|
|
Mocowanie butli |
Autor |
Wiadomość |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-04-23, 15:17
|
|
|
Z tego co widzę to śruby mocujące pas chyba nie przechodzą na wylot na drugą stronę.
Biorąc pod uwagę ten pomysł można by zrobić tak śruba stolarska z płaskim łbem, listewka drewniana, pas do mocowania i grubsza listwa od tyłu z pogłębieniami na nakrętki. Wtedy pas(-y) dobrze by się trzymały listwy, a listwę licznymi wkrętami do deski tak aby na wylot nie przeszły.
To mi się podoba
Ted wielkie dzięki
Zaraz będę myślał nad zmianami w moim kamperku. Listwy i śruby znajdę, muszę tylko gdzieś wyskoczyć po pasy i rzepy |
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2010-04-23, 21:27
|
|
|
Ta książeczka chyba jest mniejsza od tunera tv ma jeszcze sporo miejsca |
|
 |
wmaker
stary wyga

Twój sprzęt: bezdomny :|
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Wrz 2007 Piwa: 5/20 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2010-04-23, 21:33
|
|
|
Ponieważ wywaliłem oby dwie butle ze schowka (LPG) i mam tam teraz klimę, zostało mi mocowanie w postaci plastików (stabilizacja dna) przykręcanych na drewno wkręty i "kagańca" z taśmy na górę. Daj adres na PW to Ci wyślę. |
_________________ Non omne licitum honestum |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2010-04-24, 10:33
|
|
|
wmaker to co opisałeś to ja właśnie mam i tu tkwi problem że szukam innego sposobu mocowania, gdyż jak to nazwałeś "kaganiec" na górę butli jest ciężko nałożyć gdy butla ma u góry blachę z uchwytami zabezpieczającą zawór.
Wtedy ten kaganiec przekładam przez otwory uchwytów i mocuję ale ten "kaganiec" chwytający butlę od góry jest wtedy na wysokości zaworu, ostatnio coraz mniej u nas butli bez tej blachy, w zeszły wekend zostałem zmuszony wziąść właśnie taką, umocowałem ją jakoś choć taśmy mocującej jest wtedy na styk, a jak chciałem odkręcić zawór okazało się to niemożliwe, musiałem odpiąć mocowanie, odkręcić zawór i spowrotem przypiąć. Jest u mnie także mocowanie dla drugiej butli, ale taśma jest krótsza więc takiej butli z metalowym rantem już by nie objęła.
Dlatego skorzystam chyba z pomysłów w/przedstawionych i zrobię mocowanie na taśmy mocowane z boku butli.
Ale dzięki Ci bardzo za dobre chęci może ktoś inny skorzysta |
|
 |
wmaker
stary wyga

Twój sprzęt: bezdomny :|
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Wrz 2007 Piwa: 5/20 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2010-04-25, 10:44
|
|
|
Zastanów się, może tak:
sprzedaj butle - 140zł
dofinansowanie z UE lub teściowej - 160zł
Używany zbiornik z montażem - 300 zł
bilans - więcej gazu i miejsca! |
_________________ Non omne licitum honestum |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

|
Wysłany: 2010-04-25, 11:38
|
|
|
Chmmm narazie wolę butle można ją w razie zastosować w innych miejscach i łatwiej przez reduktory, które mam podwójne dołączać np kuchenkę zewnętrzną.
Zbiornik musiałbym chyba założyć do szafki w której mam butle, bo gdzie indziej raczej nie ma miejsca, pod samochodem mam zamocowane dwa wielkie zbiorniki na brudną wodę. |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|