|
|
Uszkodzone opaski przegubów Fiat Ducato 2,5 tdi |
Autor |
Wiadomość |
nikita55
stary wyga
Twój sprzęt: Hobby T600 2,5 TDi 115PS
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sty 2015 Piwa: 28/12 Skąd: Nieokreślone
|
Wysłany: 2024-05-13, 23:10 Uszkodzone opaski przegubów Fiat Ducato 2,5 tdi
|
|
|
Witam,
W moim fiacie ducato 2,5 tdi 116 ps z 1995 roku (230)uszkodziły się gumowe manczety przegubów. Kupiłem nowe manczety z dobrego zamiennika. Moją uwagę zwruciły bardzo wąskie i cienkie opaski. Moje oryginalne opaski były Oetiger szerokie na 10 mm i 1 mm grubości. Bardzo solidne. Te nowe były już 6 mm szerokie i 0,7 mm grubości. Mimo wszystko je zamontowałem
Zrobiłem to porządnie ale widać było że oryginalne były o wiele mocniejsze i na pewno mocniej zaciśnięte. Efekt był taki że po jednej wycieczce około 1600 km po powrocie zauważyłem że praktycznie z każdego przegubu mniej lub więcej wydostał się smar! Oczywiście nie cały ale sporo. Chciałem kupić takie jak oryginalne ale nigdzie nie mogłem znaleźć. Jak wy sobie radzicie w takiej sytuacji? Może ma ktoś jakieś sprawdzone produkty ,gdzie kupić. |
_________________ nikita55 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|