Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Eurotrip
Autor Wiadomość
wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2011-07-09, 00:25   

Kamp_nowicjusz napisał/a:
Uszanujcie czyjąś prywatność

Bardzo szanujemy Twoją prywatność, ale to Ty oczekujesz od nas pomocy i zwykła przyzwoitość nakazuje trochę więcej o sobie. Moze nie każdy to czuje dlatego nie będę się nad tym rozwodził, a nawet Ci poradzę, zgodnie z Twoją prośbą.

Na początek info dla Ciebie. Przez ostanie 3 lata przejeździliśmy z żoną i małą sunią 80 tys. km po Europie i Polsce. Europa od Irlandii, Szkocji po Grecję. Tylko jedna podróż do Włoch 5,5 tys. km odbyła się z moją córką, wówczas studentką. Ja też lubię jeździć szybko, a moje dzienne przebiegi przekraczały niekiedy 900 km.

Dlaczego o tym piszę? Bo nie wyobrażam sobie 6 osób w kamperze przez miesiąc czasu.
Kamper zarejestrowany na 4 osoby - to tyle może jechać. Jak traficie na solidnych (i to niekoniecznie) stróżów prawa... to macie przerąbane... o przeciążenaich kampera nie wspomnę... gdyby was Niemcy zważyli, na tym skończy się podróż.

Ale oczywiście życzę wszystkiego najlepszego i oczekuję relacji z podróży.
Dla mnie wszystko miałoby sens, gdybyście jechali w 6 osób, ale w 2 kampery. Jednego trzeba wynająć.

Nasze kamperki
Postaw piwo autorowi tego posta

Kamp_nowicjusz
początkujący forumowicz

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2011-07-09, 00:36   

wbobowski: Nie wiem, czemu tak bardzo upieracie się przy tym, żebym się przedstawił. Tak, oczekuję pomocy, ale czemu to ma oznaczać, że mam Wam powiedzieć swoje imię, nazwisko, miejsce zamieszkania, czy inne dane, które Wam do niczego nie są potrzebne ? Skończmy już jednak rozmowy na temat mojego przedstawienia się, bo i tak nie podam żadnych danych, bo uważam to za zbędne, skończmy już mówić o tym, że nie damy rady przejechać tych kilku tysięcy km, że się będziemy non stop kłócili itp., bo nie o tym jest wątek, Wasze zdanie już znam, Wy znacie moje, nikt nikogo do swoich racji nie będzie przekonywał, bo i tak nie przekona.

Cytat:
Kamper zarejestrowany na 4 osoby
kamper zarejestrowany na 6 osób, 4 pasy, ale Dorota już wyjaśniła sprawę.

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2011-07-09, 01:27   

Wasze zdanie już znam, Wy znacie moje, nikt nikogo do swoich racji nie będzie przekonywał, bo i tak nie przekona.

Młody człowieku, ty nas pytałeś o rady, więc je otrzymałeś. Cieszę się, że i tak jesteś mądrzejszy od innych... ale zaczynasz być niegrzeczny... a tego bardzo tu nie lubimy.

Nasze kamperki

pp 
weteran

Piwa: 4/20
Wysłany: 2011-07-09, 01:31   

mam nadzieję facet że to Twoja żelazna zasada, z brakiem ekshibicjonizmu w sieci!
dla świętego spokoju, tych którym się wydaje że to tylko kameralne forum a zdjęć ich dzieci czy wnuków nikt w przyszłości nie wykorzysta w mało zacny sposób, mógłbyś przecież napisać " cześć jestem Franek z Zanzibaru itp" tylko po co?!!!! Przecież to nie musi mieć nic wspólnego z rzeczywistością!
zamiast ściemniać napisałeś prawdę i zostałeś napiętnowany :) nie otrzymasz bezcennych rad! :)
trzymam kciuki za powodzenie imprezki, poradzicie sobie!
moja rada: nie rób zbyt sztywnych planów, postaw na improwizację, kamper świetnie sobie z tym radzi.

Kamp_nowicjusz
początkujący forumowicz

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2011-07-09, 01:56   

Cytat:
Młody człowieku, ty nas pytałeś o rady, więc je otrzymałeś. Cieszę się, że i tak jesteś mądrzejszy od innych... ale zaczynasz być niegrzeczny... a tego bardzo tu nie lubimy.

Zgadza się, bo "najlepszą obroną jest atak". Każdy uczestnik tej rozmowy atakuje mnie, próbując jednocześnie dowartościować sam siebie. Uważacie siebie za "guru", jakby w podróżowaniu kamperem była jakaś tajemna filozofia. Wiem, że jesteście starsi ode mnie, nawet dużo starsi, część z Was mogłaby być z powodzeniem moimi rodzicami, ale nie traktujcie mnie jak gówniarza. Mam plan, i zamierzam go zrealizować, i Wasze gadanie mnie nie powstrzyma.

