Parkingi, bezpieczny nocleg camperem zimą w Trójmieście. |
Autor |
Wiadomość |
Kucharze
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato - Hymer
|
Wysłany: 2011-01-19, 10:57 Parkingi, bezpieczny nocleg camperem zimą w Trójmieście.
|
|
|
Witam,
Wybieram się camperem właśnie teraz zimą na krótką wyprawę do Trójmiasta i na Półwysep Helski. Chciałabym się zapytać czy ktoś zna jakieś dobre, bezpieczne miejsce na nocleg camperem w centrum Gdańska? Ze wszystkich parkingów strzeżonych i całodobowych znalazłam tylko jeden blisko starówki: parking na ul. Katarzynki 9:
http://www.tas-moto....arkingi-22.html
Czy ktoś zna ten parking, ma jakieś informacje czy można tam stanąć camperem, ile kosztuje "doba"? Opinie w internecie nie są zbyt przychylne, jednak to jedyny taki parking, który jest blisko centrum.
A drugie pytanie dotyczy Sopotu/Gdyni. Czy w tym mieście jest jakieś przyjazne, bezpieczne miejsce, parking strzeżony czy może kamping całoroczny, gdzie można stanąć camperem i przenocować zimą? Czytałam w Waszych relacjach, że można czasem zapytać w porcie, czy w hotelu czy można za jakąś opłatą stanąć na noc na ich ogrodzonym parkingu. To też jest pomysł.
Dzięki z góry za jakiekolwiek informacje
P.S. Przeszukałam forum, jednak nie znalazłam informacji o noclegach zimą w trójmieście, pewnie dlatego, że jestem początkującym forumowiczem i mogę trochę błądzić |
|
|
|
 |
ccsrally
zaawansowany

Twój sprzęt: Był FENDT 640 , vw T4multivan teraz szukamy
Nazwa załogi: Kotek i Słoneczko
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Gru 2008 Piwa: 3/5 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 2011-01-19, 12:46
|
|
|
hej
mysmy byli w lecie w 3miescie i spalismy w gdyni kolo skweru kosciuszki bardziej w lewo jest ulica co prowadzi nad samo moze i tam jest parking.jak znajde ulice to ci podam.a dwa noclegi w gdansku to mielismy jeden dalej od centrum czyli kolo molo w gdansku.a drugie miejsce to parking przy samej operze baltyckiej.zaraz z boku mielismy stacje SKM ktorej nie bylo wogole slychac i mielismy bardzo fajne polaczenie z 3miastem.poszukam ulic dam znac bo teraz wychodze do pracy
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Skorpion
Kombatant Normalny inaczej wariatek stary wyga

Twój sprzęt: Starocie urzadzenie kampero-podobne
Nazwa załogi: Skorpion
Pomógł: 24 razy Dołączył: 17 Lip 2008 Piwa: 278/1309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-19, 12:52
|
|
|
jest taki fajny parking w jelitkowie tuz kolo plarzy przy ulicy kaplicznej dwa lata temu stalem tam na parginku kilka dni bez zadnych problemow mozna dojsc deptakiem do sopot lub w druga strone na mola gdanskiego w poblizu parkingu jest sklepik dobrze zaopatrzony |
Ostatnio zmieniony przez Skorpion 2011-01-19, 12:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2011-01-19, 12:54
|
|
|
Czy to muszą być miejsca strzeżone?
masz zlote klamki czy jak?
ja zwykle staję
w Gdyni
na ul. Bulwar Nadmorski GPS N54*30'27,9" E18*33'15,3"
w Gdańsku:
ul. Długie Ogrody GPS N54*20'50,7" E18*39'40,8"
lub bliżej bałtyku
ul. Hallera GPS N54*24'39,6" E18*37'43,1"
nigdy mnie tam nic złego nie spotkało, w najbliższej okolicy restauracje
oczywiscie, są to normalne bezpłatne parkingi w środku miasta,
albo blisko starówki albo blisko wody (morskiej)
wstyd się przyznać ale nawet nie wiem czy funkcjonują zimową porą jakieś kampingi
ccsrally napisał/a: | drugie miejsce to parking przy samej operze baltyckiej. |
ul Towarowa GPS N54*22'23,3" E18*37'31,6"
fakt blisko kolekji SKM i Multikina |
Ostatnio zmieniony przez papamila 2011-01-19, 12:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2011-01-19, 12:57
|
|
|
papamila napisał/a: | w Gdyni
na ul. Bulwar Nadmorski GPS N54*30'27,9" E18*33'15,3" |
To miejsce, polecone kiedyś przez Papamilę. sprawdziło się. Nocowalismy tam z Halszką i było fajnie. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
marekoliva
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter Rimor Sailer 700
Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Wrz 2009 Piwa: 40/19 Skąd: Gdańsk - Oliwa
|
Wysłany: 2011-01-19, 20:47
|
|
|
W centrum Gdańska całodobowy parking u zbiegu ulic Za Murami i Zbytki, cen nie znam, kampery często z niego korzystają. |
_________________ Marek
"Ty możesz zwlekać ale czas nie będzie "
 |
|
|
|
 |
Kucharze
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato - Hymer
|
Wysłany: 2011-01-20, 09:28
|
|
|
marekoliva napisał/a: | W centrum Gdańska całodobowy parking u zbiegu ulic Za Murami i Zbytki, cen nie znam, kampery często z niego korzystają. |
Dzięki wszystkim za informacje. Ten parking przy zbiegu Za murami i Zbytki jest najbliżej chyba starówki ze wszystkich jakie widziałam. Wiem, że można się przejść po mieście i postawić dalej ale zimą warunki do chodzenia czasem nie sprzyjają a poza tym mamy dwa psy. Jak wrócę to odpiszę, które miejsce zostało wypróbowane i jak wygląda zimą
Pozdrawiamy! |
|
|
|
 |
marekoliva
weteran

