Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Wymiana standardowego radia w Jumperze
tsaconsult - 2019-02-13, 12:07 Temat postu: Wymiana standardowego radia w JumperzeCześć, kupiłem nowego Jumperka niestety z standardowym radiem 2DIN i bez kamery cofania.
Podpowiedzcie na co zwracaliście dokładnie uwagę/jakie modele firmowych (Sony/Pioneer itp.) aby posiadać:
- system Android
- standard radio
- standard BT
- nawigacja i tu nie wiem co lepsze, czy jakiś program czy łączenie się z telefonem
i korzystanie z map google (wg. mnie najaktualniejszych a i już wiemy, że zawsze net za granicą mamy)
- możliwość podłączenia dokupionej kamery cofania (również ew. jakieś sugestie)
- 4-6 głośników.
Oczywiście przejrzałem Allegro, ktoś tam mi polecał jakąś chińszczyznę ale chciałbym już w takim aucie zapewnić jakiś standard.
Pomożecie?pasza - 2019-02-13, 22:43 i po co o takie błahostki pytać?
www.aliexpress.com/af/citroen+jumper+radio.html
zmień ewentualnie kocówkę linku na "ducato radio" dostaniesz więcej wyników a to to samo, dodaj model itd.
to są bzdury gadgety , nikt nie ma siły i czasu tłumaczyć po raz któryś jaki model ile pamięci jaki system oper. itd. musisz sam poczytać i sam wybrać bo i tak pojawi się sto nowych zapytań a to już było milion razy na elektrodach czy innych forach poradnikach.
"Ne piszę tego złośliwie."
czym się różni radio chińskie od pseudo markowego też chin? nad tym się zastanów bo one może być znacznie lepsze jak i gorsze ale o tym można by pisać w nieskończoność o niczym.silny - 2019-02-14, 06:33 Nie pisz bzdur Pasza , schodów troszkę jest , nie jestem pewien ale chyba Andrzej 73 montował , przepraszam Andrzej jeśli źle zapamiętałem i coś niecoś było do ogarnięcia pasza - 2019-02-14, 10:34
silny napisał/a:
Nie pisz bzdur Pasza , schodów troszkę jest , nie jestem pewien ale chyba Andrzej 73 montował..
No to teraz spójrzmy trzeźwo kto "bzdury" pisze? i nie nie na temat
Pytał jakie wybrać radio, nie jak je zamontować.
Opowiedziałem na pytanie nawet podałem link gdzie ma do wyboru do koloru.
Jak to nieładnie fuj, głupio odwracać kota ogonem pisząc nie w temacie i wmawiając komuś przy tym że bzdury pisze choć on nic o tym co ten manipulant sugeruje nie napisał zwyczajnie tsaconsult - 2019-02-14, 10:53 Spokojnie Panowie...
Nie jest to temat prosty. Ale skontaktuję się bezpośrednio z firmami, które się tym zajmują.
Dwie już nie sprostały powyższym wymaganiom.pasza - 2019-02-14, 11:27
tsaconsult napisał/a:
skontaktuję się bezpośrednio z firmami, które się tym zajmują.
Dwie już nie sprostały powyższym wymaganiom.
najprościej jak można (nie znaczy najlepiej)
klikasz w to www.aliexpress.com/af/fiat+ducato+radio.html klikasz "Orders" patrz kto ma w magazynie w europie i tyle.
One wszystkie mają to co chcesz,a do nawigacji antenę gps na długim kablu więc zamotujesz ją gdzie chcesz, gdzie ty tu widzisz problem?
