|
skrzynia biegów drży na 5ce |
| Autor |
Wiadomość |
waldi 33
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Dukato Camper 87r, TARKOTKA
Nazwa załogi: Renia, Waldi, Amadi
|
Wysłany: 2010-02-22, 21:05 skrzynia biegów drży na 5ce
|
|
|
| Witam. Posiadam Ducato 2.5 d 87rok biegi są przy kierownicy. Jadąc na 5ym biegu drży drążek (lewarek) zmiany biegów. Poprzedni właściciel mówił że, to jakaś guma . ale ja nie jestem kumaty w temacie więc proszę Was o radę - jak usunąć usterkę ? Z góry wielkie dzięki. |
|
|
|
 |
jacek stec
stary wyga
Twój sprzęt: Laika
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: Mszczonów/Tylicz
|
Wysłany: 2010-02-22, 21:19
|
|
|
| Sprawdż poduszkę skrzyni biegów-trzeba jakąś breszką poruszac na boki skrzynią i dopiero wtedy widac popękaną gumę-można to zrobic z kanału.Poduszka to 2 solidne kawałki blachy ,tuleja metalowa z zawulkanizowaną gumą |
|
|
|
 |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 297/156 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2010-02-22, 21:55
|
|
|
Tak jak Jacek Stec pisze to na 90% poduszka skrzyni.
Schyl sie na wysokosci drzwi kierowcy i patrz na wieszak skrzyni (guma jest okrągła).Druga osoba niech odpali silnik.Jeżeli jest urwana bedziesz widział jak wszystko "nie trzyma sie kupy".Jeżeli nie wiesz dalej, to mechanik lub wycieczka do mnie (45 km)a wszystko "obadamy.
Jeżeli to poduszka to nie płac wiecej jak 50 zł.,w razie problemów daj znac na PW lub @
Krzysiek |
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
waldi 33
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-02-22, 23:39
|
|
|
| Dzięki za szybką odpowiedż. Zaraz jak sprawdzę to podziele się informacją na ten temat . |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2010-02-23, 00:04
|
|
|
| waldi 33 napisał/a: | | Witam. Posiadam Ducato 2.5 d 87rok biegi są przy kierownicy. |
to już raz napisałeś w innym temacie i tworzenie nowych by uzyskać odpowiedź tworzy bałagan. Jeśli otworzysz jeszcze pięć tematów z tym problemem i uzyskasz odpowiedzi to wyobraź sobie nowego co będzie miał podobny problem i się nie dokopie do sedna sprawy. Wszystko będzie rozrzucone i w rezultacie zacznie zadawać te same pytania.
Jeśli nie uzyskałeś odpowiedzi to trochę cierpliwości i ponawiaj temat pytaniami, bo my nie jesteśmy na forum 24h na dobę. Masz tu wielu życzliwych ludków, chętnych Ci pomóc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 48/54 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2010-02-23, 06:17
|
|
|
| łoś napisał/a: | | to już raz napisałeś w innym temacie i tworzenie nowych by uzyskać odpowiedź tworzy bałagan. |
Ty masz pod nickiem dopisek "Doświadczony pisarz", On ma "Początkujący forumowicz" - więc spójrz na to mędrca szkiełkiem i miej trochę wyrozumiałości . |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-02-23, 06:39
|
|
|
| łoś napisał/a: | | waldi 33 napisał/a: | | Witam. Posiadam Ducato 2.5 d 87rok biegi są przy kierownicy. |
to już raz napisałeś w innym temacie i tworzenie nowych by uzyskać odpowiedź tworzy bałagan. |
Łosiu...
kolega Waldi postapil slusznie..gdyz poprzedni jego post..byl w niewlasciwym miejscu...
i nakierowany przez Krzysia....rozpoczal nowy watek..w miejscu do tego przeznaczonym.....wiec...prosze Łosiu..nie rob ''balaganu''....
Ty tez, nie tak dawno zaczynales..
WALDI....
chlopaki dobrze podpowiadaja..
ale..
sprawdz rowniez czy sam lewarek od biegow, nie ma luzow..
to czasem sie zdarza..wtedy tez potrafi ''grzechotac'' |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
łoś
|
Wysłany: 2010-02-23, 09:37
|
|
|
Ok. ten co nie pisze to się nie myli-sorki |
|
|
|
 |
waldi 33
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2010-02-24, 21:27
|
|
|
| łoś napisał/a: | | waldi 33 napisał/a: | | Witam. Posiadam Ducato 2.5 d 87rok biegi są przy kierownicy. |
to już raz napisałeś w innym temacie i tworzenie nowych by uzyskać odpowiedź tworzy bałagan. Jeśli otworzysz jeszcze pięć tematów z tym problemem i uzyskasz odpowiedzi to wyobraź sobie nowego co będzie miał podobny problem i się nie dokopie do sedna sprawy. Wszystko będzie rozrzucone i w rezultacie zacznie zadawać te same pytania.
Jeśli nie uzyskałeś odpowiedzi to trochę cierpliwości i ponawiaj temat pytaniami, bo my nie jesteśmy na forum 24h na dobę. Masz tu wielu życzliwych ludków, chętnych Ci pomóc.
Pozdrawiam. | Witaj wiem ,że postąpiłem żle ,ale jak kolega Gino napisał odwołuję się do tego ( ktoś już mi napisał na samym początku żle wpisałem posta więc naprawiam błąd i wpisuję we właściwe miejsce)
A tak wogule to nie bądżmy wyrywni
POZDRAWIAM WSZYSTKICH |
|
|
|
 |
łoś
|
Wysłany: 2010-02-24, 22:22
|
|
|
| łoś napisał/a: | | ten co nie pisze to się nie myli |
to chyba wszystko wjaśnia |
|
|
|
 |
xr5pl
doświadczony pisarz Artur

Twój sprzęt: ducato 2,4D '85 zabudowa niezidentyfikowana
|
Wysłany: 2010-03-15, 17:43
|
|
|
Panowie, z ta wymianą poduszki skrzyni biegów, to jest dużo roboty? Dam rade bez kanału ? ciężko to wsadzić ?(z wyjmowaniem u mnie nie będzie problemu , bo z poduszki zostały tylko resztki ... ) |
|
 |
eMKa
Kombatant

Twój sprzęt: Ducato 2,3 09 CAMPERIA
Nazwa załogi: eMKa
Pomógł: 18 razy Dołączył: 22 Sty 2010 Piwa: 297/156 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 2010-03-15, 21:23
|
|
|
I bez kanału wymienisz,tylko narzedzia i podnosnik(trzeba podeprzec skb)
Postaraj sie wcześniej o poduszkę ,w tym roczniku jest "mała",koszt to 50 zł,jakbyś miał problemy z zakupem to daj znac na PW
|
_________________ Gosia & Krzysiek
 |
|
|
|
 |
xr5pl
doświadczony pisarz Artur

Twój sprzęt: ducato 2,4D '85 zabudowa niezidentyfikowana
|
Wysłany: 2010-03-15, 21:41
|
|
|
dzięki , narazie szukam na allegrrrro i mam problem która do mojego staruszka 1985r by się nadawała ...
pozdrawiam serdecznie
|
|
 |
|
|