Obrotnica fotela seryjnego ducato po 2006> |
Autor |
Wiadomość |
pumbadom
trochę już popisał
Twój sprzęt: JUMPER III 2010 3,0HDi
Nazwa załogi: *****
|
Wysłany: 2010-11-03, 22:36 Obrotnica fotela seryjnego ducato po 2006>
|
|
|
Witam, mam pytanko bo potrzebuje kupic obrotnice dedykowaną konkretnie do standardowego fotel pasażera i kierowcy do ducato po 2006> prosze o jakieś namiary gdzie to w polsce mogę dostać??? Znalazłem taką strone moze komuś się przyda ale to niemcy...
http://www.drehkonsole.com/ w ostateczności zamówię stamtąd - pytam ponieważ jestem w takcie przebudowy takowego nowego blaszaka na campera typu van, a widzę że jest problem z dostaniem na popularnym portalu aukcyjnym ;-) |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/84 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2010-11-03, 23:05
|
|
|
www.elcamp.pl wejdz na stronke,jest kontakt i zamów cena ok 600zł |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
sławek w.
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato III
Nazwa załogi: Sławek W
|
Wysłany: 2010-11-03, 23:08
|
|
|
Jeżeli nie zależy Ci na oryginalnych fotelach to kup fotele z obrotnicami od np. seata alhambry (lub sharana, galaxy), są super wygodne (zamontowałem w swoim kamperku takie) i można w miarę tanio kupić komplet. |
|
|
|
 |
rysiol
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs RT6844 Renault
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2008 Piwa: 80/27 Skąd: Lubartów
|
Wysłany: 2016-05-15, 19:34
|
|
|
Gdzieś, kiedyś chyba widziałem na forum opis wykonania obrotnicy fotela do Fiata ducato. Czy może mi ktoś pomóc to znaleźć. |
|
|
|
 |
wlodo
weteran

Nazwa załogi: wlodo
Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
|
Wysłany: 2016-05-15, 20:23
|
|
|
Taka obrotnica,w najprostrzej wersji to dwie blachy skręcone na środku śrubą z kilkoma klockami je rozdzielajacymi + coś do blokowania.
Jedno popołudnie i 6 stów w kieszeni
Faktycznie ktoś to pokazywał... |
_________________ Moja budowa: http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-05-16, 17:26
|
|
|
Nie trzeba sruby,w Jula jest obrotnica do jachtow za 29 zlotych,na porzadnym lozysku.fotel pasazera mam na niej rozpadla sie po zrobieniu80 tysiecy kilometeow,nit sie poluznil.mialem zaklepac na nowo,ale za 29 zl?Kupilem nastepna,na nastepne 80 tysi bedzie |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
YAN
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
|
|
|
|
 |
Ducaciak
zaawansowany

Twój sprzęt: Ducato 2.3 2010
|
|
|
|
 |
jawi13
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Kamper z wielkiej promocji:GoMarket FR67112
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Lut 2011 Piwa: 3/9 Skąd: okolice Radomska
|
|
|
|
 |
rysiol
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs RT6844 Renault
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2008 Piwa: 80/27 Skąd: Lubartów
|
Wysłany: 2016-05-16, 18:15
|
|
|
Dziękuję. |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2016-05-16, 18:29
|
|
|
tom-cio napisał/a: | Nie trzeba sruby,w Jula jest obrotnica do jachtow za 29 zlotych,na porzadnym lozysku.fotel pasazera mam na niej rozpadla sie po zrobieniu80 tysiecy kilometeow,nit sie poluznil.mialem zaklepac na nowo,ale za 29 zl?Kupilem nastepna,na nastepne 80 tysi bedzie |
Przykro mi ale to najbardziej posrany pomysł jaki ostatnio widziałem... zabawkowa obrotnica do siedzenia ma w razie draki utrzymać fotel z pasażerem na jednym niciku ... proponuje użyć wyobraźni przed szkodą
ob.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 167 raz(y) 94,26 KB |
|
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 478/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2016-05-16, 19:21
|
|
|
Widziałem toto na żywca. Zastanawiałem się czy mnie utrzyma, doszedłem do wniosku, iż nie długo.
A myślałem o krzesełku w ogrodzie.
Cieżkiego fotela z zawartością dorosłą może nie utrzymać.
No chyba, że ten co siedzi nie będzie się wiercił, rozsiadał i obracał za często.
To do lekkich łodziowych fotelików.. |
|
|
|
 |
tom-cio
weteran

Twój sprzęt: samoróbka kamper na blaszaczku
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Sty 2014 Piwa: 68/144 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 2016-05-17, 17:37
|
|
|
to nie fotel ma utrzymac pasazera a pas.A te mam zamontowane w punktach kotwiczenia na dlugich pałąkach od ducato do podlogi,wiec w razie co trzymac bedzie i pasazera i fotel.Montaz plyta pod spodem ,do tego dokrecona jedna podstawa,druga gorna podstawa dokrecona do drugiej plyty metalowej(a dokladnie to ryflowane amelinium) i do tego prowadnice fotela od voyagera.Pomiedzy plytami ,oprocz tej obrotnicy po calym obwodzie osiem rolek podpierajacych gorna plyte.Nawet nie drgnie,a samochod uzytkowany jest codziennie,obracany fotel jest co najmniej 3 razy dziennie,pk przyjezdzie na budowe obrot,kawka z jednym majstem,potem obrot,na druga budowe,nastepny majster do auta,obrot fotela,rozmowa,obrot i tak w kolo macieju przez caly rok.
wiec moze i gowniane rozwiazanie,ale stabilniejsze niz obrotowy fotel z 806,ten mam jako kierowcy,obracam tak samo czesto i rozchechlany juz jest na maxa,musze nowy niestety kupic.A w fotelu pasazera wymusil ta obrotnice niestety akumulator 170A od ladowarki,ktory jest pod spodem.na obrotnice moglem przeznaczyc max 3 cm,bo inaczej bylby fotel za wysoko.I do wyboru mialem jak Donat srube,kulki od lozysk i plyty(jego tez oczywiscie wszystkowiedzacy zescie skrytykowali o ile pamietam),albo sprobowac za te 29 zlotych.Wyszlo,dziala i u mnie zostanie.Kto chce niech zrobi,kto nie chce niech nie robi.I gdyby nie rolki podpierajace na obwodzie pewnie by nie wytrzymalo,tak to robi w sumie zamiennie za srube i ma lozysko.Tyle |
_________________ moja budowa http://www.camperteam.pl/...hlight=bud%BFet |
|
|
|
 |
YAN
weteran

Twój sprzęt: Trafic 2,0 115 dci 2007
|
Wysłany: 2016-05-17, 18:03
|
|
|
W tej obrotnicy nie ma nita a jest dotoczona tuleja z otworem w środku do przeprowadzenia przewodów do napinacza. Jest to orginał nie przeróbka. Dodam jeszcze że w pozycji do jazdy te dwie podstawy z blachy są z sobą spinane dodatkowo także fotel ma dwie blokady obrotu.
fotel obrotowy 002.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 205 raz(y) 115,17 KB |
|
_________________ Yan
Mam swój mały świat hen za morzem smutków, za górami marzeń tam.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=11537 |
|
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2016-05-17, 20:40