Problem może być tylko taki że w większości pisze "2008-2015 CITROEN Jumper"
Co temu brakuje? ma znacznie więcej niż chciałeś https://www.aliexpress.co...2869305956.html
To co ty chciałeś mają takie po 100Eu + kostka
nawet 8 rdzeniowy CPU z 4gb ramu! jak komuś potrzebne https://www.aliexpress.co...2892652829.html
Edit: można by nim np. kopać bitcoiny podczas jazdy silny - 2019-02-14, 21:51 Weź poczytaj , komunikacja Can , błędy itd, to nie Ducato 1 pasza - 2019-02-14, 23:48
silny napisał/a:
Weź poczytaj , komunikacja Can , błędy itd, to nie Ducato 1
tak tak chińczyk to debil sprzedaje dedykowany bez komunikacji can, zobacz na fotki tam wszystko jest i nie obrażaj Ducato I bo zawsze będę jego wiernym fanem
Z ciekawostek bo dawno takich gadgetów nie oglądałem widzę że mają wszystkie mikrofon i 3g , a szpieg-troll google wydał "android auto PL" wreszcie rozpoznający już teoretycznie komendy w języku polskim
Wygoda jest bo nawet manetek nie potrzeba tylko głosowo podajemy co chcemy o ile automat durny zrozumie.
Wady szpieg potrzebuje na stałe modemu aby wysyłać/odpierać dane , w radiach tych jest wejście na modem a najtańszy z 12 Eu kosztuje.
Jest "ful-wypas" radio "następna piosenka" a on to zrobi wszyscy szczęśliwi jak za czasów pierwszych pilotów do tv.
Ty i ja, ty i ja, ty i ja, mydełko fa , wieś tańczy i śpiewa mózgi się lasują jest pięknie.JaroW - 2019-02-16, 10:58
tsaconsult napisał/a:
Spokojnie Panowie...
Nie jest to temat prosty. Ale skontaktuję się bezpośrednio z firmami, które się tym zajmują.
Witaj
nie rozumiem co to za firmy co nie sprostały
Pasza dobrze ci doradza ...
RADIA dedykowane kupujesz MONTUJESZ.
Po co ci jakieś firmy.
wszystko jest opisane w instrukcji.
Jeżeli sam nie potrafisz to elektrycy od systemów nagłaśniających CAR AUDIO na pewno sobie poradzą.Bajaga - 2019-02-16, 18:32 Temat postu: Re: Wymiana standardowego radia w Jumperze na "wielofun
tsaconsult napisał/a:
Oczywiście przejrzałem Allegro, ktoś tam mi polecał jakąś chińszczyznę ale chciałbym już w takim aucie zapewnić jakiś standard.
Pomożecie?
To wbrew pozorom nie jest wcale takie proste. Nie ma (chyba) na rynku super urządzenia 2 din które ma dobry bluetooth, możliwość instalacji dowolnej nawigacji (auto mapa, janosik, google, tomtom), dobrego obrazu z kamery, dobrej jakości tunera i odtwarzarza cd/dvd i stabilnego działania.
Ja polecam po różnych doświadczeniach: radio firmowe do sluchania radia i muzyki z bluetoothem, kamera z monitorem 7 cali na lusterku wstecznym (+czujniki parkowania) a nawigacja z komórki lub tableta. Wygląda mniej ładnie niż "stacja medialna 2 din" ale działa stabilnie i dobrze.
Ps. Miałem wszystkomającą chińską stację medialną 2 din. Plus był taki że była ładna i że dvd nieźle działało, był do tego podłączony jeden telewizor więc prowadząc mogłem oglądać to co pasażerowie (taaak, wiem, nie wolno i be..). Obraz z kamery był niezbyt ostry, tuner radiowy działał marnie, nawigacja była stara i tylko jeden chłopak gdzieś tam miał umieć wgrać nowe mapy a bluethoot nie działał w ogóle.JaroW - 2019-02-16, 19:06 Temat postu: Re: Wymiana standardowego radia w Jumperze na "wielofun
Bajaga napisał/a:
tsaconsult napisał/a:
Pomożecie?
