Rozrusznik do DUCATO |
Autor |
Wiadomość |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2011-07-07, 06:52
|
|
|
może stacha jest tzw ''planetarny'' one często sa sporo droższe... |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2011-07-07, 18:41
|
|
|
Mój na pewno jest zwyły i miał tylko jedno kółeczko zebate, ale fakt planetarne są dużo mocniejsze i............drozsze w naprawach. Moźe tu tkwi diabeł |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

|
Wysłany: 2011-07-07, 18:44
|
|
|
kurde znowu po wysłaniu posta odpowiedź
Could not connect to smtp host : 111 : Połączenie odrzucone
Potem cofam stronę i klikam odśwież i post którego nie wysłałem pojawia się na forum.
CUDA |
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
Ostatnio zmieniony przez airgaston 2011-07-07, 23:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
stach63
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 87 Frankia
Nazwa załogi: Pomezanie.
|
Wysłany: 2011-07-07, 22:11
|
|
|
Tak . Tam były trzy kółka zębate metalowe i Jedno duże plastykowe i coś jeszcze co się całkiem rozsypało. Mam ten sam problem z wysyłaniem postów. Błąd 111 a potem post się jednak pojawia. Dlatego wczoraj wysłałem trzy takie same. |
_________________ "Nie ma żadnej drogi do do szczęścia. Szczęście JEST drogą." (cytat) |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

|
Wysłany: 2011-07-07, 23:11
|
|
|
No to tajemnica sie wyjaśniła. Różnica w rozrusznikach i różnica w cenach. Ale czy ten planetarny to taka rewelacja, żeby kosztował aż tyle? Ja do tej pory w obu mam zwykły. Mniej cześci to i mniejsze prawdopodobieństwo że coś sie sknoci |
Jarek
 |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2011-07-11, 23:44
|
|
|
Rozruszniki z przekładnią planetarną to bardzo fajna sprawa. Obrazowo mówiąc moc silnika z przekładnią jest 3x większa od normalnego silnika bez przekładni. Pozwala to zmniejszyć rozmiary urządzeń napędowych. Widziałem takie cuda w paru zastosowaniach - to naprawdę niewiarygodne co może zrobić mały 12V silniczek wielkości pompki od spryskiwacza, no powiedzmy sobie ... prawie jak modelarski - po wyposażeniu w przekładnię.
W przypadku rozruszników najważniejszą sprawą jest pobór prądu z podczas rozruchu który jest duuużo mniejszy od typowego tradycyjnego rozrusznika - oraz szybkość działania, te planetarne kręcą znacznie szybciej. W teorii taki rozrusznik eliminuje zimowe problemy biegania z akumulatorem "do ciepłego".
Wszystkie eko-auta wyposażane w system stop-start mają takie właśnie rozruszniki.
Zastanawiałem się czas temu jakiś podmianą w swym aucie - jak wygram w totka to taki sobie kupię na pewno |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
stach63
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 87 Frankia
Nazwa załogi: Pomezanie.
|
Wysłany: 2011-07-12, 06:46
|
|
|
Masz racje.Kreci jak szalony.Odpalam po delikatnym trąceniu stacyjki. |
_________________ "Nie ma żadnej drogi do do szczęścia. Szczęście JEST drogą." (cytat) |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

|
Wysłany: 2011-07-14, 14:34
|
|
|
Dobrze że masz już po kłopocie. Patrząc na awatara ciarki mnie przechodza na myśl o pchaniu takiego slonia |
Jarek
 |
|
|
|
 |
Kuba L.
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
|
Wysłany: 2011-07-18, 06:07
|
|
|
stach63 - cieszę się, że masz już po kłopocie. Sam uśmiech przy każdym odpalaniu |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|