Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
A może taki Van
Autor Wiadomość
janus 
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
Piwa: 42/47
  Wysłany: 2010-11-25, 21:02   A może taki Van

Mimo opinii przeczytanych na forum, krytykujących drzwi suwane i taki właśnie układ wnętrza, postanowiłem pojechać (a blisko to nie jest :evil: ) obejrzeć i może coś więcej...
http://www.moto.allegro.p...item=1330469742

A zatem, jeżeli ktoś ma coś do powiedzenia na ten temat "niech mówi teraz lub...."
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy!
Postaw piwo autorowi tego posta

KOCZORKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz
Piwa: 21/22
Wysłany: 2010-11-25, 22:18   

janus napisał/a:
krytykujących drzwi suwane i taki właśnie układ wnętrza,

Jeździliśmy kiedyś amerykańcem Winstarem (niestety osobówką) z rozsuwanymi drzwiami i to była super sprawa.
Mi osobiście ta Adria się bardzo podoba i jest bardzo fajnie i wygodnie rozwiązana. :bigok

BiG Team 
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Piwa: 53/40
Wysłany: 2010-11-25, 22:23   

Każdy kupuje to co co jemu odpowiada, a krytyka to "co komu do domu jak chałupa nie jego" :spoko
Życzę powodzenia w poszukiwaniu i zakupie :spoko

neptyk 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Challenger Genesis 52
Piwa: 3/1
Wysłany: 2010-11-25, 22:34   

Nic osobistego, ale....dla mnie troche podejrzany, jesli oczywiscie mozna cos podejrzewac tylko po obejrzeniu zdjec.
Wyglada na malowany po calosci. Widziales go na zywo to pewnie masz lepszy obraz. Jesli jednak byl malowany i to po calosci, to pytanie dlaczego?

Poza tym m. zd. niepraktyczny, siedziska trzeba za kazdym razem rozkladac i wydaje mi sie tez, ze za duze lozko z tego nie bedzie. Nie wiem jaki jestes duzy, ale jak z tego wyjdzie lozko 180 cm to mozesz sie nie zmiescic. Pewnie nie jest tez za szerokie. Kazdy kto rozkladal i ukladal puzzle z takich poduch wie jak sie na tym spi.

Nadto niepraktyczny poniewaz nie mozna go uzyc jako transportowki. Sa tego typu modele z duzym 2os. lozkiem z tylu (niektore nawet z dwoma), ktore to lozka sklada sie do gory i masz super transportowke-busa. Jesli jest Was tylko dwojka w domu to w zasadzie mozna wtedy z jednej osobowki zrezygnowac i masz super kombi do tego.

Trzecia uwaga: nie wiem czy was interesuje kemping zimowy, ale z powodow konstrukcyjnych tzw. Kastenwageny ogolnie tylko z duza doza optymizmu mozna uznac za samochod "zimowy". Tzn. jezeli komus zalezy zeby w srodku bylo zima naprawde cieplo jak stoi gdzies pod wyciagiem to chyba powinien rozejrzec sie za czyms bardziej izolowanym. Wprawdzie kastenwageny tez zazwyczaj izolacje (najczesciej ok. 3 cm specjalnej pianki tzw. extreme-izolatora) maja, ale z natury rzeczy b. duzo mostkow ternicznych np. na wzmocnieniach poszycia z blach, narozniki; duze, czesto oszklone drzwi tez moga "ciagnac" itd.

Zaleta jest taka, ze w zasadzie nie powinien ci zamoknac i latwiej o czesci i jezdzi sie tym prawie jak osobowka, mozna bezproblemowo uzywac w miescie, oplaty za promy, mosty i auzostrady zazwyczaj mniejsze.

Jakis czas rozgladalem sie za tego typu pojazdem i interesowalem mocno tym tematem, ale po rozwazeniu roznych wzgledow i potrzeb nas jako rodziny (np. wszyscy jezdzimy czesto na narty) musialem zerknac jednak w strone pol-integrali.