To wbrew pozorom nie jest wcale takie proste. Nie ma (chyba) na rynku super urządzenia 2 din które ma dobry bluetooth, możliwość instalacji dowolnej nawigacji (auto mapa, janosik, google, tomtom), dobrego obrazu z kamery, dobrej jakości tunera i odtwarzarza cd/dvd i stabilnego działania.
Ja polecam po różnych doświadczeniach: radio firmowe do sluchania radia i muzyki z bluetoothem, kamera z monitorem 7 cali na lusterku wstecznym (+czujniki parkowania) a nawigacja z komórki lub tableta. Wygląda mniej ładnie niż "stacja medialna 2 din" ale działa stabilnie i dobrze.
Ps. Miałem wszystkomającą chińską stację medialną 2 din. Plus był taki że była ładna i że dvd nieźle działało, był do tego podłączony jeden telewizor więc prowadząc mogłem oglądać to co pasażerowie (taaak, wiem, nie wolno i be..). Obraz z kamery był niezbyt ostry, tuner radiowy działał marnie, nawigacja była stara i tylko jeden chłopak gdzieś tam miał umieć wgrać nowe mapy a bluethoot nie działał w ogóle.
WITAJ
Wg. Ciebie to gdzie produkują FIRMOWE radia?
-----------------------------------------------------
ANDROIDOWE stacje 2 DIN naprawdę za te cenę co podał Pasza są porównywalne z firmowymi
ale są lepsze bo tańsze.
Ja rozumiem kolegów że musi wydać w ciul kasy bo kupił kampera i musi mieć /radyjo/* za melony bo innym nie dogodzisz.
PS. Są tańsze radyjka 2 DIN co nie maja androida a wyglądaja na takie co mają
i są niezłe RADIA 2 DIN z ANDROIDEM wszystkomające
amples - 2019-02-16, 19:47
Bajaga napisał/a:
nawigacja była stara i tylko jeden chłopak gdzieś tam miał umieć wgrać nowe mapy
Nie chrzań głupot ,
na androida a zwłaszcza chińczyka , wgrasz nawigację jaka chcesz (prawie każdy dzieciak to zrobi),
Problem jest z niektórymi tz. firmowymi , są po-blokowane (serwis musi zarobić)
Wyłącznie wina twej nieznajomości tematu ,
że ci ktoś wcisną zabytek techniki to i działanie było takie a nie inne ,
.Socale - 2019-02-16, 21:14 To ja jeszcze dopowiem coś natury fizycznej.
Jeśli kupujesz radio obce, to upewnij się czy będzie ono pasowało fizycznie w mocowania, w ramkę itp. Zastępuje jedno z nich. Pisanie że do Jumpera 2006-2014 jest bzdurą bo w połowie wprowadzono zmiany sporo istotne.
Schody są. Jedno za drugie nie podejdzie, nie zamontujesz bez zmian na desce. O elektryce nie wspominam.
Ja koniecznie chciałem wywalić obce a wstawić oryginalne fabryczne, FABRYCZNE. Masakra! Jednak dopiąłem swego bo ja uparty jak osioł jestem.
Mój temat do zapoznania, może coś Ci pomoże:
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=28691
O sukcesach poczytasz dopiero w połowie 3 strony niestety. Ale o sukcesach!!!
Później okazało się, że to pierwsze radio nie da się zamontować, ma inne krzywizny, kształty itp, trzeba rzeźbić, Continental'a wpasowałem idealnie.tsaconsult - 2019-02-16, 21:34 Thx za rady...
Jednak ja mam rok produkcji 10.2018. W tym roczniku nie było zmian modelu więc zakładam, że jak wybiorę rozwiązanie do samochodu "nowego"/2018 powinno być ok.Socale - 2019-02-16, 21:42 Aaaa, no to wszystko jasne. Nie podałeś albo nie doczytałem jaki masz rocznik auta, a na samym początku jak byk: "nowego"
Myślę że problemy Cię ominęły
A jeszcze pytanko, co masz zamiar zrobić z dotychczasowym radiem? Zapodaj foto, może je odkupię.tsaconsult - 2019-02-16, 22:27
Socale napisał/a:
A jeszcze pytanko, co masz zamiar zrobić z dotychczasowym radiem? Zapodaj foto, może je odkupię.
"Nowe" oryginalne idzie na sprzedaż. W poniedziałek gdy będę na hali zrobię foty i Ci podeślę.Socale - 2019-02-16, 22:42 Fajno. Bajaga - 2019-02-17, 00:27
amples napisał/a:
.
Ależ kupuj "stacje medialne" na aliexpress. Wolna droga. Tylko byłoby miło jakbyś potem uczciwie napisał co i jak jest z nimi w praktyce. Ale to nie moja rzecz. Wiem, że ekran w "kombajnie" 2 din ładnie wygląda, i to tyle co on dobrze robi. Powodzenia.JaroW - 2019-02-17, 08:55 Witam
czytaliście temat ?
Rzetelne informacje techniczne bez bajerowania » Wymiana standardowego radia w Jumperze na "wielofunkcyjne
---------------------------------------------------------------------------------------
Czy któryś z szanownych Forumowiczów oprócz Paszy dał jakieś info o Radio do DUCATO?
No chyba nie ..
więc przestańcie pitolić od rzeczy ze niefajne są chińskie radia.
Wszystkie są Tajwańskie Chińskie ... itp.
To że ma logo SONY nie znaczy ze jest lepsze
bo firmówki to nie są dedykowane radia do DUCATO
tylko do wszystkich marek i dlatego są problemy z CAN.
Radia na ANDROIDZIE chińskie mają przynajmniej odblokowane funkcje i da się zrobić ROOOTa.
Po zainstalowaniu takiego radia 2 din masz Nawigacje IGO gotową wgraną ,Radio ,TV , radio DAB, diagnostykę silnika, bezprzewodowy tel, programy ANDROIDOWE wszelakiej maści,
mapy google, internet www i wiele wiele cennych programów .
A CO robią w firmówkach blokują radia..
Więc jak nie macie pojęcia o Vordonach ,XTRONS,JIUYIN to po co te dyskusje.
Opiszcie zalety SONY ,BLAUPUNKTA CZY INNYCH
Było pytanie Pasza odpowiedział.
Reszta to marudy co nie maja pojęcia.
PS a kolega tsaconsult to dziekuję koledze Socale
za to że odkupuje od niego stare radio
a nie za to że ktoś mu poświęcił swój czas.
to taka nasza POLSKA przywara... amples - 2019-02-17, 09:38
JaroW napisał/a:
Czy któryś z szanownych Forumowiczów oprócz Paszy dał jakieś info o Radio do DUCATO?
No chyba nie ..
wałkowane , a pasza to co przeczytał to napisał , nic nowego .
JaroW napisał/a:
Więc jak nie macie pojęcia
To pijesz do Bajagi
JaroW napisał/a:
A CO robią w firmówkach blokują radia..
A co napisałem wyżej
JaroW napisał/a:
Expert się znalazł ,
JaroW napisał/a:
bo firmówki to nie są dedykowane radia do DUCATO
Wiesz na czym to polega (chińskie dedykowane radio) w większości to:
wbudowana maskownica pasująca do deski , kostka połączeniowa i logo danego auta bez możliwości zmiany ,
reszta to standard . JaroW - 2019-02-17, 09:55
amples napisał/a:
JaroW napisał/a:
Expert się znalazł ,
taki sam jak i ty
amples napisał/a:
Bajaga napisał/a:
nawigacja była stara i tylko jeden chłopak gdzieś tam miał umieć wgrać nowe mapy
Nie chrzań głupot ,
na androida a zwłaszcza chińczyka , wgrasz nawigację jaka chcesz (prawie każdy dzieciak to zrobi),
Problem jest z niektórymi tz. firmowymi , są po-blokowane (serwis musi zarobić)
.
amples napisał/a:
Wiesz na czym to polega (chińskie dedykowane radio) w większości to:
wbudowana maskownica pasująca do deski , kostka połączeniowa i logo danego auta bez możliwości zmiany ,
reszta to standard .
