Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2012-08-09, 11:33
Włochy 11 dni + F1
Autor Wiadomość
kempa007
początkujący forumowicz

Wysłany: 2010-07-30, 10:43   Włochy 11 dni + F1

Witam wszystkich,

Panowie i Panie mam nadzieje, ze ktos mi tu pomoze ulozyc fajny plan wycieczki 11 dni do Włoch + koncówka na F1 (termin 02.09 - 13.09).

Juz raz jechalem kamperem do Barcelony oczywiscie na F1, wiec w zasadzie nie wiem jak wygladaja pola kempingowe na zachodzie, bo to co jest dostepne przy torze ciezko nazwac kempingiem, predzej polem.

Jedziemy chyba w czwartek do Włoch. Nie ukrywam, ze chcialbym miec mozliwosc zazycia troche kapieli slonecznej i troche poplywac w morzu, wiec interesuja mnie nadmorskie kempingi. 11 dni to nie duzo zeby cos konkretniej pozwiedzac i jak dla mnie wycieczka moglaby wygladac tak: warszawa - Genowa (baza wypadowa). I potem pojechac sobie do Nicei i stamtad do Monako w wiadomych celach :-)) i odwiedzić Maranello, a od czwartku do niedzieli pojechac na Monze.

Problem jest jednak, ze nie jade sam. Mialem juz propozycje jazdy do Watykanu od osob, ktore chca odwiedzic to miejsce koniecznie, Wenecje itp. W zasadzie gdyby nie liczyc tego wypadu do Rzymu mozna by powiedziec ze do zwiedzania przypadalby polnocne Włochy. Jezeli ktos ma jakiesdoswiadczenia w tej kwesti bardzo prosze o podpowiedz i moze jakies okreslenie kosztow. Z tego co pamietam autokary przynajmniej mialby platny wjazd do Wenecji, nie wiem czy od kampera nie beda tez chciali czegos...
Postaw piwo autorowi tego posta

kempa007
początkujący forumowicz

Wysłany: 2010-08-05, 12:10   

To moze ktos podrzuci jakies sprawdzone kempingi, gdzie warto sie zatrzymac. Plan podrozy jest taki:
wenecja, rimini, san marino, florencja, piza, rzym (pod rzymam juz na forum znalazlem dwa fajne kempingi) no i monza. Nie wiem na ile sie uda go zrealizowac, ale zobaczymy...
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu