|
|
Za co placimy na campingach |
Autor |
Wiadomość |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 321/18 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-06-20, 18:56
|
|
|
Ted69 napisał/a: | Na kilku campiongach juz spalem, kilka innych ogladalem i zauwazylem ze jest calkowita dowolnosc, moze byc bardzo ale to bardzo roznie. Kolo Sztynortu - prywatny, nowopowstaly Camper Park, kawal pola skoszonego, jest prad, zaraz obok jeziorko, miejsce mile ale nic szczegolnego. Ceny: 22 - kamper, 6 osoba, 6 prad, internetu brak. Niby fajne ceny ale ....... za uzywanie toalety trzeba placic dodatkowo, za prysznic - dodatkowo, nie wiem jak jest z pobraniem wody czy wyprowadzeniem kota. Jak by poskladac wszystkie wydatki - wyjdzie niezla cena.
Drugi przyklad - camping federacyjny (podobno) w Piaskach - pytam o znizke na legitymacje - slysze NIE bo i tak nikt nam nie zwroci. Camper - 18, czlowiek 9, prad - 10, kota mozna wyprowadzic
Sanitariaty - darmowowe czyli w ramach ceny - jak za komuny, tylko zimna woda
Obrazek
Jest tez mozliwosc prysznica w ciepla woda, w kabince - ale za dodatkowa oplata
Obrazek
Jak wyjezdzajac chcialem nabrac wode - powiedziano mi - 6 zl dodatkowo. I wylac szarej wody nie ma gdzie. Jedyny plus tego campingu to chyba te mile dziki spacerujace wieczorem po placu
Podobny camping - w Elblagu (wlasnie sie zakwaterowalem). Camper 17, czlowiek 12, prad 7, WiFi jest, bardzo mocny sygnal - za darmo !!, sa toalety, jest prysznic (darmo) mozna nabrac wode, wyprowadzic kota. Niby ta sama kategoria campingu - a jaka duza roznica.
W zwiazku z tym moje pytanie - czy i czego mozemy sie domagac na campingu w ramach podstawowj oplaty. Mam na mysli campingi zrzeszone w FICC bo prywaciarz robi co chce |
ja nie rozróżniam elementów ceny, interesuje mnie tylko ile mam zapłącić w całości.
w Dąbkowicach - ośrodek Mierzeja 67zł/doba. kamper, 3 osoby, WC, prysznic, prąd. |
|
 |
MER-lin
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit
Nazwa załogi: Ewa i Marek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Piwa: 44/9 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2010-06-20, 22:46
|
|
|
Z tego co piszesz wynika, że Polska to dziki kraj. Korzystałem już z wielu campingów w różnych krajach, ale nigdy nie spotkałem się z sytuacją, że wymagana była dodatkowa opłata za korzystanie z WC czy prysznica. Wjeżdżasz i wszystko masz w cenie, łącznie z basenem i kortem tenisowym, czy mninigolfem. |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 196/160 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2010-06-20, 23:12
|
|
|
MER-lin napisał/a: | Z tego co piszesz wynika, że Polska to dziki kraj. Korzystałem już z wielu campingów w różnych krajach, ale nigdy nie spotkałem się z sytuacją, że wymagana była dodatkowa opłata za korzystanie z WC czy prysznica. Wjeżdżasz i wszystko masz w cenie, łącznie z basenem i kortem tenisowym, czy mninigolfem. |
Zgadzam się ............. jedyna opłata która się wnosi extra na zachodnich campingach to opłata za prąd ; reszta w tym WC,prysznice ciepła woda , zrzuty i pobieranie wszelkich wód jest za free. Spotkałem się nawet z tym ,że w opłacie za plac był już prąd i woda .
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2010-06-21, 08:32
|
|
|
jest taki camping w Kątach Rybackich/najblizej morza/ gdzie prysznic jest platny..i kapiesz sie bez lęków...
bo..nie dostajesz kluczyka do reki, tylko idzie z Toba pracownik..i stoi przy drzwiach
dobra...z tymi lękami to zartowalem..pracownik nie jest po to, abys czul/czula sie bezpeicznie..tylko po to..ABY WALIC DO DRZWI, gdy kapiesz sie dluzej niz 5min..!!
kapac sie mozna TYLKO 5MIN pod kara oplaty drugiego 5taka...lub..wizyty pod prysznicem..''ochroniarza'' w czasie kapieli..
ciekawstka jest tez fakt..ze..nie mozna sie kapac w dwie osoby.. tzn mozna..ale za 2 piątaki.. tez 5min
zenada... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2010-06-21, 09:49
|
|
|
gino napisał/a: | jest taki camping w Kątach Rybackich/najblizej morza/ gdzie prysznic jest platny..i kapiesz sie bez lęków...
bo..nie dostajesz kluczyka do reki, tylko idzie z Toba pracownik..i stoi przy drzwiach |
Tak samo w Lubiatowie koło Choczewa. Miejsce super, w lesie nad samym morzem, dużo cienia, tylko ten płatny prysznic...
Z drugiej strony, nie mają tam kanalizacji ani lokalnej oczyszczalni, tylko szambo. A wywóz kosztuje... |
|
|
|
 |
48a-ELANKO
weteran dawniej: 48a-ELANKO