Do radia dodają coś takiego
nazywa się can bus decoder
A nie ramka czy kabel iso
amples - 2019-02-17, 10:03
JaroW napisał/a:
do radia dodają coś takiego więc nie tylko ramkę
A kto napisał ze tylko ramkę , nie przekręcaj
amples napisał/a:
wbudowana maskownica pasująca do deski , kostka połączeniowa i logo danego
Dlaczego dodają bo to radio uniwersalne , przystosowane po przez przejściówki i maskownice do danego modelu auta ,
dedykowane powinno mieć to wbudowane .
JaroW napisał/a:
Do radia dodają coś takiego
nazywa się can bus decoder
Jak wyżej napisałem : dedykowane m.innymi Can ma wbudowany a nie dokładany JaroW - 2019-02-17, 10:24
amples napisał/a:
Dlaczego dodają bo to radio uniwersalne , przystosowane po przez przejściówki i maskownice do danego modelu auta ,
dedykowane powinno mieć to wbudowane .
Dedykowane mylisz z ORGINALNYM.
Wiesz co to koszty produkcji... wiadomo że te podzespoły są montowane do wszelakiej maści innych RADIACH i przez to jest taniej.
Ale jak kupisz bez decodera canbus to potem są szopki w DUCATACH.
Producent owszem zrobi inna ramkę inny kabel i inny decoder zew. i będzie pasowało do
np :NISSANAamples - 2019-02-17, 10:28
JaroW napisał/a:
Producent owszem zrobi inna ramkę inny kabel i inny decoder zew. i będzie pasowało do
np :NISSANA
Tak wiec zgadzasz się ,
to radio uniwersalne , przystosowane do konkretnego modelu JaroW - 2019-02-17, 10:33
amples napisał/a:
JaroW napisał/a:
np :NISSANA
Tak wiec zgadzasz się ,
to radio uniwersalne , przystosowane do konkretnego modelu
tak
ale to kupujący musi wiedzieć że mając nowego DUCATO
MUSI KUPIĆ TAKIE RADIO ŻEBY MIAŁO DECODER CANBUS
Ty nie podałeś tego ...
bo potem jest tak
tsaconsult napisał/a:
Spokojnie Panowie...
amples - 2019-02-17, 10:39
JaroW napisał/a:
MUSI KUPIĆ TAKIE RADIO ŻEBY MIAŁO DECODER CANBUS
Dla mnie to jest przejściówka ,
a jeżeli radio ma wbudowany Can , to wystarczyło by parę linijek kodu (programowy dekoder) Norbertp83 - 2019-02-23, 19:16 Jakby co, to mam zamontowaną taką chińszczyznę :
https://pl.aliexpress.com/item/Android-8-0-samochod-w-ODTWARZACZ-DVD-nawigacja-multimedialna-GPS-Stereo-dla-Fiat-Ducato-2008-2015/32870100306.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4d075c0fzbZsQP
Działa, gra zdecydowanie lepiej od fabryki, widok z kamery dobry, ma wbudowany odtwarzacz CD/DVD, GPS pracuje wzorcowo.Świstak - 2019-02-25, 17:32 A podrzućcie jeszcze proszę jakieś sprawdzone typy na niedrogie radio 2 din z mirrorlinkiem najlepiej po WiFi... W ramach wdzięczności posprzątam ładnie temat "rzetelnych informacji...":szeroki_usmiechNorbertp83 - 2019-02-26, 00:08
Świstak napisał/a:
A podrzućcie jeszcze proszę jakieś sprawdzone typy na niedrogie radio 2 din z mirrorlinkiem najlepiej po WiFi... W ramach wdzięczności posprzątam ładnie temat "rzetelnych informacji...":szeroki_usmiech
Poszło PW. Sprawdź proszę skrzynkę.
