Przebieg Targów i wspomnienia. |
Autor |
Wiadomość |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-04-08, 18:34
|
|
|
dziś już odwiedziłem Targi.... wszyscy wystawcy pracują pełną parą przygotowując się na jutrzejszą impreske.....
Wraz z Darolem i Tadeuszem umieściliśmy baner campertemu i pttcc zaraz obok sceny...... jutro zabawa !!!!!
IMAG0011.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 307 raz(y) 196,6 KB |
|
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez martini44 2011-04-08, 19:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2011-04-09, 20:14
|
|
|
koko napisał/a: | Niestety zachorzałem bawcie się bezemnie |
No niestety i mnie dopadła niemoc i zmusiła do zaaplikowania antybiotyków. W związku z tym mój pobyt na zlocie targowym był ograniczony do kilku godzin i to osobówką nie kamperkiem. Niestety CT-biesiadowanie nie idzie w parze z zażywaniem antybiotyków.
O godzinie 11 było już w Katowicach większość naszych załóg. Pochodziliśmy trochę po hali wystawowej i kilka spostrzeżeń na gorąco. Targi katowickie mają w moim odczuciu trochę inny klimat niż krakowskie. Kamperki nasze ustawione są na parkingu pomiędzy samochodami ludzi zwiedzających targi. Przed budynkiem wystawowym nie ma żadnych pokazów czy eksponatów. Wszystkie prezentowane pojazdy znajdują się w hali. W związku z tym nie wyczułem takiego zlotowego nastroju jaki panuje w Krakowie.
Podobnie jak na Mobilexpo razem z pojazdami turystycznymi są terenówki. Tutaj Katowice mają kolosalną przewagę nad Krakowem bo na jakby "zapleczu" hali targowej jest zorganizowany tor dla samochodów terenowych i można pooglądać terenówki w akcji. Myślę, że super pomysł.
Co do eksponatów wystawionych na targach. Na około 30 pojazdów kempingowych (nie liczyłem to ilość orientacyjna) wystawiona była tylko jedna przyczepa. Czyżby wskazywało to trend w jakim idzie nasze motoryzowanie turystyki Eksponaty znane z Krakowa i kilka nowości. Nie da się ukryć, że CT na targach było widać. Banery w centralnej części sceny i wszędzie przewijające się polary CT. Polarów "innych organizacji" nie zauważyłem. Kilku "naszych" przedstawiało też swoją ofertę.
Należałoby życzyć organizatorom dużej frekwencji która byłaby sukcesem tej imprezy.
DSC_5657.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 296 raz(y) 97,55 KB |
DSC_5557.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 328 raz(y) 79,04 KB |
DSC_5558.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 302 raz(y) 72,51 KB |
DSC_5655.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 294 raz(y) 69,25 KB |
DSC_5656.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 304 raz(y) 72,29 KB |
DSC_5649.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 333 raz(y) 68,3 KB |
DSC_5589.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 310 raz(y) 122,48 KB |
|
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
Wysłany: 2011-04-09, 22:02
|
|
|
To i ja dodam swoje trzy grosze "na żywo" - dla mnie jedyna nowością były kampery P.L.A. Nie widziałem ich wcześniej na żadnych targach. Ciekawa linia dachu daje dużą przestrzeń w środku - przy moich 198cm wzrostu rewelacja
No i DUNI buduje świetnego sześcioosobowego kamperka wg własnego pomysłu na IVECO.
Pozdrawiam.
12.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 314 raz(y) 80,08 KB |
08.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 303 raz(y) 74,46 KB |
09.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 311 raz(y) 73,66 KB |
07.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 314 raz(y) 67,22 KB |
06.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 306 raz(y) 69,21 KB |
14.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 299 raz(y) 62,14 KB |
15.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 296 raz(y) 65,45 KB |
04.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 310 raz(y) 81,04 KB |
13.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 299 raz(y) 76,24 KB |
|
_________________ Mariusz
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
łoś
Kombatant szary stary łoś
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś
|
Wysłany: 2011-04-10, 00:18
|
|
|
też dojechałem i jutro czyli dziś już. |
|
|
|
 |
cooper
zaawansowany BALTIC SAIL 2011