Twój sprzęt: Mercedes Sprinter Rimor Sailer 700
Pomógł: 7 razy Dołączył: 19 Wrz 2009 Piwa: 40/19 Skąd: Gdańsk - Oliwa
|
Wysłany: 2011-01-20, 20:43
|
|
|
Kucharze napisał/a: | Ten parking przy zbiegu Za murami i Zbytki jest najbliżej chyba starówki ze wszystkich jakie widziałam. |
To już strówka a praktycznie dwa kroki do niej, powodzenia przyjemnego zwiedzania |
_________________ Marek
"Ty możesz zwlekać ale czas nie będzie "
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-01-20, 22:03
|
|
|
Kucharze napisał/a: | ale zimą warunki do chodzenia czasem nie sprzyjają |
ja mieszkałem w Gdańsku 3 miesiące od grudnia do lutego i jestem mile zaskoczony tym co można robić w dni zimowe.... myślę że nie będziecie się nudzić...
a na końcu ulicy Hallera też spokojnię spędzicie noc.... to przy samej plaży... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
robert_smoldzino
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: LR i namiot
|
Wysłany: 2011-01-21, 16:21
|
|
|
Teraz zima to bym sie na noc spokojna na Hallera nie ustawial.
To nie jest superbezpieczna okolica...
Jestem z Gdanska...
W Sopocie moge polecic genialne miejsce w srodku miasta ale telefonicznie 0 607 622 845
pzdr
robert |
_________________ www.podlasem.org |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-01-21, 19:00
|
|
|
robert_smoldzino napisał/a: | To nie jest superbezpieczna okolica |
hmmmm.... faktem jest że ja tam spałem w lato.... zimą tylko spacery i rybka na przeciwko parkingu.... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Campmar
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: FENDT 510
Nazwa załogi: Campmarki
|
Wysłany: 2011-01-21, 21:08
|
|
|
Witam,
Jak wspomniał Papamila,bulwar w Gdyni jest dobrym i bezpiecznym miejscem do noclegu.Tuż obok,koniec skweru Kościuszki podobnie,a nawet lepiej.Nocujesz nad samym morzem w centrum miasta.
Co do półwyspu mogę polecić pierwszy camping "Małe morze".Całoroczny, z dostępem do 230V.Dowiadywałem się przed sylwestrem 20PLN za dobę za kampa. |
_________________ Pozdrawiam
Marek |
|
|
|
 |
stripe
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Mercedes 601 rocznik 1980
|
Wysłany: 2011-07-04, 22:45
|
|
|
Jako ze wybieram sie w przyszlym tygodniu w tamte strony, na pewno skorzystam z przewodnika po bezplatnych parkingach
A czy ktos moze mi cos powiedziec o kampingu Stogi w Gdansku? Z Google Maps wynika, ze blisko do plazy i polozenie na terenach zazielenionych. Interesuje mnie tez, czy sa w poblizu jakies stajnie, oferujace mozliwosc zwiedzania tych okolic z konskiego grzbietu.
Ze swojej strony moge polecic osrodek jezdziecki w Bialogorze, nieco dalej na zachod, tuz przed Leba. Mozna na ich terenie parkowac kamperem (odplatnie), a wieczorem galopowac po plazy |
|
|
|
 |
|