|
Hyundai Trajet Kamper?? :) |
| Autor |
Wiadomość |
Zduniol
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Obecnie nie ma nic ale zbieram na przyczepkę
|
Wysłany: 2010-06-17, 15:14
|
|
|
No nie pomyslałem o podklejeniu miski. Faktycznie zobaczę jakie będzie larmo w trakcie lania wody i jesli będzie głośno to wyciszę to. O dodatkowym akumulatorze myslałem ale chyba sobie podaruję. Awaryjnie mam takiego boostera z 17 Ah akumulatorem więc od biedy jak padnie główny to odpale z tego. Albo poprostu podłączę meble do boostera a w razie "W" będę przepinał pod samochodowy. Zobaczymy jak będzie w trakcie użytkowania. Tak wogóle to będzie też instalacja 230 V gdzie przy możliwościach auto będę podpinał do sieci (wtedy prąd sieciowy ładuje mi akumulator przy okazji) a w razie braku sieci awaryjnie będę używał przetwornicy ale to bardzo awaryjnie. Najgorzej to będzie z lodówką bo to jest prądożerne. Reszty się nie boję, bo do grzania wody mam gaz, oświetlenie będzie z ledów 1 Watowych, ewentualnie radio z tv. Myślałem też o takiej walizkowej baterii słonecznej jako żródło ładowania akumulatora w miejscach gdzie nie ma możliwości podpięcia ale nie wiem czy nie wyrzucę pieniędzy w błoto, bo wydajność to ma taką sobie, a na fotoogniwa z prawdziwego zdarzenia takie po 50 W to mnie nie stać , zresztą gdzie ja bym to zamontował hehe |
|
|
|
 |
marcin_z1
trochę już popisał
|
Wysłany: 2010-06-17, 18:52
|
|
|
| Podziwiam Cię za pomysł i dążenie do jego realizacji. Będe śledził temat i życzę Miłych chwil podczas użytkowania. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-06-17, 21:57
|
|
|
| Zduniol napisał/a: | | O dodatkowym akumulatorze myslałem ale chyba sobie podaruję. Awaryjnie mam takiego boostera z 17 Ah akumulatorem więc od biedy jak padnie główny to odpale z tego. |
NIe darowywuj. Zaplanuj zakombinuj i zostaw na niego miejsce i...ciułaj. To jest droga impreza ale niezbędna, wszyscy ci to potwierdzą. Zaczniesz jeździć turystycznie to zajeździsz akumulator w dwa lata a wtedy i tak będziesz musiał kupić nowy. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 256/624 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2010-06-20, 10:19
|
|
|
| maszakow napisał/a: | | Za pomysł na zlew masz wirtualne piwo. Rewelacja. |
Też wpadłem na taki pomysł w 2003roku
http://img130.imageshack....56345830cd1.jpg |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
radek_z_południ
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Już prawie mamy koncepcję jaki mam mieć :)
|
Wysłany: 2010-06-20, 13:18
|
|
|
Trzymam kciuki za zakończenie prac! I stawiam piwko za zlew BRAWO |
_________________ a my nadal pracujemy koncepcyjnie... |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2010-06-20, 20:20
|
|
|
No to też masz piwo ...
Wirtualne za zasługi dla samokonstrukcyjności naszych mobili zawsze mogę stawiać. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Zduniol
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2010-06-20, 21:33
|
|
|
Tak Koledzy i Koleżanki Pierwsza część juz zamontowana. Niestety nie obyło sie bez problemów, musiałem dociąć blat i wypoziomować bardziej podstawę mebli ale trzyma się. Nie mam jeszcze zdjęć ale jak tylko zrobie do powrzucam. Generalnie, woda leci, gaz sie pali, mozna jeździć |
|
|
|
 |
Zduniol
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2010-06-24, 12:25
|
|
|
I kolejna porcja zdjęć z karkołomnej budowy mikrokampera
DSC_0289.jpg Podstawa zabudowy po zamontowaniu. |
 |
| Plik ściągnięto 10814 raz(y) 191,32 KB |
DSC_0292.jpg Ten palec to inaczej haczyk z gwintem który trzyma zabudowę na miejscu. Haczyk jest wpięty w fabryczny uchwyt fotela w podłodze. Dzięki temu wyeliminowałem wszelkie wiercenia w podłodze :) |
 |
| Plik ściągnięto 10809 raz(y) 153,48 KB |
DSC_0294.jpg Pojemniki na wodę czystą i szarą. |
 |
| Plik ściągnięto 10809 raz(y) 149,22 KB |
DSC_0295.jpg Zabudowa (część kuchenna jeszcze bez blatu) zamontowana na podstawie. |
 |
| Plik ściągnięto 10809 raz(y) 165,84 KB |
DSC_0297.jpg Na siedzeniach leży blat. Który niestety okazał się za szeroki. Po wizycie w castoramie i tak musiałem go sam przyciąć bo z zamontowanym zlewem nie tną. Ale dałem radę. Kolejne zdjęcia będą juz z zamontowanym blatem. (bo to już jest tylko trzeba sfotograf |
