Lodówka na gaz |
Autor |
Wiadomość |
Rowaw
trochę już popisał
|
Wysłany: 2020-04-02, 13:50 Lodówka na gaz
|
|
|
Proszę o informację, czy w systemie gazowym lodówki (Electrolux 230/12/gaz) między butlą a lodówka musi być reduktor ciśnienia gazu czy taki reduktor jest już w instalacji samej lodówki i nie trzeba dodatkowo montować? |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2020-04-02, 14:24
|
|
|
reduktor masz zainstalowany za raz za butlą |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 102/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 537/420 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2020-04-02, 17:40 Re: Lodówka na gaz
|
|
|
Rowaw napisał/a: | Proszę o informację, czy w systemie gazowym lodówki (Electrolux 230/12/gaz) między butlą a lodówka musi być reduktor ciśnienia gazu czy taki reduktor jest już w instalacji samej lodówki i nie trzeba dodatkowo montować? |
Czyli musisz mieć w kamperze lub zamontować w kamperze reduktor za butlą. Lodówka nic takiego nie ma. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2020-04-02, 22:21 Re: Lodówka na gaz
|
|
|
Rowaw napisał/a: | ...
czy w systemie gazowym lodówki (Electrolux 230/12/gaz) między butlą a lodówka musi być reduktor ciśnienia gazu czy taki reduktor jest już w instalacji samej lodówki
... |
Źle kojarzysz, błądzisz wokół awarii/defektu. Napisz szeroko w czym problem a odpalimy zdalnie Twoją lodówkę i będzie działała na gaz.
Serio. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Rowaw
trochę już popisał
|
Wysłany: 2020-04-03, 17:39 Dzięuję.
|
|
|
Bardzo dziękuję - z Waszych odpowiedzi wynika, że za butlą musi być reduktor. Taki jest teraz (oryginalny, zamontowany kiedyś przez producenta tego kampera), ale wychodzą za nim dwa przewody - jeden obwód idzie do Thrumy, drugi zasila kuchenkę gazową. To oznacza, że za reduktorem muszę wstawić trójnik z rozprowadzeniem do tych trzech miejsc odbioru. Zgadza się? |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2020-04-03, 18:46
|
|
|
Dokładnie tak i mam nadzieje ,że za przewodem masz rozprowadzenie gazu w przewwodach stalowych lub miedzianych ,a nie w gumie?
Budujesz kampera czy przerabiasz , to kamper orginał czy samoróbka?
Jak pytasz o takie rzeczywiste rzeczy to zleciłbym poprowadzenie tej instalacji komuś kto wie jak to zrobić |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Rowaw
trochę już popisał
|
Wysłany: 2020-04-03, 23:54
|
|
|
Bim napisał/a: | Dokładnie tak i mam nadzieje ,że za przewodem masz rozprowadzenie gazu w przewwodach stalowych lub miedzianych ,a nie w gumie?
Budujesz kampera czy przerabiasz , to kamper orginał czy samoróbka?
Jak pytasz o takie rzeczywiste rzeczy to zleciłbym poprowadzenie tej instalacji komuś kto wie jak to zrobić |
Za reduktorem mam krótkie przewody elastyczne, dodatkowe zawory zabezpieczające a następnie rozprowadzenie w stali. To jest oryginalny kamper z oryginalną zabudową Reimo z 1998 roku, nic nie jest przerabiane. Tak - dla mnie czasem to, co oczywiste jest nowością, ale szyko się uczę (przynajmniej taką mam nadzieję). Dzięki i do zobaczenia gdzieś kiedyś... |
|
|
|
 |
KAMP
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2020-04-04, 16:07
|
|
|
Jestem z Wrocławia mogę pomóc |
|
|
|
 |
Rowaw
trochę już popisał
|
Wysłany: 2020-04-04, 19:18
|
|
|
KAMP napisał/a: | Jestem z Wrocławia mogę pomóc |
Będę pamiętał, jestem w okolicy. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|