Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Chęciny, Ujazd, Kazimierz, Puławy, Sandomierz, Baranów
Autor Wiadomość
WODNIK 
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Piwa: 55/242
Wysłany: 2011-06-28, 20:28   

Bardzo fajny opis i fajna rodzinna wycieczka. :spoko :brawo

Pozdrawiamy Bronia i Janek
Postaw piwo autorowi tego posta

StasioiJola 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Piwa: 81/282
Wysłany: 2011-06-28, 20:46   

Fajna relacja - poparta ładnymi zdjęciami !!! Dziękujemy!!! Zdjęcia z Sandomierza przypomniały nam nasz ostatni pobyt tam w ubiegłym roku!!! :szeroki_usmiech :spoko

Frowyz 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter L A 531
Piwa: 78/43
Wysłany: 2011-06-28, 21:40   

Cieszę się, że się wam spodobało. Mnie męczy tylko jedno - dlaczego nie robiłem zdjęć na kempingach? Prosiak jest tylko na jednym zdjęciu i to jeszcze tyłem. Zrobione komórką, bo posyłałem rodzinie i tak zostało w telefonie... Nie wiem co mnie zaćmiło ;) Chociaż wyjaśnienie jest chyba proste - Michałek :ok On jest bardzo absorbującym uwagę dzieckiem :aniolek Zostawienie go samego na 30 sekund poskutkowało rozładowanym akumulatorem w zabudowie, bo załączył 12V w lodówce a ja nie zauważyłem od razu :gwm

A co do samych miejscówek - napewno będziemy chcieli tam wrócić. Jak to mówią u nas - dopiero liznęliśmy temat... 8-)

Myślę, że przeczytacie tu jeszcze trochę relacji z naszych podróży. Prosiak sprawił nam bardzo miłą niespodziankę i spalił średnio 15 l LPG na 100 km co oznacza, że jeździ taniej niż nasza osobówka. Wszystkie sprzęty w zabudowie są nareszcie sprawne więc jak tylko będzie wolny czas to będziemy gdzieś wyjeżdżać.

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1610/2356
Wysłany: 2011-06-28, 21:55   

Frowyz napisał/a:
On jest bardzo absorbującym uwagę dzieckiem Zostawienie go samego na 30 sekund poskutkowało rozładowanym akumulatorem w zabudowie, bo załączył 12V w lodówce a ja nie zauważyłem od razu

Załączenie grzałki zasilanej 12 V w czasie postoju jest nie możliwe. Taka jest generalna zasada w kamperach. Chodzi oczywiście o zbyt dużą moc grzałki gwarantującą bardzo szybkie rozładowanie akumulatora.
Skoro u Ciebie można lodówkę włączyć na 12 V na postoju to jest to nieprawidłowość. Być może jest to przeróbka, jeśli tak - to fatalna.
Warto to naprawić.

Pozdrawiam. :spoko

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 353/135
Wysłany: 2011-06-28, 22:53   

Wszystkie odwiedzane miejsca znamy doskonale. Ale dzięki dowcipnemu językowi fajnie czyta się relację. Dzięki

Nasze kamperki

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 353/135
Wysłany: 2011-06-28, 22:53   

Wszystkie odwiedzane miejsca znamy doskonale. Ale dzięki dowcipnemu językowi fajnie czyta się relację. Dzięki

Nasze kamperki

Frowyz 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter L A 531
Piwa: 78/43
Wysłany: 2011-06-29, 05:17   

Tadeusz napisał/a:

Załączenie grzałki zasilanej 12 V w czasie postoju jest nie możliwe. Taka jest generalna zasada w kamperach. Chodzi oczywiście o zbyt dużą moc grzałki gwarantującą bardzo szybkie rozładowanie akumulatora.
Skoro u Ciebie można lodówkę włączyć na 12 V na postoju to jest to nieprawidłowość. Być może jest to przeróbka, jeśli tak - to fatalna.
Warto to naprawić.

Pozdrawiam. :spoko

Oj żeby to jedna taka fatalna przeróbka była... Autko ma 30 lat i miało kilku właścicieli. A każdy z nich miała jakąś swoją koncepcję. Ja niestety w elektryce jestem słaby więc nie pcham tam łapek, a na elektryka narazie mnie nie stać (jeden już zaglądał ale za wyprowadzenie tego na prostą zaproponował cenę 800 pln :shock: - dla mnie to dużo pieniędzy...)

wbobowski napisał/a:

A czasami tak mnie poniesie :lol: Wycieczka była fajna, więc relacja tez musiała być napisana lekko... Wyobrażasz sobie relację z takiego miejsca w stylu: "Wyjazd 9.37. Dojeżdżamy do miejsca (tu współrzędne GPS). Parking 5 pln. Zwiedzanie. Odjazd 12.34. Średnie spalanie na trasie 15 l LPG na 100 km" Kto chciałby to czytać? Poza tym nie ubarwiałem relacji (no może poza samorządem Puław, bo nie mam 100% pewności czy uczestniczyli w spisku Najlepszej z Żon... ;) )

janus 
weteran

Twój sprzęt: Pössl 4F 2,8 idTD "BILA DODAVKA"
Nazwa załogi: DorJanki
Piwa: 42/47
Wysłany: 2011-06-29, 06:46   

Fajna relacja - bardzo przyjemnie się czytało :ok
Pozdrawiam, a "Prosiaka" tak jakbym gdzieś już spotkał ;)
Jeszcze sporo możemy, ale nic nie musimy!

Odpowiedz do tematu