Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2013-03-22, 00:40
spóźniona oferta
Autor Wiadomość
genero 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: chausson s1
Wysłany: 2011-02-25, 21:28   spóźniona oferta

dopiero co wpisałem się na forum więc nie jestem pewien czy post jest w dobrym dziale.
Rzecz ma się tak; W styczniu byłem w Hamburgu po kampera. Odwiedziłem kilka poważnych
komisów. Kampera kupiłem ale wczoraj przyszła spóźniona oferta komisu w którym zostawiłem namiary i opis tego czego szukam.
Może kogoś to zainteresuje.
Komis wyglądał na solidny (na oko 200 aut używanych + nowe Dethleffsy).Polecany przez moich przyjaciół kamperowcow z HH. Właściciel chodził za nami z pękiem kluczy dobre dwie godziny i był niepocieszony że nic z tego nie wyszło. Auta sprawiały wrażenie niepicowanych.
Dużo więcej nie wiem ale mogę dać namiary na przyjaciół którzy mają kontakt z Komisem.
Przypuszczam że z podanej ceny da się jeszcze trochę urwać lub wyhandlować jakieś doposażenie. Oczywiście na miejscu i po obejrzeniu auta.

Heck.jpg
Plik ściągnięto 7299 raz(y) 23,86 KB

Sicht nach hinten.jpg
Plik ściągnięto 7299 raz(y) 17,69 KB

Sicht nach vorn.jpg
Plik ściągnięto 7299 raz(y) 21,84 KB

Preisschild.pdf
Pobierz Plik ściągnięto 1273 raz(y) 31,08 KB

Postaw piwo autorowi tego posta

WODNIK 
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Piwa: 55/234
Wysłany: 2011-02-25, 23:16   

Czy w tych komisach były Hobby 600.

Pozdrawiamy Bronia i Janek

genero 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2011-02-26, 14:12   

Hobby 600 to już wiekowy model. Nie widziałem. Dominowały samochody z lat 2000 i młodsze.
Inne modele Hobby były. Nawet dwoma się zainteresowałem. Ale jeden był 4000 kg więc już ciężarówka. Choć drogi (ok 35000euro) to super; z podwójną podłogą integra ok 6,5 m z garażem i kupą schowków pod podłogą. Drugi to był pólintegrowany Hobby van ale miał siedzenia z białej alcantary i jakies burdelowe lampki. Generalnie nie sprawiał wrażenia kampera tylko jakiegoś auta dla cyrkowców lub kierowców wyscigowych.

Na mobile.de jest w zasadzie pełna oferta komisów. Mogę pomóc poruszać się w tym serwisie. Znam niemiecki.

Bożka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-07, 10:56   Re: spóźniona oferta

genero napisał/a:
dopiero co wpisałem się na forum więc nie jestem pewien czy post jest w dobrym dziale.
Rzecz ma się tak; W styczniu byłem w Hamburgu po kampera. Odwiedziłem kilka poważnych
komisów. Kampera kupiłem ale wczoraj przyszła spóźniona oferta komisu w którym zostawiłem namiary i opis tego czego szukam.
Może kogoś to zainteresuje.
Komis wyglądał na solidny (na oko 200 aut używanych + nowe Dethleffsy).Polecany przez moich przyjaciół kamperowcow z HH. Właściciel chodził za nami z pękiem kluczy dobre dwie godziny i był niepocieszony że nic z tego nie wyszło. Auta sprawiały wrażenie niepicowanych.
Dużo więcej nie wiem ale mogę dać namiary na przyjaciół którzy mają kontakt z Komisem.
Przypuszczam że z podanej ceny da się jeszcze trochę urwać lub wyhandlować jakieś doposażenie. Oczywiście na miejscu i po obejrzeniu auta.

ten ze zdjęcia to jaki rocznik i w jakiej był cenie.? Szukamy kampera już rok i nie możemy trafić na to czego oczekujemy a jak już to tylko pozornie bo stan techniczny okazuje się nie ciekawy. Z początku myśleliśmy o zakupie w Niemczech ale to jednak okazało się zbyt skomplikowane i tym bardziej niepewne. A może ktoś ma kampera do sprzedania w przedziale wiekowym 2000 - 2004 r.

genero 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2011-03-07, 13:37   

W poście jest plik pdf z danymi.

Rocznik 2006
km 87000 (więc kilometraż raczej nie oszukany)
Ford silnik 125 KM 1998cm3 ( akcyza 13% zamiast 18,6%)
Nięźle wyposażony;
kamera cofania
nawigacja
bagażnik
tempomat
alufelgi ( niecodzienne)
siatka na owady w drzwiach
markiza
komplet opon zimowych z kolami ( ktoś jeździł zimą) |

Dla mnie auto jest rozkładowo fajne; 6m, duży garaż, półintegra. Niestety już kupiłem Chaussona z alkową, możliwe że się pospieszyłem, trudno.

Nie jest napisane czy poza łóżkiem z tyłu jest rozkładane z przodu, na ogół tak, ale spytać trzeba. Co prawda to zawsze można dorobić, ale koszt.

