|
|
CE 9 WRZESIEN |
Autor |
Wiadomość |
darek 61
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2009 Piwa: 146/103 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2009-09-28, 12:18 CE 9 WRZESIEN
|
|
|
Artykuł BUBLE bardzo potrzebny by był, gdyby można było się z niego dowiedzieć które firmy robią buble,a które przykładają się do swojej roboty.Na zdjęciu widać skorodowaną piastę nowego auta,ale nie można przeczytać jaka to firma.Można się tylko domyślać bo fotografia pokazuje auto z tylim napędem.Nawet nie można się dowiedzieć marki firmy która podobno jest solidna.Jeżeli CE jest pismem dla nas to niech piszę konkretnie jakie firmy robią BUBLE,a jeżeli z jakiś powodów nie może krytykować (kruczki prawne) to niech głośno chwali firmy które robią DOBRĄ ROBOTĘ.
To taka moja sugestia do artykułu,a może nie mam racji? |
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/471 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2009-09-28, 17:50
|
|
|
Masz rację!
Stawiasz kolację! |
|
|
|
 |
Kuba L.
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
|
Wysłany: 2009-10-22, 21:46
|
|
|
Pozwolę sobie wtrącić swoje skromne zdanie na temat artykułów w tej gazecie, którą z resztą czytam regularnie, rzeczywiście część z nich trochę odbiega od tematu...
Mam pomysł przynajmniej na jeden STAŁY temat na każde wydanie:
<NASZE KAMPERY>
W tym temacie można było by co miesiąc prezentować jeden samochód czytelnika - czyli potencjalnie każdego z nas.
Kto by nie chciał się z nas pochwalić swoim sprzętem???
Taki artykuł mógłby zawierać dokładną historię naszego kamperka, jego opis, ewentualne udoskonalenia wprowadzone przez właściciela i przynajmniej kilka zdjęć.
Jestem przekonany, że każdy z nas z ogromną ciekawością przeczytałby taki artykuł.
No to takie moje wejście z pierwszym postem na forum. |
|
|
|
 |
Darek o
trochę już popisał
Twój sprzęt: VW T4 Euro Mobil Euro Sky 550 96 r
|
Wysłany: 2009-10-22, 22:08
|
|
|
Porównując CE i PC odnoszę wrażenie,
że autorzy CE dopasowują do treści artykułów
zdjęcia camperów i przyczep w sytuacji gdy one
zupełnie nie pasują, nie ważne o czym byle wkleic
jakiś widoczek z samochodzikiem w tle. Musi chyba
jeszcze upłynąc troche czasu aby nabrali
doświadczenia. Przy okazji gratulacje dla twórców za rok działalności
Jest też częśc według mnie bardzo dobrze wpasowana
w charakter miesięcznika, dotyczy to opisów ciekawych miejsc,
są bardzo ciekawe.
Obydwa czasopisma są dość drogie, wynika to zapewne
z ograniczonej ilości reklam, ale to akurat jest ok.
pozd
Darek o |
|
|
|
 |
MarcoPolo
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ford Giottiline
|
Wysłany: 2009-11-01, 21:53
|
|
|
Za każdym razem jak kupuje CE zadaje sobie pytanie czy warto było wydać 8 złotych . Kupiłem na razie wszystkie jakie się ukazały, ale kupuje też , jak tylko mam okazje czeskie Camping Cars & Carawans ,niemieckie , choć niemiecki nie jest moim ulubionym językiem - ReiseMobil i ProMobil oraz oczywiście PC. Jednak najwięcej emocji dostarcza mi czytanie CE, a w szczególności artykuły specjalisty od wszystkiego pana Ryszarda Jakubowskiego . Rozumiem że jego misją jest wywoływanie emocji, co jak sam pisze robi "ku utrapieniu bliźnich i na złość przyjaciołom" , ale propagowanie jazdy na zużytym oleju rzepakowym (artykuł - podróż za jeden uśmiech str. 56) to już chyba przesada. Czekałem na jakieś sprostowanie w numerze 14 , ale nic... za to pan Jakubowski wymyślił coś nowego - akcję palenia dowodów osobistych . Czy to jest legalne ? Czy można takie rzeczy pisać ? |
|
|
|
 |
OldPiernik
stary wyga

Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Gru 2008 Piwa: 50/19 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2009-11-03, 09:05
|
|
|
Ja po lekturze ostatniego numeru CE mam nieodparte wrażenie, że jest to gazeta o wszystkim i .. o niczym. Ale nie dotyczy to tylko tej pozycji, ale ogólnej maniery wszystkich obecnych publikacji.Takie ślizganie się po temacie, bez głębszej analizy szczegółów - ot dzwonią ale nie wiadomo w jakim kościele.
Wiem, że obowiązuje teraz inny styl pisania niż jeszcze przed kilku (nie mówiąc o kilkunastu) laty, ale mnie on nie przekonuje. Ja jestem człowiekiem starej daty i chciałbym mieć temat poruszony i przedstawiony od początku do końca - a nie tylko zasygnalizowany. Nie chcę tu wymieniać konkretnych artykułów, żeby nie narazić się jakiemuś autorowi .
Przepraszam za słowa krytyki, ale jakoś tak mnie naszło. Chyba sam zacznę pisać artykuły do CE . |
_________________ Życie jest za krótkie na siedzenie w domu i zazdroszczenie innym. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|