Przesunięty przez: janusz 2013-03-22, 00:40 |
spóźniona oferta |
| Autor |
Wiadomość |
genero
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: chausson s1
|
Wysłany: 2011-02-25, 21:28 spóźniona oferta
|
|
|
dopiero co wpisałem się na forum więc nie jestem pewien czy post jest w dobrym dziale.
Rzecz ma się tak; W styczniu byłem w Hamburgu po kampera. Odwiedziłem kilka poważnych
komisów. Kampera kupiłem ale wczoraj przyszła spóźniona oferta komisu w którym zostawiłem namiary i opis tego czego szukam.
Może kogoś to zainteresuje.
Komis wyglądał na solidny (na oko 200 aut używanych + nowe Dethleffsy).Polecany przez moich przyjaciół kamperowcow z HH. Właściciel chodził za nami z pękiem kluczy dobre dwie godziny i był niepocieszony że nic z tego nie wyszło. Auta sprawiały wrażenie niepicowanych.
Dużo więcej nie wiem ale mogę dać namiary na przyjaciół którzy mają kontakt z Komisem.
Przypuszczam że z podanej ceny da się jeszcze trochę urwać lub wyhandlować jakieś doposażenie. Oczywiście na miejscu i po obejrzeniu auta.
Heck.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 7300 raz(y) 23,86 KB |
Sicht nach hinten.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 7300 raz(y) 17,69 KB |
Sicht nach vorn.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 7300 raz(y) 21,84 KB |
Preisschild.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 1273 raz(y) 31,08 KB |
|
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/234 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2011-02-25, 23:16
|
|
|
| Czy w tych komisach były Hobby 600. |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
genero
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-02-26, 14:12
|
|
|
Hobby 600 to już wiekowy model. Nie widziałem. Dominowały samochody z lat 2000 i młodsze.
Inne modele Hobby były. Nawet dwoma się zainteresowałem. Ale jeden był 4000 kg więc już ciężarówka. Choć drogi (ok 35000euro) to super; z podwójną podłogą integra ok 6,5 m z garażem i kupą schowków pod podłogą. Drugi to był pólintegrowany Hobby van ale miał siedzenia z białej alcantary i jakies burdelowe lampki. Generalnie nie sprawiał wrażenia kampera tylko jakiegoś auta dla cyrkowców lub kierowców wyscigowych.
Na mobile.de jest w zasadzie pełna oferta komisów. Mogę pomóc poruszać się w tym serwisie. Znam niemiecki. |
|
|
|
 |
Bożka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-07, 10:56 Re: spóźniona oferta
|
|
|
| genero napisał/a: | dopiero co wpisałem się na forum więc nie jestem pewien czy post jest w dobrym dziale.
Rzecz ma się tak; W styczniu byłem w Hamburgu po kampera. Odwiedziłem kilka poważnych
komisów. Kampera kupiłem ale wczoraj przyszła spóźniona oferta komisu w którym zostawiłem namiary i opis tego czego szukam.
Może kogoś to zainteresuje.
Komis wyglądał na solidny (na oko 200 aut używanych + nowe Dethleffsy).Polecany przez moich przyjaciół kamperowcow z HH. Właściciel chodził za nami z pękiem kluczy dobre dwie godziny i był niepocieszony że nic z tego nie wyszło. Auta sprawiały wrażenie niepicowanych.
Dużo więcej nie wiem ale mogę dać namiary na przyjaciół którzy mają kontakt z Komisem.
Przypuszczam że z podanej ceny da się jeszcze trochę urwać lub wyhandlować jakieś doposażenie. Oczywiście na miejscu i po obejrzeniu auta. |
ten ze zdjęcia to jaki rocznik i w jakiej był cenie.? Szukamy kampera już rok i nie możemy trafić na to czego oczekujemy a jak już to tylko pozornie bo stan techniczny okazuje się nie ciekawy. Z początku myśleliśmy o zakupie w Niemczech ale to jednak okazało się zbyt skomplikowane i tym bardziej niepewne. A może ktoś ma kampera do sprzedania w przedziale wiekowym 2000 - 2004 r. |
|
|
|
 |
genero
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-03-07, 13:37
|
|
|
W poście jest plik pdf z danymi.
Rocznik 2006
km 87000 (więc kilometraż raczej nie oszukany)
Ford silnik 125 KM 1998cm3 ( akcyza 13% zamiast 18,6%)
Nięźle wyposażony;
kamera cofania
nawigacja
bagażnik
tempomat
alufelgi ( niecodzienne)
siatka na owady w drzwiach
markiza
komplet opon zimowych z kolami ( ktoś jeździł zimą) |
Dla mnie auto jest rozkładowo fajne; 6m, duży garaż, półintegra. Niestety już kupiłem Chaussona z alkową, możliwe że się pospieszyłem, trudno.
Nie jest napisane czy poza łóżkiem z tyłu jest rozkładane z przodu, na ogół tak, ale spytać trzeba. Co prawda to zawsze można dorobić, ale koszt.