 |
| Plik ściągnięto 10809 raz(y) 163,66 KB |
DSC_0290.jpg Widok z boku. |
 |
| Plik ściągnięto 315 raz(y) 211,64 KB |
DSC_0296.jpg Widok od strony pasażera. Po otwarciu drzwi mam dostęp do pojemników z wodą i małego schowka (który właściwie dopiero nim będzie) z prawej. Schowek na narzędzia, linkę i wszystko to co nie musi być dostępne od środka ;) |
 |
| Plik ściągnięto 316 raz(y) 179,49 KB |
|
|
|
|
 |
Zduniol
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2010-06-24, 12:42
|
|
|
| Kolejnym etapem będzie zabudowa mebli, wykończenie podłogi (cienki styropian, wykładzina dywanowa i wreszcie materac). Wszystko będzie dopasowane do kształtów samochodu, żeby ładnie wyglądało i było praktyczne. Między czasie w planach wykonanie z blachy ryflowanej coś ala okapu nad kuchenką aby wszelakie ciepło które mogłoby uszkodzić tapicerke dachową wyprowadzać na zewnątrz (to jest na osobny temat hehe) oprócz tego montaż relingów, półeczki, oświetlenia i wykonanie instalacji 230 V. |
|
|
|
 |
Zduniol
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2010-06-24, 13:11
|
|
|
Tak to wygląda na tą chwilę. Niestety z powodu deszczu nie mogę zrobić zdjęć od tyłu (moknie aparat).
DSC_0298.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 10790 raz(y) 142,23 KB |
DSC_0299.jpg Bez lania wody ;) |
 |
| Plik ściągnięto 10790 raz(y) 110,35 KB |
DSC_0300.jpg ...i z laniem wody ;) Wszystko działa jak należy :) |
 |
| Plik ściągnięto 10790 raz(y) 111,61 KB |
|
|
|
|
 |
roger
Kombatant

Twój sprzęt: TABBERT FFB Classic 570
Nazwa załogi: ROGER-y
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Sty 2009 Piwa: 42/38 Skąd: W-wa & Lubuskie
|
Wysłany: 2010-06-24, 13:16
|
|
|
Ładnie to wygląda ...... ale niestety zdjęcia utwierdzają mnie w przekonaniu, że ciężko w takim aucie zrobić coś sensownego ...
Tak patrzę i zastanawiam się jak tam będziecie gotowali czy zmywali siedząc, leżąc czy może klęcząc ...... niestety pewnych rzeczy nie da się pogodzić ..... w Twoim przypadku to wysokość auta i funkcjonalność niestety. Nie bez kozery westfalie mają podnoszone dachy .... |
_________________ rkw1968@tlen.pl
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ˙˙˙ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ
 |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
Wysłany: 2010-06-24, 13:21
|
|
|
A ktoś mówił że "samoróbki są do dupki" a to pięknie wygląda brawo |
_________________  |
|
|
|
 |
Zduniol
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2010-06-24, 13:23
|
|
|
Nie każdy Westfalię ma Sztuką jest zrobic cos z niczego. Owszem lekko nie będzie ale dla chcącego nic trudnego a ile radochy przy tym :D Ja to stary harcerz jestem więc dla mnie gotowanie na klęczkach nie jest mi obce a i zmywanie tez w takiej pozycji było. |
|
|
|
 |
pirat666
weteran

Twój sprzęt: Ducato 1.9D Dethleffs
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Kwi 2009 Piwa: 9/17 Skąd: Warszawa-Wesoła
|
Wysłany: 2010-06-24, 13:26
|
|
|
jak to mocowałeś hakiem do mocowania fotela to możesz na dłuższym popasie wypinać i wystawiać całość obok autka (np pod markizę lub namiot dostawkę)
wtedy więcej miejsca na spanie w środku i wygoda bo na stojaka gotowanie i zmywanie |
_________________  |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 222/168 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2010-06-24, 15:10
|
|
|
Wielkie brawa za wykończenie "mikrokuchni" . Pomysł godny podziwu ...... ale nie naśladowania.To co pisze roger praca przy tym sprzęcie będzie w niewygodnej pozycji siedząco-klęcząco-pokutnej .Nie wyobrażam sobie funkcjonowania we wnątrz w upalne czy deszczowe dni. Na trasie ........ z zewnątrz ... sporadycznie czemu nie. Nie chcę krytykować .......... ale po pierwszych wyjazdach obawiam się ,że stracisz cierpliwość ..........a szkoda Twojego zapału . A Twoje talenty powinny w pełni się objawić .......... przy przeróbce czegoś większego . I za to będę na pewno trzymał kciuki.
PZDR> MILUŚ |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
|
|