyfikacją jest "słabo " , bo już próbowałem " googlować " |
Coś tam google wyrzuca:
To jest faktycznie gazowy boiler na ciepłą wodę: Jolly Boiler 12 di ATI. Wrzuć tą nazwę to trafisz nawet na jakieś instrukcje... |
_________________ ---> :D <--- |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
jackdruid
trochę już popisał
|
Wysłany: 2022-11-30, 05:54
|
|
|
prusiak napisał/a: | jackdruid napisał/a: | Właśnie wiem,że z identyfikacją jest "słabo " , bo już próbowałem " googlować " |
Coś tam google wyrzuca:
To jest faktycznie gazowy boiler na ciepłą wodę: Jolly Boiler 12 di ATI. Wrzuć tą nazwę to trafisz nawet na jakieś instrukcje... |
Piękne dzięki za pomoc . Przejrzałem dostępne materiały i niestety okazuje sie ,że żadne części nie są już dostępne. Trochę szkoda , bo elektronika i palnik działa perfekcyjnie . Chyba jednak rozważę dorobienie zbiornika z nierdzewki lub miedzi .Pozdrawiam , leci piwko |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|