Twój sprzęt: COOPERMOBIL ek... benzynka- 210 KM :3 AUTOMAT
Nazwa załogi: COOPERKI
Dołączył: 17 Maj 2009 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: 11 km do 3 CESARZY
|
Wysłany: 2011-04-10, 01:58
|
|
|
cirrustravel napisał/a: | No i DUNI buduje świetnego sześcioosobowego kamperka wg własnego pomysłu na IVECO. |
Nie ma sześcioosobowych kamperków bo to znaczyło by 2+2+2
Ten w/g BARDZO uprzejmych i miłych panów menagerów od spraw sprzedaży jest odpowiedni i wygodny dla 2 osób
aaa.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 15585 raz(y) 243,69 KB |
|
_________________ „Pełnia szczęścia dana jest tylko imbecylom. Nawet najbardziej niepoprawny optymista nie uśmiecha się bez przerwy”
 |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2011-04-10, 07:45
|
|
|
Właśnie 2 + 2 + 2
2 na stałym łóżku z tyłu
2 z siedzisk i stolika w środku
2 w alkowie
Właśnie z DUNI pożyczam na wyprawę do Norwegii dwa kampery sześcioosobowe, które już mają w ofercie - oba z łóżkiem piętrowym.
PS. Są nawet siedmioosobowe, jechałem takim do Norwegii w 2009 z firmy certo-camp. Miejsc do spania 7, ale zarejestrowany na 6. Jechało nas 5 osób i każdy spał osobno. Dwa łóżka piętrowe, jedno podwójne ze stolika i siedzisk, jedno pojedyncze ze stolika i siedzisk równolegle do tamtego przy drugim oknie, jedno podwójne w alkowie |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
fest2
zaawansowany

Nazwa załogi: fest2
|
Wysłany: 2011-04-10, 08:49
|
|
|
Jak niema 6 osobowych Kamperów? - JA mam i go sprzedaję - 6 (1+1+2+2) osób do jazdy i spania w/g dowodu rejestracyjnego Hymer na Fiacie |
_________________ Pozdrawiam - Niech Żyje Z W I P |
|
|
|
 |
gebi6
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: VW T4/z długą nazwą zabudowy/
Nazwa załogi: GASTAN
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Maj 2009 Piwa: 6/3 Skąd: KATOWICE
|
Wysłany: 2011-04-10, 09:22
|
|
|
My tez uwazamy ,że kampery PLA to ciekawa nowość.A firma Duni sympatyczna jak zwykle.Zrobiliśmy u nich nawet troszkę zakupów w celu doposażenia kamperka,którego nawiasem mówiąc sprzedajemy,ale siła przyzwyczajemia do ulepszania okazała sie większa.
Pozdrawiam .
Gabi |
_________________ Praktyka czyni mistrza. |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2011-04-10, 09:36
|
|
|
Też zrobiłem zakupy w DUNI - bardzo dobre ceny i świetna oferta wynajmu, dlatego biorę u nich dwa kampery w wakacje.
Kolega, który uważa że PhoeniX jest wygodny dla dwóch osób nie myli się, bo są to kampery dla ludzi potrzebujących luksusu i mających duuuuuużą kasę i tak są robione.
Kampery P.L.A. czy inne "przyziemne" są 4-6 osobowe - robione dla rodzin. Co ciekawe... patrzyliśmy dane jednego z kamperów P.L.A. - zrobiony z myślą o zwykłych śmiertelnikach z kat. B (DMC 3450kg) nie mających za dużo pieniędzy np. na prom (długość 5,99m). Uważam, że takie parametry są idealne do podróżowania po Europie |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
cooper

|
Wysłany: 2011-04-10, 11:01
|
|
|
cirrustravel napisał/a: | Kolega, który uważa że PhoeniX jest wygodny dla dwóch osób nie myli się, bo są to kampery dla ludzi potrzebujących luksusu i mających duuuuuużą kasę i tak są robione.
Kampery P.L.A. czy inne "przyziemne" są 4-6 osobowe - robione dla rodzin. Co ciekawe... patrzyliśmy dane jednego z kamperów P.L.A. - zrobiony z myślą o zwykłych śmiertelnikach z kat. B (DMC 3450kg) nie mających za dużo pieniędzy np. na prom (długość 5,99m). Uważam, że takie parametry są idealne do podróżowania po Europie |
Źle zrozumiałeś kolego moje intencje
Chodzi o to że kamperek nawet gdy w dowodzie ma 6 miejsc to życzę powodzenia na kilkunastodniowej wyprawie w trzy pary
Sam tego co prawda nie doświadczyłem, lecz znam przypadek gdy przyjaciele po 10 dniowej Chorwacji stali się wrogami
I nie chodzi tu o luksus lecz o normalne codzienne relacje 3-par zamkniętych przez ileś tam godzin w puszce obojętnie jaka by ona nie była wielkościowo
O zwykłą ludzką tolerancję chodzi przy 40 C w cieniu i gdy ma się do dyspozycji 1.5 m2 na osobę
A kampery PLA jak najbardziej FAJNE o ciekawej lini dachu i nawet mają świetnego superspecjalistę do spraw sprzedaży (Który na zloty jeździ kamperkiem ciut tylko większym od "PHOENIKSA") |
_________________ „Pełnia szczęścia dana jest tylko imbecylom. Nawet najbardziej niepoprawny optymista nie uśmiecha się bez przerwy”
 |
|
|
|
 |
rysiol
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs RT6844 Renault
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2008 Piwa: 80/26 Skąd: Lubartów
|
Wysłany: 2011-04-10, 11:13
|
|
|
Pozdrawiam wszystkich uczestników targów i bardzo żałuję, że nie ma mnie wśród Was. Na zdjęciach widzę że prezentują się na targach firmy z wyższej półki np Phoenix. Ja mam pytanie czy są jakieś krajowe nowości: czy pokazuje coś Niewiadów, czy obecna jest firma z Limanowej produkująca kampery wyprawowe, czy może jeszcze coś innego nowego o czym nie wiem. Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
 |
cooper

|
Wysłany: 2011-04-10, 11:42
|
|
|
Jest FIRMA DUNI z Nowego SĄCZA
jest firma przerabiająca blaszaki
i jest CAMPER 4x4
co.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 15463 raz(y) 231,11 KB |
cooo.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 15463 raz(y) 212,65 KB |
|
 |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

|
Wysłany: 2011-04-10, 12:16
|
|
|
W Krakowie jak byłem, był nowy kamper z Niewiadowa i pełna oferta przyczep, była firma z Limanowej budująca kampery przeprawowe i była DUNI. W Katowicach było ubogo... tylko DUNI i ich nowy kamper.
Patrz Kraków > http://cirrustravel.blogs...targi-2010.html
Patrz Katowice > http://cirrustravel.blogs...aning-2011.html
cooper, w 5 dorosłych osób o różnicy wieku do 15 lat zrobiliśmy 7200km w ciągu 10dni - bez umawiania się zgranie było rewelacyjne - wszyscy miło wspominamy wyprawę do Norwegii. Wszystko zależy od ludzi a wyprawa jest opisana tu http://cirrustravel.blogs...wegia-2009.html
Mam też za sobą dwie wyprawy w mojej małej cepce Adrii do Francji i Czech (patrz www) i było SUPER w 4osoby na jeszcze mniejszej powierzchni! |
www.cirrus-travel.pl
 |
|
|
|
 |
gebi6
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: VW T4/z długą nazwą zabudowy/
Nazwa załogi: GASTAN
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Maj 2009 Piwa: 6/3 Skąd: KATOWICE
|
Wysłany: 2011-04-10, 16:19
|
|
|
A poza tym w kamperze 6-cio osobowym wcale nie muszą podróżować 3 pary,a np. dwu,lub nawe trzypokoleniowa rodzina .Jeżeli ludzie są ze sobą zżyci,może to być bardzo fajne. |
_________________ Praktyka czyni mistrza. |
|
|
|
 |
Dembomen
weteran

Twój sprzęt: KOMEDIA Fiat-Detleffs Globetrotter 2,5D 1989
Nazwa załogi: Dembomenki
|
Wysłany: 2011-04-10, 16:51
|