Troche dziwna ta biała tapicerka, mało praktyczna. U nich teraz chyba taka moda. Sam byłem bliski zakupu Hobby ale miał jasną alcantarę. Fakt że tu to wygląda na pokrowce a nie oryginalnę obszycie. To plus.
Podana cena jest ceną dla finansowania kredytowego więc jeśli byłaby gotówka to na pewno można coś urwać. Przypuszczam że ok 1000Euro lub dostać coś dodatkowego z wyposażenia np. koło zapasowe lub butle gazowe jeśli ten nie ma.

Stan techniczny sprawdzisz tylko na miejscu. Duże komisy raczej nie oszukują.
Oprócz tego komisu w zasięgu kilkudziesięciu km od Hamburga jest jeszcze kilka poważnych komisów. moim zdaniem warto jechać i samemu sprawdzić co się bierze. wybór 100 razy większy niż w Polsce
Tak jak pisałem komis wyglądał na rzetelny. Mają ok 200 aut na placu. Chyba zwracają za hotel jeśli się u nich coś kupi. ale tego nie jestem pewien.

Formalności są dość proste, sam to ćwiczyłem po raz pierwszy przed dwoma miesiącami.
Przegląd, akcyza+deklaracja VAT, skarbowy, ubezpieczenie, rejestracja. Razem ok 1500pln i tydzień załatwiania bez pospiechu.

W razie czego pisz (Mail adres jest widoczny) coś wyjaśnię. Znam niemiecki. Można do gościa zadzwonić i dopytać.

Pozdrawiam

Marzenka 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Burstner Nexxo 728G
Piwa: 3/6
Wysłany: 2011-03-07, 13:53   

z tego co pokazuje zdjecie przodu .... nie ma tam opuszczanego lozka

genero 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2011-03-07, 16:51   

Opuszczane łóżko to raczej w zintegrowanym, chodziło mi o rozkładane kanapy do siedzenia jako trzecie łóżko. Nie wszystkie kampery to mają.

Kurcze, po przeczytaniu po raz kolejny moich poprzednich postów zorientowałem się że mógłby ktoś pomyśleć ze mam w tym jakiś interes.
Na pewno tak nie jest. Szkoda mi tylko, bo właśnie czegoś takiego szukałem i teraz żal że może przepłaciłem kupując co prawda nowszego ale Chaussona a nie dobrze wyposażonego Dethleffsa, poza tym chciałem wlaśnie półintegrę.

papamila 
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Piwa: 121/5
Wysłany: 2011-03-07, 17:25   

genero napisał/a:
Inne modele Hobby były. Choć drogi (ok 35000euro) to super; z podwójną podłogą integra ok 6,5 m z garażem i kupą schowków pod podłogą.

coś nie tak, bo Hobby nie robi integrali :shock:

Marzenka 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2011-03-07, 18:20   

genero napisał/a:
Opuszczane łóżko to raczej w zintegrowanym, chodziło mi o rozkładane kanapy do siedzenia jako trzecie łóżko. Nie wszystkie kampery to mają.

Kurcze, po przeczytaniu po raz kolejny moich poprzednich postów zorientowałem się że mógłby ktoś pomyśleć ze mam w tym jakiś interes.
Na pewno tak nie jest. Szkoda mi tylko, bo właśnie czegoś takiego szukałem i teraz żal że może przepłaciłem kupując co prawda nowszego ale Chaussona a nie dobrze wyposażonego Dethleffsa, poza tym chciałem wlaśnie półintegrę.

hmmmmm .... tak to juz czasami bywa !!!!!!
genero - no to dlaczego nie szukales jeszcze troche.......... kurcze !!!!!! :gwm

genero 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2011-03-07, 20:49   

Bo się kurczę napaliłem i nie wytrzymałem. poza tym jak już zainwestowałem czas w podróż do HH to musiałem z czymś wrócić

Marzenka 
doświadczony pisarz

Wysłany: 2011-03-09, 07:41   

w nastepny kamperek zainwestujesz wiecej czasu :spoko

Bożka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-19, 19:31   

Rocznik 2006
km 87000 (więc kilometraż raczej nie oszukany)
Ford silnik 125 KM 1998cm3 ( akcyza 13% zamiast 18,6%)

Witam,
kamperek prześliczny, właśnie taki jakiego chcielibyśmy kupić. Układ środka i parametry silnika, długość i ten odpowiednio duży bagażnik wewnętrzny. Ale cóż ... trochę za młody....
Szukamy dalej na razie jednak w kraju. Jak już będzie bardzo źle a właściwie tragicznie to pojedziemy trochę dalej. Źle to już teraz jest. Nie jesteśmy specjalistami w tej dziedzinie ale nawet my po wstępnych oględzinach widzimy, że to są przeważnie bardzo delikatnie mówiąc, zaniedbane samochody. A co dopiero silnik czy szczelność kabiny mieszkalnej czy instalacji. Temat na pewno bardzo trudny ale jakoś przebrniemy.

Fux 
Kombatant

Piwa: 29/96
Wysłany: 2011-03-19, 19:46   

Bożka napisał/a:
( akcyza 13% zamiast 18,6%)

A dlaczego 13% a nie 3,1% ?

Bożka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-19, 21:24   

Fux napisał/a: