|
|
Przesunięty przez: janusz 2012-08-09, 11:37 |
kRAKÓW PARKING |
| Autor |
Wiadomość |
yeti33
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,8 JTD nadb. Axxor
Nazwa załogi: Jacki
|
Wysłany: 2011-09-08, 21:11 kRAKÓW PARKING
|
|
|
JAK MÓJ POPRZEDNIK TEŻ JESTEM ZAINTERESOWANA KRAKOWEM.
Czy w pobliżu ulicy Filipa albo Długiej jest jakiś parking, gdzie mżna zatrzymać się kamperem.
Jedziemy do Zakopanego ale po drodze chcemy podrzucić córce do mieszkania pare rzeczy i po ok 2 godzinach jechać dalej. Zależy nam , żeby być jak najbliżej ul.Filipa, gdyż co niektóre przedmioty są dość ciężkie i nie chcemy za daleko nosić. Jeśli ktoś zna na tyle Kraków , to bardzo prszę o prade. |
|
|
|
 |
arek
zaawansowany
Twój sprzęt: Ducato Bavaria T61
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Paź 2007 Piwa: 4/11 Skąd: Piotrków Trybunalski
|
Wysłany: 2011-09-13, 14:40
|
|
|
Są campingi w Krakowie ale daleko od Rynku ja dwa razy parkowałem na płatnych parkingach
ok.70-80 zł doba na ul.Św.Gertrudy są to parkingi przy hotelach nie pamiętam nazwy /chyba
Royal jeden na początku przy ulicy widać Wawel drugi na zapleczu hotelu Monopol tak w podwórzu
postój bez problemów blisko na Rynek i Kazimierz ok.10 min wieczorem nie trzeba brać taxi aby dojechać na camp. |
|
|
|
 |
tachowp
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9 TD '89 Dethleffs
Nazwa załogi: Halinka i Włodek
|
Wysłany: 2011-09-13, 14:53
|
|
|
| Jest parking prawie na końcu na ul. Krowoderskiej koło Długiej . Kiedyś widziałem tam kamperka. Niedaleko ul. Filipa . Pozdrawiam ! |
_________________ Moje rodzinne miasto w którym się .... gubię ..czasami!
6,8 l/km, 70-80 km/h.
 |
|
|
|
 |
Dembomen
weteran

Twój sprzęt: KOMEDIA Fiat-Detleffs Globetrotter 2,5D 1989
Nazwa załogi: Dembomenki
|
Wysłany: 2011-09-14, 06:33
|
|
|
Hej!
Ja w Krakowie parkowałem dwa dni przy ul.Waszyngtona na przeciwko działek, dojazd do Kopca Kościuszki, cicho i spokojnie, w miarę blisko do centrum.
Hej! |
_________________ Misiek
Świat jest piękny,tylko my go psujemy!
 |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
OldPiernik
stary wyga

Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Gru 2008 Piwa: 50/19 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-09-15, 12:50
|
|
|
| Bardzo często widzę zaparkowane kampery przy Błoniach. Kilka razy widziałem kamperki stojące na ul. Ingardena, tylko trzeba postawić auto albo bardzo wcześnie (koło 7.00 rano) albo bardzo późno (po godz 21.00). Stąd to już spokojnie 10 minut do rynku na piechotę. |
_________________ Życie jest za krótkie na siedzenie w domu i zazdroszczenie innym. |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-09-15, 13:02 Re: kRAKÓW PARKING
|
|
|
Przypominam:
| yeti33 napisał/a: | | Zależy nam , żeby być jak najbliżej ul.Filipa, gdyż co niektóre przedmioty są dość ciężkie i nie chcemy za daleko nosić. |
|
|
|
|
 |
yeti33
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,8 JTD nadb. Axxor
Nazwa załogi: Jacki
|
Wysłany: 2011-09-16, 23:59
|
|
|
Bardzo dziekuję za podpowiedzi ale nie zdążyłam odczytać, gdyż wyjechaliśmy 13 września. Udało nam się zaparkować w Krakowie na ul.Długiej na strzeżonym parkingu. Zapłaciliśmy 5 zł za godzinę ale było dośc blisko do św.Filipa. Parking znalazłam w internecie.
Polecam, gdyby ktos chciał zostawić kamperka pod opieką parkingowego
A będąc "przy głosie", chciałabym poinformowac, że łazienki na polu Pod Krokwia w Zakopanem nie były w tak złym stanie jak były opisywane na forum. Jadąc tam troche obawiałam się o sanitariaty ale dało sie wytrzymać. Być może miała wpływ na to pogoda, bo jak nie pada to czystość jest łatwiej utrzymać
A tak w ogóle to podróżowanie kamperem to najwspanialsza rzecz pod słońcem i żałuje tylko tego ,że nie posłuchałam męża wcześniej i dopiero niedawno zakupiliśmy to cudo. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|