Szukam aktualnych namiarów na camping czynny w kwietniu. |
Autor |
Wiadomość |
bawariusz
trochę już popisał Korzystaj z życia póki czas

Twój sprzęt: biwakowóz C4 Grand Picasso
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2008 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: łódź
|
Wysłany: 2009-03-15, 19:34 Szukam aktualnych namiarów na camping czynny w kwietniu.
|
|
|
Witam,
zamarzyło mi się wyrwać z miasta na łono natury w pierwszy weekend kwietnia,
tj. 3,4,5 .04.2009 i niestety w większości adresów pól namiotowych podawanych jako całoroczne, gdy dzwoniłem, słyszałem:
wie pan, mamy kryzys i otwieramy dopiero w maju Niestety mam minivana, więc camperowanie na dziko odpada, potrzebuję dostępu do węzła sanitarnego i podłącza prądu
Może ktoś zna jakiś sprawdzony namiar, chętnie okolice Czaplinka, ale nie koniecznie |
_________________ POZDRAWIAM BAWARIUSZ Z ŁODZI ;-)
 |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2009-03-15, 19:41
|
|
|
bawariusz napisał/a: | gdy dzwoniłem, słyszałem:
wie pan, mamy kryzys i otwieramy dopiero w maju | przeważnie tak mówią zawsze, a w maju że w czerwcu stara śpiewka bawariusz napisał/a: | Może ktoś zna jakiś sprawdzony namiar, chętnie okolice Czaplinka, ale nie koniecznie | w tamtym rejonie to chyba albo Poznań Malta lub Kołobrzeg |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2009-03-15, 20:05
|
|
|
eler1 napisał/a: | w tamtym rejonie to chyba albo Poznań Malta lub Kołobrzeg |
Camping w Kołobrzegu jeszcze jest zamknięty, nie wiem jak będzie w kwietniu. |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
jacekiagatka
weteran

Twój sprzęt: HYMER 2.8 jtd
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Mar 2008 Piwa: 9/3 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
chris
zaawansowany

Twój sprzęt: aktualnie namiot
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Gru 2008 Piwa: 3/1 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2009-03-16, 06:00
|
|
|
Sprawdź ośrodek PRL w Borne Sulinowo. Kiedyś byłem tam z przyczepą. Mają spory plac i jest możliwość korzystania z sanitariatu w budynku ośrodka. Oczywiście można też podłączyć się do prądu. Płaciłem 14 zł. za dobę. W samym Bornym jest dosyć słabe zaopatrzenie. 3 restauracje - takie sobie - nie najniższe ceny. Ale można zjeść obiad w jednym z pensjonatów. My jedliśmi u "ANI". Cena za obiad 15 zł (zupa, drugie, kompot) - bardzo smaczne. Za to okolica przepiękna. Jak ktoś lubi łowić ryby - raj. Dużo tras rowerowych, ale trzeba mieć górala bo ścieżki piaszczyste. Tutaj namiary: http://www.ani.deresz.com/ |
|
|
|
 |
bawariusz

|
Wysłany: 2009-03-17, 18:58
|
|
|
Oczywiście do nich się wybiorę, nie odbierali telefonu od kilku dni, dziś mi się udało Jeśli raz na jakiś czas nie zawitam do nich, to jestem chory, uzależnienie jakieś, czy co...
Dzięki za podpowiedź, nie bywałem tam poza sezonem, a okazało się, że czynne cały rok |
 |
|
|
|
 |
bawariusz

|
Wysłany: 2009-03-17, 19:02
|
|
|
chris napisał/a: | Sprawdź ośrodek PRL w Borne Sulinowo. Kiedyś byłem tam z przyczepą. Mają spory plac i jest możliwość korzystania z sanitariatu w budynku ośrodka. Oczywiście można też podłączyć się do prądu. Płaciłem 14 zł. za dobę. W samym Bornym jest dosyć słabe zaopatrzenie. 3 restauracje - takie sobie - nie najniższe ceny. Ale można zjeść obiad w jednym z pensjonatów. My jedliśmi u "ANI". Cena za obiad 15 zł (zupa, drugie, kompot) - bardzo smaczne. Za to okolica przepiękna. Jak ktoś lubi łowić ryby - raj. Dużo tras rowerowych, ale trzeba mieć górala bo ścieżki piaszczyste. Tutaj namiary: http://www.ani.deresz.com/ |
Dzięki, dzwoniłem, mili ludzie, ale w tym terminie mają najazd Jeepów i jakiś rajd terenowy. Ja już off-road mam za sobą, teraz marzę o ciszy |
 |
|
|
|
 |
baja02
weteran "Mała Karawana" CT-Pomorze