Nie spiesz sie, obejrzyj kilka, poczytaj wiecej na temat kastenow...napewno szybko wyrobisz sobie wlasne zdanie na ten temat. I kupuj glowa, a nie brzuchem :roll: :roll:

Mnie sie wydaje, ze akurat z tym wnetrzem bedzie sie wlasciciel dlugo bujal z tym samochodem i w koncu chyba bedzie musial powaznie upuscic, tylko komu??? Jaka jest potencjalna grupa odbiorcow akurat tego ukladu wnetrza???

pzdr i udanych lowow na przyszlosc
neptyk

Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2010-11-25, 23:15   

Może zniekształca fota. Na moj gust przednie drzwi były demontowane...
Nie sądzę, aby ktos to robil bez przyczyny...

StasioiJola 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Piwa: 81/283
Wysłany: 2010-11-26, 00:09   

Według przysłowia: jeden lubi bułki, drugi piekarza córki!!! :haha: :haha: . Dla mnie osobiscie samochód po dokładnym sprawdzeniu stanu i dla 2 osób . do szybkiego zwiedzania i przemieszczania sie idealny!! Wszedzie zaparkujesz i wszędzuie wjedziesz , jak busem. Na wypady krótkie i szybkie sam bym takiego kupił !!!! :bigok :bigok :bigok

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2010-11-26, 07:34   

ehhh...wymagacie aby kilkunastoletni samochod byl NOWY...
nawet jak byly drzwi czy cos innego malowane....to co...eliminuje to autko... :?:
:-P
jak dla mnie..jesli juz, to malowany byl zderzak..
pewnie komus nie poodbal sie czarny... :-P

blaszaczek to blaszaczek..osobiscie chyba chetnie bym powrocil do tego typu kamperka..
..
nasz kolega KRYSTIAN u nas na forum oglaszal bardzo fajnego blaszaczka, i chyba w bardzo dobrej cenie...

Wyświetl szczegóły
janus 
weteran

Wysłany: 2010-11-26, 11:44   

Dziękuję za wszystkie opinie i komentarze :kwiatki:

Jak zwykle preferencje indywidualne biorą górę :lol:
Ale taka już ludzka natura :wyszczerzony:

gino napisał/a:
nawet jak byly drzwi czy cos innego malowane....to co...eliminuje to autko... :?:

blaszaczek to blaszaczek..osobiscie chyba chetnie bym powrocil do tego typu kamperka..
..
nasz kolega KRYSTIAN u nas na forum oglaszal bardzo fajnego blaszaczka, i chyba w bardzo dobrej cenie...

Jestem już z kol. Krystianem umówiony na oglądanie i zapewne coś więcej :ok
A kol. gino ma :pifko

ccsrally 
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Piwa: 3/5
Wysłany: 2010-11-26, 16:45   

hej
samochod nie wyglada na namalowany ponieważ ma oryginalne naklejki choc niektorzy powiedza ze mozna dokupic je.srebrny lakier ma to ze mieni sie w sloncu i na zdjeciach moze wygladac jak po wypadku.a co do uzywania go jako towarowka to komus sie cos pomerdalo hihih

Kotek 
Kombatant
Mam na imię Danusia!

Twój sprzęt: Fiat Ducato Toskana 1,9 TD
Nazwa załogi: MisioKot
Pomogła: 5 razy
Piwa: 407/451
Wysłany: 2010-11-26, 17:13   

gino napisał/a:

..

No właśnie, Gino jak zwykle samą esencję powiedział.
My sami jeździmy blaszakiem i to własnej roboty, i nie narzekamy, a drzwi... cóż, Gino coś może powiedzieć na ten temat, nie są ciche przy zamykaniu. :wyszczerzony:
Sorki. :roza:

Denerwować się to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.

neptyk 
trochę już popisał

Wysłany: 2010-11-26, 17:30   

Nikt nic nie pisal o towarowkach, tylko o super kombiku albo i lepiej.

Jak sobie kupisz pare szafek w ikei i bedziesz za transport musial z dwie stowy wylozyc, to pojmiesz o co chodzi...