Pozdrawiam.Suliki - 2019-02-26, 08:04 Cześć
Nie wiem co to znaczy nie drogo Ja mam 3 rok Blaupunkt San Diego 530 ( kupiony bez map ! ) za ok 1000PLN, mapy iGo Truck za 50 PLN na allegro . Nie zawiesza się, wszystko działa OK, podłączona kamera, ma pilota i slot na kartę miniSD. Generalnie polecam.JaroW - 2019-02-26, 09:59
Norbertp83 napisał/a:
Świstak napisał/a:
A podrzućcie jeszcze proszę jakieś sprawdzone typy na niedrogie radio 2 din z mirrorlinkiem najlepiej po WiFi... W ramach wdzięczności posprzątam ładnie temat "rzetelnych informacji...":szeroki_usmiech
Poszło PW. Sprawdź proszę skrzynkę.
Pozdrawiam.
Dlaczego dajesz na skrzynkę a nie na FORUM
Nie rozumiem Suliki - 2019-02-26, 11:40 Pytanie o CAN BUS DECODER:
szczerze nie przypominam sobie aby był wbudowany w radio ( Blaupunkt San Diego), a na pewno nie był dołączony jako zewnętrzny moduł. Radio podpięte do oryginalnej kostki ( Ducato III 2016 ) i wszystko gra i buczy ( nie mam sterowania z kierownicy ). Co z czymś mogę mieć problem ?amples - 2019-02-26, 11:51
Suliki napisał/a:
Co z czymś mogę mieć problem
"Dekoder can" : podstawowa jego funkcja to zmiana sygnału ze sterowania w kierownicy na taki zrozumiały dla radia Suliki - 2019-02-26, 13:40 jasne, dzięki amplesNorbertp83 - 2019-02-26, 21:55
JaroW napisał/a:
Dlaczego dajesz na skrzynkę a nie na FORUM
Nie rozumiem
A no pewnie dlatego, że nie miałem za wiele więcej do dodania niż w poprzedniej wypowiedzi .
Jednoznacznie trudno podać konkrety, bo wybór urządzeń jest dość spory. Poza tym każdy ma inne preferencje. Jeden woli rybki, drugi akwarium. Ktoś będzie się kierował dużą mocą wyjściową, procesorem dźwięku, a ktoś inny wyglądem wizualnym, kolorem podświetlenia czy ilością funkcji .Socale - 2019-02-26, 22:27 Nie obawiaj się pisania, najwyżej Cię pojadą
.
Nie no... żarcik taki.
Zapodawać jak najbardziej. Zobacz ile jest odpowiedzi w temacie a ile wyświetleń, to oznacza że zaglądają tu też koledzy co nie zabierają głosu, a propozycja mogła by być również dla nich.
Reklamowanie produktu w sensowny sposób, ma sens. W przeciwieństwie debilnych reklam w ... wszędzie.
LukF - 2019-03-04, 18:22 Podepnę się pod temat bo mam problem z radiem a od kilku dni tu cisza więc korzystam z okazji...
Kupiłem kampera na Ducato 2016r. Ktoś wcześniej wymienił fabryczne radio na zestaw multimedialny Kenwooda. Problem jest taki: licznik miga tzn. przebieg kilometrów miga. Po podłączeniu komputera diagnostycznego jest info, że licznik nie widzi oryginalnego radia w którym było sterowanie datą i godziną w liczniku. Licznika nie da się wgrać do body komputera właśnie z powodu jego braku komunikacji z radiem które zostało wyjęte.
Podmieniłem licznik z samochodu nie mającego fabrycznego radia i potrafię w tym liczniku ustawić datę i godzinę przyciskami z lewej strony kierownicy. Ale licznika nie da się wgrać do body komputera pomimo zrobienia osiowania proksy. Body komputer nie przyjmuje licznika i stąd oczywiście miga przebieg kilometrów.
