|
|
Informacja |
Autor |
Wiadomość |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-01-31, 21:27 Informacja
|
|
|
Parę dni temu napisałem do Stena Line zapytanie o pozwolenie przewozu butli gazowych na promie:
"
Numer rezerwacji
Temat: Ogólne informacje
Komentarz: W niedługim czasie chciałbym skorzystać po raz kolejny z Waszych usług tym razem z samochodem kempingowym, moje pytanie dotyczy butli gazowych które są na wyposażeniu fabrycznym samochodu kampingowego czy musze mieć jakieś specjalne zaświadczenie i ich sprawności/legalności ??
Dostałem odpowiedź :
Dobry wieczór,
Uprzejmie informuję, że nie wymagamy tego typu zaświadczeń. W dniu wypłynięcia przy odprawie samochodowej proszę jednak poinformować nasz personel o posiadaniu butli gazowej.
Pozdrawiam/best regards,
Magdalena .............
Sales Centre
Office: +48 58 6609200
Email:info.pl@stenaline.com
Web: www.stenaline.pl |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 120/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2011-01-31, 22:16
|
|
|
nie prosciej zapytać na forum?
żadne extra zaswiadczenia nie są wymagane,
poproszą o zakręcenie butli i nalepią sticker (taka banderola) na zaworze butli
a na drzwiczkach luku z butlami przylepią nalepkę "gas"
tak samo w Norwegii, Finlandii i Danii |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-01-31, 22:52
|
|
|
szukałem szukałem szukałem..... wszystkie informacje na forum tylko ogólne jedni wiedzą inni tylko trochę "słychać dzwony ale niewiadomo w którym kościele"..... tu mam na "papierze" w razie czego......
Al dziekuję za kolejne potwierdzenie Przyjacielu..... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2011-01-31, 23:05
|
|
|
Na połączeniach promowych do Wielkiej Brytanii, wcale nie wymagają informacji o posiadanych butlach. Ruch kamperów jest tam ogromny i wiedzą, że każdy kamper posiada gaz. Proszą tylko o dokładne zakręcenie butli. Zresztą tylko wtedy, gdy sam o gazie powiesz. Normalnie nawet się tym nie interesują, ani na linii francuskiej -Seafrance, ani brytyjskiej - P&O. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2011-02-01, 13:39
|
|
|
Płynąc Stena Line do Szwecji i z powrotem,nikt się moimi butlami nie zainteresował.Nic nie zakręcałem,przecież rozmroziła by się lodówka.Tak samo było na wielu innych promach. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|