Myszy w kamperze |
Autor |
Wiadomość |
motobar
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugeot J5
|
Wysłany: 2023-10-16, 20:47 Myszy w kamperze
|
|
|
Dzień dobry,
Szanowne koleżanki i koledzy, czy macie jakiś patent na myszy w kamperze? A dokładniej jak zapobiegać przed wtargnięciem do środka?
Kampera trzymam pod wiatą i kilka dni temu zauważyłem w szafce obgryzioną butelkę od oleju oraz kilka bobków. Wyłożyłem w środku parę lepów na myszy i już następnego dnia udało się złapać winną, jednakże zmroziło mi to krew w żyłach bo doświadczyłem już podobnej sytuacji w innym aucie gdzie myszy obgryzły mi pół instalacji elektrycznej efekt był tragiczny więc nie chcę mieć powtórki z rozrywki...
W jaki sposób zabezpieczacie się przed gryzoniami trzymając kampera pod wiatą?? Interesuje mnie bardziej jak nie dopuścić żeby coś wlazło do środka niż jak się myszy ze środka pozbyć |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2023-10-16, 21:36
|
|
|
Kot |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2023-10-16, 22:55
|
|
|
Lawenda w kamperze pomoże. Możesz pod maską zastosować kostkę do toalety. I zastawiają slapki na myszy w kamperze i obok kampera |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
motobar
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugeot J5
|
Wysłany: 2023-10-17, 11:26
|
|
|
Co do lawendy to mam mieszane uczucia bo podobno też ma odstraszać komary, posadziłem tego sporo wokół tarasu a komary jak były tak są...
Łapki natomiast nie bardzo mogę ustawić przy kamperze bo często chodzą koty sąsiadów i mógłby któryś wdepnąć 🫤 nawiasem mówiąc dość leniwe koty... |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
|
|
|
 |
Fordek
stary wyga
Twój sprzęt: Eura Mobil PT 696 EB
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Cze 2014 Piwa: 14/5 Skąd: Wyszków
|
Wysłany: 2023-10-17, 23:13
|
|
|
Nie zostawiamy w kamperze nic co nadaje się do jedzenia . Zostawiłem kiedyś paprykę mieloną słodką i miałem duży kłopot . Sypię trutkę zawsze pod kamperem i to pomaga . |
|
|
|
 |
rjas
stary wyga

Twój sprzęt: Chausson 720 Titanium
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Piwa: 23/13 Skąd: Przybysławice/Kraków
|
Wysłany: 2023-10-19, 09:38
|
|
|
Spray na kuny - pryskam dookoła całego kampera, również w nadkolach. Od kilku lat nie mam problemu z myszami. Jednego roku kiedy tego nie zrobiłem musiałem walczyć z myszami. Stosuję to tak raz na miesiąc, ale w zamykanym garażu. |
_________________ Nasz pierwszy którym cieszy się ktoś inny i już wiem kto
 |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2023-11-10, 22:49
|
|
|
Kasztany rozsypane po calym kamperze |
|
|
|
 |
olka411
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2023-11-11, 11:03
|
|
|
dzien dobry! 😊 rozumiem twoje obawy zwiazane z myszami w kamperze, to naprawde moze byc klopotliwe. po pierwsze, warto sprawdzic dokladnie caly pojazd pod katem potencjalnych wejsc dla myszy. male szczeliny czy otwory moga byc ich brama do srodka. mozesz uzyc siatki z metalu lub mocnej tasmie, aby je zabezpieczyc. w drugiej kolejnosci, polecam sprobowac naturalnych odstraszaczy, np. miety. myszy nie lubia jej zapachu, wiec rozmieszczenie jej w strategicznych miejscach moze pomoc. jeszcze jedna sprawa - upewnij sie, ze w kamperze nie ma zadnych resztek jedzenia ani zapachow, ktore moglyby przyciagac gryzonie. regularne sprzatanie i utrzymywanie porzadku to klucz. mozesz tez pomyslec o zastosowaniu ultradzwiekowych odstraszaczy myszy. to urzadzenia, ktore emituja dzwieki niezauwazalne dla ludzkiego ucha, ale bardzo nieprzyjemne dla myszy. na koniec, mam nadzieje, ze te porady pomoga! trzymaj sie cieplo i powodzenia w walce z nieproszonymi goscmi! 👍🐭
Pozdrawiam, Olka😊 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|