|
|
przejazd przez Ukraine do Rumunii |
Autor |
Wiadomość |
jedrek49
weteran badz zawsze usmiechniety
Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Piwa: 52/3 Skąd: Rzeszow
|
Wysłany: 2010-05-08, 10:14 przejazd przez Ukraine do Rumunii
|
|
|
Witamy serdecznie
Wybieramy sie camperkiem poczatkiem lipca do Turcji przez Ukraine,Rumunie ,Bulgarie i mam pytanie czy sa problemy na granicach Ukrainskich /moze ktos jechal z psem ,bo my musimy zabrac psa ze soba /jak patrza sluzby graniczne Ukrainy na psa /mamy paszport dla psa ,ma wytatulowany Nr w uchu ,ma szczepienia /
Ponadto jak najlepiej jechac campwrkiem ,akie drogi itp
Pozdrawiamy serdecznie
Jedrek z Sanoka |
|
|
|
 |
stachwody
zaawansowany

Twój sprzęt: VW t2 1,7D camper 1991r
Nazwa załogi: państwo W
|
Wysłany: 2010-05-09, 08:14
|
|
|
Dwa lata temu jechałem podobną ,jak wyżej proponowaną trasą - z halsem na Deltę Dunaju .Do Turcji wprawdzie nie dojechałem( nie zabrałem ze sobą międzynarodowego prawa jazdy),ale dojechałem aż pod bułgarsko-turecką granicę.Ukraińskich celników interesują kampery ,czy nie wywożą znacznej ilości papierosów.Odradzam jazdę przez Krościenko( po stronie ukraińskiej są przez 40 km tak dziurawe drogi,że szkoda auta).Przeprawiać się więc należy w Medyce,potem na Sambor, Czernichów ,omijając Stanisławów i na Suczewę.Jechałem też wprawdzie trasą wzdłuż Karpat na Mukaczewo,ale to też dziura na dziurze...Z Sanoka jest zdecydowanie bliżej do Turcji,niż ode mnie .. |
|
|
|
 |
Lech Gębicki
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Talento
Nazwa załogi: Gębusie
|
Wysłany: 2010-05-16, 09:47
|
|
|
Jeśli jest paszport na psa ze wszystkimi wpisanymi szczepieniami i tatułażem to na granicy Ukraińskiej nie ma problemu. 29,04,2010r przekraczaliśmy granicę camperem w Hrebennym też z 2 psami i jechaliśmy wzdłuż granicy omijając Lwów.Dojechaliśmy do Truskawiec i okolice,droga bardzo zła,dziura na dziuże. Na granicy staliśmy 2 godziny. Jadąc po drodze robiliśmy foto z pięknych cerkwi ,ale na zewnątrz ,były niektóre pozamykane. Wracaliśmy przez Krościenko,nie było problemów z kontrolą.Zwidzaliśmy Bieszczady.Zdięcia z Ukrainy i Bieszczad wprowadzę po niedzieli.Z psami niema problemu . |
|
|
|
 |
Lech Gębicki
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Talento
Nazwa załogi: Gębusie
|
Wysłany: 2010-05-16, 09:50
|
|
|
Na początku czerwca planujemy wyiazd na Litwę(Boże Ciało)troche pozwiedzać Druskiwnniki,Troki i Wilno. |
|
|
|
 |
jedrek49
weteran badz zawsze usmiechniety
Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Piwa: 52/3 Skąd: Rzeszow
|
Wysłany: 2010-05-17, 12:25
|
|
|
witajLechu z zaloga
Dziekuje za opinie przejazdu z psem
My mieszkamy kolo Sanoka i musimy wszedzie jezdzic z psem a wlasciwie to bardzo chcemy ,jest naszym opiekunem /duzy i ciezki pies / ma on paszport i wszystkie szczepienia
szkoda ,ze przejezdzajac przez Sanok nie zawadziliscie o nas
Na przyuszlosc zapraszamy
Pozdrowienia
jedrek49z Sanoka |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|