A oryginalne naklejki mozna kupic w ebayu za pare ojronow jakie chcesz... :bajer

Poza tym:

Fiat Ducato rocznik 2002 mial juz swiatla po liftingu, prawdopodobnie chodzi tu o auto, ktore zostalo dopuszczone do ruchu w roku 2002 (Erstzulassung z rok albo i dwa po dacie produkcji)

Poza tym:
jakim cudem tego typu Adria, w tym samym roczniku, z wiekszym przebiegiem, bez akcyzy i innych oplat kosztuje w Niemczech dwa razy wiecej? (19 950 euro; 85 tkm)

Pewnie durny Niemiec nie zna rzeczywistej wartosci swojego pojazdu, na pewno cos mu sie pomerdalo

Adria Duett L 2,8 JTD

po prostu pisze co sadze, co mi sie wydaje logiczne i nie zycze koledze, zeby wtopil na jakims badziewiu (nie mowie, ze ten Fiacik to badziew, tylko ogolnie zeby kilka razy sie z tym pomyslem przespal i nie podejmowal zadnych decyzji na goraco przy zakupie jakiegokolwiek auta), zycze mu jak najlepiej

neptyk

janus 
weteran

Wysłany: 2010-11-26, 17:47   

neptyk napisał/a:
Nikt nic nie pisal o towarowkach, tylko o super kombiku albo i lepiej.

Jak sobie kupisz pare szafek w ikei i bedziesz za transport musial z dwie stowy wylozyc, to pojmiesz o co chodzi...

A oryginalne naklejki mozna kupic w ebayu za pare ojronow jakie chcesz... :bajer

Poza tym:

Fiat Ducato rocznik 2002 mial juz swiatla po liftingu, prawdopodobnie chodzi tu o auto, ktore zostalo dopuszczone do ruchu w roku 2002 (Erstzulassung z rok albo i dwa po dacie produkcji)

Poza tym:
jakim cudem tego typu Adria, w tym samym roczniku, z wiekszym przebiegiem, bez akcyzy i innych oplat kosztuje w Niemczech dwa razy wiecej? (19 950 euro; 85 tkm)

Pewnie durny Niemiec nie zna rzeczywistej wartosci swojego pojazdu, na pewno cos mu sie pomerdalo

po prostu pisze co sadze, co mi sie wydaje logiczne i nie zycze koledze, zeby wtopil na jakims badziewiu (nie mowie, ze ten Fiacik to badziew, tylko ogolnie zeby kilka razy sie z tym pomyslem przespal i nie podejmowal zadnych decyzji na goraco przy zakupie jakiegokolwiek auta), zycze mu jak najlepiej

neptyk

Mnóstwo półek, nie tylko z Ikei wejdzie, tyle że nie z tyłu, a z boku, a ja nie kupuję bagażówki tylko kampera (od czego jest Kangoorek) :wyszczerzony:

W Ducato zmiana modelu nastąpiła w lipcu 2002 zatem i przed i po lifcie z tego rocznika będą :wyszczerzony:

W przebieg nie wierzę (jestem normalny - wydaje mi się przynajmniej :-P ), a ten konkretny egzemplarz sprowadzony był ok 3 lata temu i może wtedy Niemce gupsze byli :lol:

Dzięki za życzenia (oczywiście życzę wzajemnie :kwiatek2 )

A jutro jadę oglądać inne (wiadome) autko i może wieczorkiem się pochwalę :oops:

neptyk 
trochę już popisał

Wysłany: 2010-11-26, 18:08   

Hehe, tak Janusz, trzy lata temu mial 30 tkm i kosztowal 5 tys. euro, okazja byla... :szeroki_usmiech

Kangoorka mozna sprzedac, kupic jeden a porzadny, walnac na firme (jesli takowa posiadasz) i odliczac po calosci i nie placic za dwa auta

Przyjemne z pozytecznym a la Adam Slodowy bys mial, takie 2 w 1, normalnie loszendgol :mikolaj

pzdr
neptyk

janus 
weteran

Wysłany: 2010-11-26, 18:42   

Widzisz, ja do tego inaczej podchodzę :ok
Kangoorek ma u mnie dożywocie bo go ... (nie powiem co - Żona czyta). Powiedzmy mam do niego stosunek emocjonalny :wyszczerzony:

A co do ew. poprawek w aucie to wszystko dla ludzi :roll:
Właśnie doprowadzam do ładu kolejną moja sympatię czyli

Jakby ktos nie rozpoznał to jest to Syrena 104 kuryłapiąca z 1969r.

Wyświetl szczegóły
MirekM 
weteran
Piękny inaczej

Twój sprzęt: Bürstner Quadro IT674G
Piwa: 17/9
Wysłany: 2010-11-26, 21:09   

janus napisał/a:
Właśnie doprowadzam do ładu kolejną moja sympatię czyli

I za to szacun. To mnie się podoba.
www.shippol.pl www.uszczelki-cnc.pl