|
|
Zamocowanie sporej ilości drewna na uchwycie rowerowym |
Autor |
Wiadomość |
wm23
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Challenger Genesis 43
|
Wysłany: 2025-06-09, 11:10 Zamocowanie sporej ilości drewna na uchwycie rowerowym
|
|
|
Cześć, mam nietypowe pytanie a raczej prośbę o skrytykowanie potencjalnych problemów
Jeżdżę na rekonstrukcję historyczną z namiotem i tak kusi mnie żeby kije do niego umocować na bagażniku rowerowym z tyłu kampera.
Ilość drewna do przewiezienia na zdjęciu
I teraz pytania... Czy to jest wykonalne?
Wszystkie argumenty na temat sekcji torpedowej którą będę mordował ludzi na drodze przyjmuję jako powazny problem
Drugi problem to przesunięcie wagi ale rowery też przecież swoje ważą.
Kombinowałem żeby to drewno umieszczać jak na zdjęciu. Pewnie bym uszył jakiś pokrowiec na wszyskie żeby luzem nie latały i spinał do bagażnika taśmami zaciskowymi. Jeśli byście znali jakiś box na bagażnik rowerowy aż takiej długości to też bym mógł rozważyć żeby "było porządnie"
6b0133a8-b4ea-4749-b70a-79c0b7876f5b.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 2 raz(y) 398,16 KB |
892cde9a-3bb3-45cb-bcea-caeaa99a9425.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 3 raz(y) 359,16 KB |
3461d047-b4b2-4b67-bef5-f54de75d71a9.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 1 raz(y) 291,73 KB |
|
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 95/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2025-06-09, 13:48
|
|
|
Wagowo to pewnie nie przekroczy wytrzymałości bagażnika. Ale wątpię czy policja się nie przyczepi to takiego transportu.
Pytanie przede wszystkim jest, czy nie lepiej ten majdan po prostu wcisnąć do środka? |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
bert
weteran

Twój sprzęt: Iveco 4010 (4x4) Iveco 9016 (4x4) STAR (4x4)
|
Wysłany: 2025-06-09, 15:52
|
|
|
Zrób/uszyj brezentowy kondom/pokrowiec na te "kije". To po spakowaniu doń przytwierdź pasami i jedź, nad czym tu myśleć. Ileż te kilka "kijków" waży? Ale też nie upieram się, że mam rację, może to zbyt proste rozwiązanie "problemu". |
_________________ Norbert J. Zbróg
świat w odsłonach różnych
https://jasawa.flog.pl/
Maraton wszystkich odcinków "Sąsiadów" nie jest tak wyniszczający dla mózgu jak to co się od...erdala w tym kraju. Karol Zbróg
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
wm23
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Challenger Genesis 43
|
Wysłany: 2025-06-09, 21:36
|
|
|
Cytat: | Zrób/uszyj brezentowy kondom/pokrowiec na te "kije". To po spakowaniu doń przytwierdź pasami i jedź, nad czym tu myśleć. Ileż te kilka "kijków" waży? Ale też nie upieram się, że mam rację, może to zbyt proste rozwiązanie "problemu". |
No własnie mam taki pomysł tylko na wszelki wypadek dzielę gu..no na atomy bo może przeoczyłem jakiś problem.
Cytat: | Pytanie przede wszystkim jest, czy nie lepiej ten majdan po prostu wcisnąć do środka? |
Dwa powody: więcej miejsca w bagażniku oraz łatwiejsze wsadzanie "na miejsce" - tu akurat powodem jest specyfika mojego podjazdu, muszę się składać z kijami tuż przy siatce od tej strony co mam większą klapę.
Oba powody tak na prawdę na drugim miejscu po przecinku i jeśli znajdę powód żeby tego nie robić to bez żalu zrezygnuję z pomysłu. |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 143/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
Wysłany: 2025-06-09, 23:00
|
|
|
wm23 napisał/a: | ...dzielę gu..no na atomy ... |
I tu jest sedno problemu. |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
 |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|