|
Wysłany: 2010-06-21, 10:15
|
|
|
Mało korzystamy z polskich kempingów, ale nasz pobyt przed trzema laty w Niechorzu na kempingu "Pomona" to podobna sytuacja - prysznice uruchamiana za pomocą żetonów kupowanych w recepcji.
Zupełnie inaczej już chociażby w Czechach, gdzie wszędzie spotkaliśmy kempingi, na których w cenie były prysznice. |
_________________ Ela i Andrzej
 |
|
|
|
 |
Dziabong
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lis 2008 Piwa: 16/90 Skąd: Dziabongowo
|
Wysłany: 2010-06-21, 10:36
|
|
|
Bliżej centrum nad zalwem Koronowskim też są płatne prysznice, jak do tej pory to był jedyny płatny prysznic jaki spotkaliśmy na kampingach. Może mało jeźdzmy lub jeździmy w inne miejsca? |
|
 |
bielki
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: VW T4 WestFalia (Składak :-)
|
Wysłany: 2010-06-30, 09:56
|
|
|
W weekend pojechałem z rodzinką na pierwsze nocowanie w busiku, jako test przed dłuższym urlopem.
Kemping nr 187 PFCC
Kemping RELAX
nad jeziorem Zdworskim
Pani miała w cenniku, namiot, przyczepa, albo kamper,
pomimo, że pani była bardzo miła, to nie mogła zrozumieć jak ma nas policzyć, bo chciałem spać w aucie ale twierdziłem że to nie kamper.
Wiec na pytanie, czy mam może namiot, powiedziałem że jest na dachu, wiec Pani ucieszona policzyła mnie za namiot 5zł i samochód 5zł,
I nie chodzi mi o te dodatkowe 5zł, ale o to że na większości kempingów jest rozróżnienie na samochód, bus lub van, kamper (czasami mały i duży).
a na pytanie o ciepłą wodę i prysznic, to Pani powiedziała że jest ciepła woda w jeziorze i spokojnie można nogi opłukać, wiec do końca nawet nie wiem czy są tam prysznice, bo ich nie widziałem.
A podsumowując, bardzo ładny teren, dużo stanowisk z prądem. |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
Wysłany: 2010-06-30, 10:42
|
|
|
bielki napisał/a: | czy mam może namiot, powiedziałem że jest na dachu |
Przecież nie masz namiotu na dachu tylko w autku masz dach podwyższany i tyle
czyli następnym razem tylko 5 zł za autko |
_________________  |
|
|
|
 |
bielki
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2010-06-30, 10:56
|
|
|
Pani w recepcji była bardzo smutna, bo dzieci za małe, aby je policzyć, za prąd podziękowałem, chciała nas podciągnąć pod spanie w przyczepie, ale ponieważ to było droższe od namiotu to zdecydowałem się na wersję z namiotem dachowym, to nie pierwsze i nie ostatnie negocjacje, ale ta była bardziej zabawna niż kosztowna , na dwadzieścia kempingów, które zwiedziłem w zeszłym roku ten był jednym z tańszych. |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

|
Wysłany: 2010-06-30, 11:15
|
|
|
bielki, To ile kosztowała was jedna nocka ? 10 zł czy wiecej ?
ps Napisz jakie są wasze wrażenia z tego autka itp albo daj mi linka na pw jeśli już to gdzieś napisałeś ? |
_________________  |
|
|
|
 |
mafej
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T604
Nazwa załogi: mafej
|
Wysłany: 2010-06-30, 11:16
|
|
|
Tak czytam sobie Wasze, przeżycia na kempingach w Polsce i chyba już wiem dlaczego w Polsce tak rzadko spotykam kampery na trasie....
Nie jestem w stanie zrozumieć podejścia właścicieli do tematu cen.
Ja w Polsce unikam kempingów. Zazwyczaj jadę na agroturystykę i parkuję na terenie, gdzie za noc płacę 10-15zł za parking. Oczywiście czysta woda i prąd ewentualnie dodatkowo.
Przy krótkich wypadach wydaje mi się to najlepsze rozwiązanie, ale na dłuższy pobyt może i kemping ma jakieś plusy... tylko czy warte swej ceny? |
|
|
|
 |
bielki
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2010-06-30, 11:33
|
|
|
pirat666, Aż tak tanio to nie było, bo 10zł za dorosłego plus namiot 5zł i auto 5zł, czyli 30zł
Mniej zapłaciłem chyba tylko raz w Skorzęcinie 24zł za dwie dorosłe osoby, auto i jeszcze wtedy namiot zwykły. a zazwyczaj płaciłem od 40 do 50zł dlatego napisałem że tanio.
Wiem że da się taniej na dziko, ale z małymi dziećmi jednak chcę mieć jednak lekkie poczucie bezpieczeństwa w nocy.
To był jeden nocleg testowo, wiec nie mogę jeszcze opisać pełnych wrażeń, plan jest spędzenia w tym autku 26 noclegów i przejechanie 3000km, wzdłuż granicy, jak wrócimy to pewnie coś napiszę, ale jak dotąd jestem nastawiony optymistycznie. |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

|
Wysłany: 2010-06-30, 12:10
|
|
|
bielki napisał/a: | a zazwyczaj płaciłem od 40 do 50zł dlatego napisałem że tanio |
To polecam sulejowskie (karolinów) tam płaciliśmy po 25 zł / załogę a ostatnio kolega stanek płacił po 15 nawet
więc to są koszty akceptowalne he he
prysznice, woda, i nawet prąd jak ktoś bez prądu nie może |
_________________  |
|
|
|
 |
bielki
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2010-06-30, 12:32
|
|
|
W poprzednie wakacje korzystałem głównie z Automapy i kempingów w ich bazie przy planowaniu trasy, byliśmy również na jeziorem Sulejowskim ale na kempingu "Borki" www.borki.pl za 35zł,
Lubię jak kemping ma swoją stronę w internecie, z opisanym dojazdem, często namiary GPS i telefon aby się przekonać czy jeszcze funkcjonuje, miałem raz już taką sytuację że w internecie niby jest, dzwonie a tu informacja że było ale już nie aktualne. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|