Troche dziwna ta biała tapicerka, mało praktyczna. U nich teraz chyba taka moda. Sam byłem bliski zakupu Hobby ale miał jasną alcantarę. Fakt że tu to wygląda na pokrowce a nie oryginalnę obszycie. To plus.
Podana cena jest ceną dla finansowania kredytowego więc jeśli byłaby gotówka to na pewno można coś urwać. Przypuszczam że ok 1000Euro lub dostać coś dodatkowego z wyposażenia np. koło zapasowe lub butle gazowe jeśli ten nie ma.
Stan techniczny sprawdzisz tylko na miejscu. Duże komisy raczej nie oszukują.
Oprócz tego komisu w zasięgu kilkudziesięciu km od Hamburga jest jeszcze kilka poważnych komisów. moim zdaniem warto jechać i samemu sprawdzić co się bierze. wybór 100 razy większy niż w Polsce
Tak jak pisałem komis wyglądał na rzetelny. Mają ok 200 aut na placu. Chyba zwracają za hotel jeśli się u nich coś kupi. ale tego nie jestem pewien.
Formalności są dość proste, sam to ćwiczyłem po raz pierwszy przed dwoma miesiącami.
Przegląd, akcyza+deklaracja VAT, skarbowy, ubezpieczenie, rejestracja. Razem ok 1500pln i tydzień załatwiania bez pospiechu.
W razie czego pisz (Mail adres jest widoczny) coś wyjaśnię. Znam niemiecki. Można do gościa zadzwonić i dopytać.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marzenka
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Burstner Nexxo 728G
|
Wysłany: 2011-03-07, 13:53
|
|
|
| z tego co pokazuje zdjecie przodu .... nie ma tam opuszczanego lozka |
_________________ Marzena i Peter
 |
|
|
|
 |
genero
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-03-07, 16:51
|
|
|
Opuszczane łóżko to raczej w zintegrowanym, chodziło mi o rozkładane kanapy do siedzenia jako trzecie łóżko. Nie wszystkie kampery to mają.
Kurcze, po przeczytaniu po raz kolejny moich poprzednich postów zorientowałem się że mógłby ktoś pomyśleć ze mam w tym jakiś interes.
Na pewno tak nie jest. Szkoda mi tylko, bo właśnie czegoś takiego szukałem i teraz żal że może przepłaciłem kupując co prawda nowszego ale Chaussona a nie dobrze wyposażonego Dethleffsa, poza tym chciałem wlaśnie półintegrę. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2011-03-07, 17:25
|
|
|
| genero napisał/a: | | Inne modele Hobby były. Choć drogi (ok 35000euro) to super; z podwójną podłogą integra ok 6,5 m z garażem i kupą schowków pod podłogą. |
coś nie tak, bo Hobby nie robi integrali |
|
|
|
 |
Marzenka
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2011-03-07, 18:20
|
|
|
| genero napisał/a: | Opuszczane łóżko to raczej w zintegrowanym, chodziło mi o rozkładane kanapy do siedzenia jako trzecie łóżko. Nie wszystkie kampery to mają.
Kurcze, po przeczytaniu po raz kolejny moich poprzednich postów zorientowałem się że mógłby ktoś pomyśleć ze mam w tym jakiś interes.
Na pewno tak nie jest. Szkoda mi tylko, bo właśnie czegoś takiego szukałem i teraz żal że może przepłaciłem kupując co prawda nowszego ale Chaussona a nie dobrze wyposażonego Dethleffsa, poza tym chciałem wlaśnie półintegrę. |
hmmmmm .... tak to juz czasami bywa !!!!!!
genero - no to dlaczego nie szukales jeszcze troche.......... kurcze !!!!!! |
 |
|
|
|
 |
genero
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-03-07, 20:49
|
|
|
| Bo się kurczę napaliłem i nie wytrzymałem. poza tym jak już zainwestowałem czas w podróż do HH to musiałem z czymś wrócić |
|
|
|
 |
Marzenka
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2011-03-09, 07:41
|
|
|
w nastepny kamperek zainwestujesz wiecej czasu |
 |
|
|
|
 |
Bożka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-03-19, 19:31
|
|
|
Rocznik 2006
km 87000 (więc kilometraż raczej nie oszukany)
Ford silnik 125 KM 1998cm3 ( akcyza 13% zamiast 18,6%)
Witam,
kamperek prześliczny, właśnie taki jakiego chcielibyśmy kupić. Układ środka i parametry silnika, długość i ten odpowiednio duży bagażnik wewnętrzny. Ale cóż ... trochę za młody....
Szukamy dalej na razie jednak w kraju. Jak już będzie bardzo źle a właściwie tragicznie to pojedziemy trochę dalej. Źle to już teraz jest. Nie jesteśmy specjalistami w tej dziedzinie ale nawet my po wstępnych oględzinach widzimy, że to są przeważnie bardzo delikatnie mówiąc, zaniedbane samochody. A co dopiero silnik czy szczelność kabiny mieszkalnej czy instalacji. Temat na pewno bardzo trudny ale jakoś przebrniemy. |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2011-03-19, 19:46
|
|
|