|
|
Podgrzewana mata przednich siedzeń |
Autor |
Wiadomość |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/151 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2023-12-12, 09:48 Podgrzewana mata przednich siedzeń
|
|
|
Witajcie ,
Pytanie do posiadających podgrzewane fotele przednie . Czy to ma sens ? Czy przy zanim silnikowe ogrzewanie zacznie grzać wnętrze kabiny te maty ogrzeją ?
W planach mamy Sylwestra gdzieś może na łonie natury więc ponieważ nie posiadam fabrycznych podgrzewanych foteli wpadłem na zakup czegoś na wzór tego :
https://allegro.pl/oferta/podgrzewana-mata-na-fotel-siedzenie-grzewcza-uniwersalna-12v-do-samochodu-14534139952
Czy to ma sens ? Jakiej mocy musiałaby być taka mata by spełniała swoje zadanie w mroźne dni ? Czy instalacja gniazda zapalniczki wytrzyma obciążenie dwoma takimi matami ? |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
|
 |
eMGie
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Autostar 425 2,5TD '91
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2023 Piwa: 10/2 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2023-12-12, 10:04
|
|
|
W mojej osobówce z dieslem, siedzenia grzeją się dużo szybciej niż ogrzeje się wnętrze. Czuć już po 1 minucie, a przy ok 0 st. C w kabinie robi się ciepło po ok 10min. Taką matę (podobną) ma moja żona w Punto, grzeje się trochę wolniej i do niższej temperatury, ale działa :-) |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
|
Wysłany: 2023-12-12, 13:11
|
|
|
W kamperze mam założone fabrycznie ogrzewanie foteli, w osobówce natomiast jakąś taką podobną matę. W obu przypadkach bardzo mi się to sprawdza, często używam i to nie tylko w sezonie zimowym. |
_________________ jb |
|
|
|
 |
Robert-4
stary wyga
Twój sprzęt: Burstner TravelVan T690
|
Wysłany: 2023-12-12, 20:22
|
|
|
Działa. W dieslu, gdzie dłużej nagrzewa się silnik na dodatek w kamperze gdzie jest duża przestrzeń warto. jak nie miałem grzanych foteli w osobówce też stosowałem. |
_________________ Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|