Twój sprzęt: Fiat Ducato LMC
Nazwa załogi: baja
|
Wysłany: 2009-03-17, 20:33
|
|
|
Witaj Bawariuszu!
Zapraszam Cie do Grudziądza. Geotermia dysponuje całorocznym "P" z mediami. Informacje znajdziesz na stronie www.geotermiagrudziadz.pl lub w informacjach z przebytych spotkań kamperowców w listopadzie 2008 r. i marcu 2009 r. Jezeli bedziesz mial jeszcze jakies pytania odpowiem.
Pozdrawiam baja02 |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2009-03-17, 22:49
|
|
|
Baja ma rację, jeżeli szukasz spokoju i relaksu to Geotermia jest dobrym miejscem. Można zażyć leczniczych kąpieli solankowych, poleżakować pod tężnią w piramidzie i pospacerować w pobliskim lesie. Osobiście polecam. |
|
|
|
 |
elaola
zaawansowany

Twój sprzęt: przyczepa
|
Wysłany: 2009-03-18, 07:29
|
|
|
baja02 napisał/a: | Geotermia dysponuje całorocznym "P" z mediami. |
baja02 czy jest to typowy "P" dla kamperów, czy z przyczepką tez się da??? |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
bawariusz

|
Wysłany: 2009-03-18, 17:39
|
|
|
baja02 napisał/a: | Witaj Bawariuszu!
Zapraszam Cie do Grudziądza. Geotermia dysponuje całorocznym "P" z mediami. Informacje znajdziesz na stronie www.geotermiagrudziadz.pl lub w informacjach z przebytych spotkań kamperowców w listopadzie 2008 r. i marcu 2009 r. Jezeli bedziesz mial jeszcze jakies pytania odpowiem.
Pozdrawiam baja02 |
Dziękuję, interesująca propozycja, kiedyś na pewno się skuszę, bo lubię Grudziądz.
Teraz jednak jadę do Czaplinka, już się umówiłem |
 |
|
|
|
 |
baja02

|
Wysłany: 2009-03-18, 18:00
|
|
|
elaola napisał/a: | baja02 napisał/a: | Geotermia dysponuje całorocznym "P" z mediami. |
baja02 czy jest to typowy "P" dla kamperów, czy z przyczepką tez się da??? |
Witaj! to jest "P" dla kamperów i przyczep. Jakjuż pisałem jest podłączenie do sieci 230V, możliwość zatankowania wody, WC serv. i doba kosztuje 10 PLN. Czynny jest przez 365 dni w roku i 24godziny na dobę. |
_________________ O wiele lepiej spotkać się na szczycie niż nad brzegiem przepaści. |
|
|
|
 |
elaola
zaawansowany

|
Wysłany: 2009-03-18, 18:11
|
|
|
baja02 dziękuję za odpowiedź, ale jeszcze muszę podrążyć. Pytając o możliwość przyjechania z przyczepką, bardziej interesowało mnie czy jest możliwość korzystania z toalety - bo my niestety nie mamy własnej. |
_________________ pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
baja02

|
Wysłany: 2009-03-18, 18:23
|
|
|
elaola napisał/a: | baja02 dziękuję za odpowiedź, ale jeszcze muszę podrążyć. Pytając o możliwość przyjechania z przyczepką, bardziej interesowało mnie czy jest możliwość korzystania z toalety - bo my niestety nie mamy własnej. |
Tak istnieje taka możliwość, ale w godzinach pracy Geotermii, tzn od 7.00 - 21.00 |
|
|
|
 |
elaola
zaawansowany

|
Wysłany: 2009-03-18, 19:37
|
|
|