Jeśli nie macie nic ciekawego do dodania, to proszę Was - zachowajcie komentarze dla siebie, bo naśmiewaniem się, czy ironizowaniem nie pomagacie (chyba, że sobie zwiększając swoje ego).

pp: Nie widzę po prostu powodu, dla którego miałbym się przedstawiać. To jest tylko i wyłącznie forum, i służy ono wymianie informacji, a nie jest to jakiś klub, w którym się wszyscy znają, i każdy nowy członek ma obowiązek przedstawienia się starszej części plemienia !

Cytat:
zamiast ściemniać napisałeś prawdę i zostałeś napiętnowany nie otrzymasz bezcennych rad!

Niestety, starszyzna woli udowodnić młodziakowi, że jego pomysł jest nic nie warty, i że na pewno się nie uda, mnie to nie demotywuje, ale jeśli oni się mają czuć lepiej - niech piszą.

Cytat:

Dzięki ;-) też w to wierzę.

Cytat:
moja rada: nie rób zbyt sztywnych planów, postaw na improwizację, kamper świetnie sobie z tym radzi.

Przyjęte i zanotowane ! Na sztywno nie planowałem (chociażby dlatego, że nie można przewidzieć pogody/korków itp.), ale ułożyłem bardzo dokładny szkielet ;-)

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2011-07-09, 07:12   

przyjacielu....
tak na poczatek..nikt Cie nie atakuje.. :-P jakis przewrażliwony jesteś....

Uważacie siebie za "guru", jakby w podróżowaniu kamperem była jakaś tajemna filozofia. Wiem, że jesteście starsi ode mnie, nawet dużo starsi, część z Was mogłaby być z powodzeniem moimi rodzicami, ale nie traktujcie mnie jak gówniarza. Mam plan, i zamierzam go zrealizować, i Wasze gadanie mnie nie powstrzyma.

no i sęk w tym...że w podrózowaniu kamperem...jest tajemna filozofia....

1)kamper to nie bolid f1
2)współtowarzysze podróży..to nie worki z ziemniakami...

i to jest ta cała tajemna filozofia, która chłopaki chcieli Ci przekazac...

nikt nie mówi że sie NIE DA przejechac 9000km w pare dni
mówia...że to nie ma sensu..i nie ma nic wspólnego z....WAKACJAMI
I MÓWIA TO...Z WŁASNEGO DOSWIADCZENIA....

wielu z nas..gdy zaczynało przygode z kamperkami..myslało ze najfajniej jest...gdy pózniej powiemy... w te wakacje w m-c zrobiłem 10000km...
tylko co pózniej odpowiedziec gdy zapytaja......a co zobaczyłeś??
odpowiesz-wszystko....z okien kamperka..i parkingi, na ktorych nocowałem..ale tez nie dokladnie..bo codziennie po sniadaniu musiałem ruszac..kolejne 300-400km robic...
ale...faaaajnie było.....

no pewnie że fajnie.....ale głownie dla kierowcy..który lubi nabijac kilometry...
i zapomniał..że nie jedzie sam..
co gorsze,juz planując podróż, o tym zapomina..

a Ci z tyłu...no cóż....widze szczęśliwe dziewczyny..całe dnie obijające sie w samochodzie i to w tłoku...bo 6 osób w kamperku to tłok jak diabli...
widze ich twarze..gdy ciagle będzie brakowało wody w lazience..i ciagle kibelek będzie pełny.../a uwierz mi..przy 6 osobach..bedzie na okrągło pełny/

to wszystko sa rady....które czytaj-MYSLĄC.... a nie obrażając sie...

jak dla mnie..połowa wyznaczonej ekipy/lub 2 kamperki/..i max połowa wyznaczonej trasy...

wtedy..wrócicie zadowoleni z wakacji...i bedziecie mieli maaaasę wspomnień do opowiadania....

:spoko

ps

Dorotko,nikt nie zapomina jak sie spedza wakacje w namiocie..
ale, gdy spędzasz je w namiecie rozstawionym.....a nie ciagle na plecach :spoko

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2011-07-09, 07:46   

Nikogo nie atakując powiem tylko tyle:
Wczoraj wróciłem z 16 dniowej objazdówki po południowej cześci europy i plany które tworzyłem od grudnia 2010 roku rozjechały się już w 3 dniu podróży !!!!!!!!!
:spoko :spoko

airgaston 
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Piwa: 13/18
Wysłany: 2011-07-09, 08:28   

EOT
Ostatnio zmieniony przez airgaston 2011-07-09, 21:38, w całości zmieniany 2 razy  

pp 
weteran

Wysłany: 2011-07-09, 14:33   

ad. Kamp_nowicjusz

nie napisałes swojego życiorysu, nie dałeś zdjęć prababki, jechać chcesz dużo i daleko, nie słuchasz rad starszych w ogóle wszystko chcesz robić na opak! :)
jak sam widzisz tutaj nie dowiesz się zbyt wiele ale myślę że większość już wiesz bo to znowu nie wyprawa w kosmos! 6-cioro młodych ludzi da sobie radę! Aby objechać Europę nie potrzeba mieć doktoratu z geografii i być ekspertem motoryzacyjnym.
Zapakujcie tzw suche jedzenie bo jest lekkie, unikaj rzeczy łatwo psujących się, niestety miesięczny zapas browara dla 6 osób może skutecznie przeładować kamperka! :)
tanie miejsca postojowe i obsługowe masz i co Ci jeszcze trzeba?! :) bobry humor i pogoda!
pozdrawiam

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 197/160
Wysłany: 2011-07-09, 14:42   

Od Ciebie mogę Żądać jedynie nauki ortografii.

