|
|
3 fotele "kierowcy" z przodu |
Autor |
Wiadomość |
gudmar
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Ducato 2,8 idTD
|
Wysłany: 2011-01-23, 23:37 3 fotele "kierowcy" z przodu
|
|
|
Witam,
interesuje mnie czy ktoś kiedyś dokładał 2 niezależne fotele do przodu zamiast ławki podwójnej? Chciałbym zwiększyć komfort podróżowania pasażerów w pierwszym rzędzie, ale nie wiem czy zmieszczą sie szerokościowo 3 fotele kierowcy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2011-01-24, 00:08
|
|
|
2 fotele są znacznie szersze niż ławka podwójna. Teoretycznie jest to możliwe ale musiałbyś znaleźć dość wąskie fotele.
1. Dwa fotele w szerszym ustawieniu spowodują że pasażer będzie niemal w bezpośrednim kontakcie z kierowcą, a to przeszkadza. możecie się dotykali bokami.
2. U Uciebie dżwignia biegów jest w konsoli - a ta zawsze przeszkadzała środkowemu pasażerowi (zwłaszcza wysokiemu) wyprostować nogi. Teraz też będzie przeszadzała bo przesuniesz go na wysokość konsoli. teoretycznie odsunięcie fotela do tyłu może sytuację poprawić ale zakłądam że ten ruch będzie ograniczony (ścianka albo rama).
można ewentualnie poprawić fabrykę i dać takie ustawienie foteli jak bodajże jest w pierwszej Multipli - środkowy fotel cofnięty do tyłu w stosunku do skrajnych.
Nie zmienia to sytuacji że fotele będą wąskie tak więc poprawa komfortu będzie względna - zyskają tylko na oparciu...
ale żeby było bardziej optymistycznie - ja mam LT35 z dorabianą tylną ławką - 3 fotele zajmują praktycznie całą szerokość auta. KOmfort pasażerowie mają duży Twoje auto jest szersze o tych 15cm więc teoretycznie mógłbyś się pokusić o taką przymiarkę.
koszt ramy z fotelami i montażem 700-1100 PLN |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|