Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
3 fotele "kierowcy" z przodu
Autor Wiadomość
gudmar 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Ducato 2,8 idTD
Wysłany: 2011-01-23, 23:37   3 fotele "kierowcy" z przodu

Witam,

interesuje mnie czy ktoś kiedyś dokładał 2 niezależne fotele do przodu zamiast ławki podwójnej? Chciałbym zwiększyć komfort podróżowania pasażerów w pierwszym rzędzie, ale nie wiem czy zmieszczą sie szerokościowo 3 fotele kierowcy.

Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

maszakow 
Kombatant
JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Piwa: 79/63
Wysłany: 2011-01-24, 00:08   

2 fotele są znacznie szersze niż ławka podwójna. Teoretycznie jest to możliwe ale musiałbyś znaleźć dość wąskie fotele.
1. Dwa fotele w szerszym ustawieniu spowodują że pasażer będzie niemal w bezpośrednim kontakcie z kierowcą, a to przeszkadza. możecie się dotykali bokami.
2. U Uciebie dżwignia biegów jest w konsoli - a ta zawsze przeszkadzała środkowemu pasażerowi (zwłaszcza wysokiemu) wyprostować nogi. Teraz też będzie przeszadzała bo przesuniesz go na wysokość konsoli. teoretycznie odsunięcie fotela do tyłu może sytuację poprawić ale zakłądam że ten ruch będzie ograniczony (ścianka albo rama).
można ewentualnie poprawić fabrykę i dać takie ustawienie foteli jak bodajże jest w pierwszej Multipli - środkowy fotel cofnięty do tyłu w stosunku do skrajnych.
Nie zmienia to sytuacji że fotele będą wąskie tak więc poprawa komfortu będzie względna - zyskają tylko na oparciu...
ale żeby było bardziej optymistycznie - ja mam LT35 z dorabianą tylną ławką - 3 fotele zajmują praktycznie całą szerokość auta. KOmfort pasażerowie mają duży :) Twoje auto jest szersze o tych 15cm więc teoretycznie mógłbyś się pokusić o taką przymiarkę.
koszt ramy z fotelami i montażem 700-1100 PLN

Odpowiedz do tematu