Uff, staram się to wyjaśnić jak naj prościej. Macie pomysł co dalej zrobić by wgrać licznik by nie migały kilometry i nie wracać do fabrycznego radia które już sprzedałem
Pomocy !!!
Albo namiar na BARDZO zdolnego elektronika od samochodów... ze Sląska ?Socale - 2019-03-04, 22:02 Powinieneś wrócić do oryginalnych zegarów i na oryginalnych zrobić Proxy.
Zabieg bagatelny, trzeba po prostu komputerbody "wytłumaczyć" że tego radia już nie ma.
To nie licznik jest winien, to komputer poprzez mruganie licznika informuje że jakieś urządzenie działające po CAN ma problem/uszkodzenie/brakuje go.
.
Co-Car Tychy, wiedzą do czego służy głowa na karku.
.
Komtel Sochaczew - daleko, ale to cudotwórcy, osobiście mi pomogli bez wstawania z fotela a faktura mailem po stwierdzeniu skuteczności i odpaleniu radia.
Tu dowód: https://www.camperteam.pl...p=701157#701157LukF - 2019-03-04, 22:15 KO-CAR Tychy, jutro do nich zadzwonię
Dzięki za namiar Socale na Ciebie zawsze można liczyćSocale - 2019-03-04, 22:29 Oj...
No nie zawsze, ale zawsze gdy mogę to pomogę.
.
Podczas moich zmagań, gość z Ko-Car przez tel wiele rzeczy mi wytłumaczył, nawet to, jak można ominąć osiowanie po dodaniu radia.
Opóźniacz CAN w torze radia - ale to po dodaniu i podłączeniu radia tak jak w moim przypadku, a nie po odłączeniu jak w Twoim.krzlac - 2019-04-03, 21:38 Na targach, na stoisku Knausa wypatrzyłem radyjko VNC1045-DBJ, 2 Din z ekranem 10,2". Nie tanie, ale może chińczycy staną na wysokości zadania. Dość elegancko wyglądało.LukF - 2019-04-03, 21:58 Mój problem już rozwiązany. KO-CAR nie robił tego...tsaconsult - 2019-04-04, 11:05 Dopiero dzisiaj zwalczyłem temat. Zainstalowałem Kenwooda DMX7018BTS
Co tu teraz zrobić z "starym/nowym" radiem?Socale - 2019-04-04, 21:02
tsaconsult napisał/a:
Dopiero dzisiaj zwalczyłem temat. Zainstalowałem Kenwooda DMX7018BTS
Co tu teraz zrobić z "starym/nowym" radiem?
Zapodaj foto i model.tsaconsult - 2019-04-05, 08:24 Foto poniżej, model uzupełnię jak dojadę do warsztatu.Socale - 2019-04-05, 09:29 To jest Continental - 250 VP1 + DAB jako opcja.
Mam dokładnie takie same, walka była niesamowita, ale wygrałem.
Jak masz kod to jakoś sprzedasz, nawet tu na forumie bo nie tylko ja zostałem "oszukany" z radiem a wielu kolegów też chciałoby oryginał do climatronica na wysoki połysk.tsaconsult - 2019-04-05, 09:37 No muszę mieć gdzieś kod. Wyciągnąłem go z mojego samochodu, któy kupiłem w salonie 11.2018.Socale - 2019-04-05, 21:17 No, a radio urodziło się zaledwie 11 dni wcześniej. Kod masz w papierach dotyczących radia, a jak nie ma, to żądaj od tego dilera ZA DARMO. Podasz VIN auta tylko.tsaconsult - 2019-04-05, 22:44 Nie rozumie trochę powyższego posta. Nie wierzycie mi?
Samochód był odebrany w listopadzie...