Masz rację możesz.............. a ja mogę lecz ....... nie muszę a Ty.......... powinieneś :bigok
Mam nieodparte wrażnie ,że pomyliłeś fora ........... powinieneś pytać na forum www.przeładowanybusik .com
Liczmy na to ,że obecny Kamp_nowicjusz który teraz wie lepiej niż wszyscy na CT / tylko po co pyta tu na forum / po powrocie z tej swojej włóczęgi nie stwierdzi że wakacje były dla niego ........... Kamp_ porażką :ok

Tylko nie wiem czy się o tym przekonamy ............. bo nie myślę ,że po powrocie się więcej pokaże .......... :haha:

:spoko

P.S: w 2009 o podobnej wyprawie pisał/a NYC.......... i potem nic ani ....słowa :bajer
A wyprawa o i ronio :!: nazwana była....... Eurotrip 2009

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

pp 
weteran

Wysłany: 2011-07-09, 15:17   

[quote="MILUS"]

P.S: w 2009 o podobnej wyprawie pisał/a NYC.......... i potem nic ani ....słowa :bajer
A wyprawa o i ronio :!: nazwana była....... Eurotrip 2009

no to wszystko jasne! jak Eurotrip to udać się nie może, w dodatku wbrew wszelkim "prawidłom" to już pewne że to porażka będzie!

ktoś chce to pisze, inny nie ma potrzeby uzewnętrzniania to nie pisze i co? na stos z nim?

lepiej jest jechać i potem opisywać najpierw jak grać w bambuko z przepisami i robić wała z tubylca by chwilę potem płakać jakie to nieprzyjazne i źle nastawione do nas te nacje w Europie!

Wyświetl szczegóły
Kamp_nowicjusz
początkujący forumowicz

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2011-07-09, 15:57   

Cytat:
Masz rację możesz.............. a ja mogę lecz ....... nie muszę a Ty.......... powinieneś

Nie mam zielonego pojęcia, o co Ci w tym zdaniu chodzi.

Cytat:
Mam nieodparte wrażnie ,że pomyliłeś fora

Niestety, dopiero teraz to zauważyłem, tu oprócz Doroty i pp są sami nadąsani bubkowie, którzy myślą, że pozjadali rozumy tego świata i za wszelką cenę chcą to udowodnić. Dawno nie spotkałem tylu zakompleksionych ludzi w jednym miejscu.

Cytat:
bo nie myślę ,że po powrocie się więcej pokaże

Nie pokażę się, bo po co ? Jak napiszę, że dałem radę zrealizować swój cel i świetnie się bawiłem, nie było kłótni, i szczęśliwie wróciliśmy w 6 osób, zwiedzając przy tym masę rzeczy, a nie tylko parkingi, to i tak nie uwierzycie. Żyjecie w jakimś chorym zamkniętym świecie, a wydaje Wam się, że przemawia przez Was wielkie doświadczenie, ja bym to nazwał zarozumialstwem.

Cytat:
jak sam widzisz tutaj nie dowiesz się zbyt wiele ale myślę że większość już wiesz bo to znowu nie wyprawa w kosmos! 6-cioro młodych ludzi da sobie radę! Aby objechać Europę nie potrzeba mieć doktoratu z geografii i być ekspertem motoryzacyjnym.

Zauważyłem, dlatego temat można zamknąć i nigdy do niego nie wracać, niech "weterani" uważają, że posiadają bardzo tajemną wiedzę na temat podróżowania kamperem i niech zachowają ją dla siebie.

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2011-07-09, 16:02   

:rip

48a-ELANKO 
weteran
dawniej: 48a-ELANKO

Piwa: 125/78
Wysłany: 2011-07-09, 16:13   

nadąsani bubkowie, którzy myślą, że pozjadali rozumy tego świata i za wszelką cenę chcą to udowodnić. Dawno nie spotkałem tylu zakompleksionych ludzi w jednym miejscu.

Oj chłopcze, jesteś już teraz nadąsanym bubkiem i to bubkiem wyjątkowo, że użyję delikatnego określenia, nietaktownym i o odpychającym usposobieniu.
Bardzo proszę, wyhamuj z oceną ludzi, których nigdy nie poznałeś, przestań być zarozumiałym i pyszałkowatym.
:stop:

pp 
weteran

Wysłany: 2011-07-09, 17:06   

niech żyje wolność i swoboda!!!!! :) )))

tylko jak nazwać zakładanie z "góry" że inny pomysł na camperowanie jest zły, niewłaściwy i nawracanie "innego" na jedynie słuszną drogę?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :stop: :chacha2 :zastrzelic :gwm

Odpowiedz do tematu