Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2012-08-09, 11:37
kRAKÓW PARKING
Autor Wiadomość
yeti33 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,8 JTD nadb. Axxor
Nazwa załogi: Jacki
Wysłany: 2011-09-08, 21:11   kRAKÓW PARKING

JAK MÓJ POPRZEDNIK TEŻ JESTEM ZAINTERESOWANA KRAKOWEM.
Czy w pobliżu ulicy Filipa albo Długiej jest jakiś parking, gdzie mżna zatrzymać się kamperem.
Jedziemy do Zakopanego ale po drodze chcemy podrzucić córce do mieszkania pare rzeczy i po ok 2 godzinach jechać dalej. Zależy nam , żeby być jak najbliżej ul.Filipa, gdyż co niektóre przedmioty są dość ciężkie i nie chcemy za daleko nosić. Jeśli ktoś zna na tyle Kraków , to bardzo prszę o prade.
Postaw piwo autorowi tego posta

arek 
zaawansowany

Twój sprzęt: Ducato Bavaria T61
Piwa: 4/11
Wysłany: 2011-09-13, 14:40   

Są campingi w Krakowie ale daleko od Rynku ja dwa razy parkowałem na płatnych parkingach
ok.70-80 zł doba na ul.Św.Gertrudy są to parkingi przy hotelach nie pamiętam nazwy /chyba
Royal jeden na początku przy ulicy widać Wawel drugi na zapleczu hotelu Monopol tak w podwórzu
postój bez problemów blisko na Rynek i Kazimierz ok.10 min wieczorem nie trzeba brać taxi aby dojechać na camp.

tachowp 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9 TD '89 Dethleffs
Nazwa załogi: Halinka i Włodek
Piwa: 2/7
Wysłany: 2011-09-13, 14:53   

Jest parking prawie na końcu na ul. Krowoderskiej koło Długiej . Kiedyś widziałem tam kamperka. Niedaleko ul. Filipa . Pozdrawiam !

Dembomen 
weteran

Twój sprzęt: KOMEDIA Fiat-Detleffs Globetrotter 2,5D 1989
Nazwa załogi: Dembomenki
Piwa: 23/24
Wysłany: 2011-09-14, 06:33   

Hej!
Ja w Krakowie parkowałem dwa dni przy ul.Waszyngtona na przeciwko działek, dojazd do Kopca Kościuszki, cicho i spokojnie, w miarę blisko do centrum.
Hej!

TomekW 
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Piwa: 29/5
Wysłany: 2011-09-14, 07:53   

W okolicach Filipa nie ma większych parkingów poza miejscami na poboczach (uwaga, strefa płatnego parkowania), najbliższy jest na pl. Biskupim (a właściwie ulicy Biskupiej): http://mapy.google.pl/map...=h&vpsrc=0&z=19
Można próbować szukać miejsca na okolicznych ulicach i Rynku Kleparskim ( http://mapy.google.pl/map...=h&vpsrc=0&z=18 , strefa C!), jeżeli kamperek nie jest zbyt długi, ale może być trudno. Uważajcie na ul. Basztową od placu Matejki do Długiej i dalej, tam jest strefa ograniczonego ruchu (B).

OldPiernik 
stary wyga

Piwa: 50/19
Wysłany: 2011-09-15, 12:50   

Bardzo często widzę zaparkowane kampery przy Błoniach. Kilka razy widziałem kamperki stojące na ul. Ingardena, tylko trzeba postawić auto albo bardzo wcześnie (koło 7.00 rano) albo bardzo późno (po godz 21.00). Stąd to już spokojnie 10 minut do rynku na piechotę.

TomekW 
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Piwa: 29/5
Wysłany: 2011-09-15, 13:02   Re: kRAKÓW PARKING

Przypominam:
yeti33 napisał/a:
Zależy nam , żeby być jak najbliżej ul.Filipa, gdyż co niektóre przedmioty są dość ciężkie i nie chcemy za daleko nosić.

yeti33 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,8 JTD nadb. Axxor
Nazwa załogi: Jacki
Wysłany: 2011-09-16, 23:59   

Bardzo dziekuję za podpowiedzi ale nie zdążyłam odczytać, gdyż wyjechaliśmy 13 września. Udało nam się zaparkować w Krakowie na ul.Długiej na strzeżonym parkingu. Zapłaciliśmy 5 zł za godzinę ale było dośc blisko do św.Filipa. Parking znalazłam w internecie.
Polecam, gdyby ktos chciał zostawić kamperka pod opieką parkingowego
A będąc "przy głosie", chciałabym poinformowac, że łazienki na polu Pod Krokwia w Zakopanem nie były w tak złym stanie jak były opisywane na forum. Jadąc tam troche obawiałam się o sanitariaty ale dało sie wytrzymać. Być może miała wpływ na to pogoda, bo jak nie pada to czystość jest łatwiej utrzymać
A tak w ogóle to podróżowanie kamperem to najwspanialsza rzecz pod słońcem i żałuje tylko tego ,że nie posłuchałam męża wcześniej i dopiero niedawno zakupiliśmy to cudo.

Odpowiedz do tematu