Nawet jeszcze nie popatrzyłem do dokumentów dotyczących radia, nawet nie wiem czy takowe istnieją... nie wiem czy ktoś będzie nim zainteresowany więc po co mam żądać już coś od dostawcy...
Niech się znajdzie kupiec a wtedy podejdziemy do tematu uruchomienia.
Mam 2 książki związane z autem ale sorry zajmuję się racami przy aucie a ni szukieniem kodu, który nie wiadomo czy będzie potrzebny.
Jak ktoś będzie chciał radio to wtedy przejrzymy książeczki, skontaktujemy się z dealerem i będzie ok.
Mam wystawić na sprzedaż radio i w treści ogłoszenia pisać kod pin?
Reasumując... nie złoście się na mnie... mam zły dzień... Miałem mieć dzisiaj obklejny samochód ale mnie olali.
Radio jest w pełni sprawne i do sprzedaży.amples - 2019-04-06, 04:30
tsaconsult napisał/a:
Niech się znajdzie kupiec a wtedy podejdziemy do tematu uruchomienia..... Mam wystawić na sprzedaż radio i w treści ogłoszenia pisać kod pin?
To że w twoim aucie gra to nie znaczy że będzie w innym bez rozkodowania (pin),
a ewentualny nabywca będzie chciał to wiedzieć , ty jako sprzedawca powinienes te informacje posiadać
nikt normalny nie będzie kupował kota w worku , czy też wydzwaniał kilka razy czy już znalazłeś pin ,
no chyba że będzie to cena okazyjna powiedzmy 30-50 zł Socale - 2019-04-06, 09:00
tsaconsult napisał/a:
Nie rozumie trochę powyższego posta. Nie wierzycie mi?
...
Przeciwnie. Radio bardzo świeżutkie. Wstawiasz do siebie to ruszy bez kodu, ale jak je wstawię do siebie to muszę wpisać kod. Ile chcesz za to radyjko?tsaconsult - 2019-04-08, 16:09 cena poszła na prv... nie piszę tutaj bo zaraz dostanę po głowie, że mieszam tematy forum z giełdą.Woj-tek - 2020-03-09, 12:26 Hej
Myślę o wymianie radia w Jumperze 2017 r. na stację multimedialną sterowaną przyciskami w kierownicy.
Oglądałem już kilka na ali... ale tam prawie wszystkie do 2015 r.
Pytanie czy ten rocznik jest tak bardzo istotny czy się tym nie przejmować.
Może używa Ktoś i może polecić jakiś model.
Cena... no tak około 1000pln.LukF - 2020-03-09, 13:59 W tym Jumperze, w jego fabrycznym radiu masz ustawianie np. daty i godziny na LICZNIKU. Po wymianie radia fabrycznego stracisz tę możliwość. Dodatkowo radio jest wpisane w BSI. Po usunięciu zacznie migać czyli pulsować wskazanie przebiegu w liczniku . Żeby to zlikwidować trzeba elektronika który przeprogramuje te funkcje w BSI.
EDIT: Da się, sam to przechodziłem. I WIECEJ NIE POWTÓRZĘWoj-tek - 2020-03-09, 14:15 LukF, Tego się obawiałem , dzięki za odpowiedź.Argo - 2020-03-09, 15:46 Pozycjonowanie nowego radia trwa 5 minut, potrzebny ADAPTER DO STEROWANIA Z KIEROWNICY który kupisz tu https://centrumaudio.pl/277-adaptery-do-sterowania-z-kierownicy#LukF - 2020-03-09, 16:07 Argo,
A co z resztą o której pisałem???Argo - 2020-03-09, 17:00 Nie moja wina jak nie umiesz czytać. Należy przeprowadzić pozycjonowanie radia w CAN (proxy)LukF - 2020-03-09, 20:17 No to fajnie, że należy to przeprowadzić. A zrobisz mi to pozycjonowanie(w 5 minut) ???