|
|
olej podcieka z silnika |
Autor |
Wiadomość |
agalw
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: BURSTNER, 1992 rok
|
Wysłany: 2011-08-15, 18:38 olej podcieka z silnika
|
|
|
Witajcie, jestem nowym użytkownikiem.
Mam zamiar kupić camperka i mam już nawet upatrzonego. Stan wizualnie jest super z tym że jest jeden mankament w postaci podciekającego silnika. Proszę podpowiedzcie czy decydować się na zakup czy lepiej sobie go odpuścić. Jeżeli chodzi o inne części wszystko śmiga jak należy. |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
Wysłany: 2011-08-15, 18:46
|
|
|
NO właśnie jesteś nowy na forum ,nie przedstawiłeś się całościowo ,a mamy ci doradzać ,,,,,,,,kurde co to za zwyczaje ,,,wynajmij mechanika to ci doradzi gdzie masz krwotok ,,,,normalnie ci nowi to chyba przesadzają wiem CT to kopalnia wiedzy ,ale zupełnie mnie to nie kręci ,takich to od razu do kosza |
_________________ Darek |
|
|
|
 |
agalw
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: BURSTNER, 1992 rok
|
Wysłany: 2011-08-15, 18:59
|
|
|
ARCADARKA napisał/a: | NO właśnie jesteś nowy na forum ,nie przedstawiłeś się całościowo ,a mamy ci doradzać ,,,,,,,,kurde co to za zwyczaje ,,,wynajmij mechanika to ci doradzi gdzie masz krwotok ,,,,normalnie ci nowi to chyba przesadzają wiem CT to kopalnia wiedzy ,ale zupełnie mnie to nie kręci ,takich to od razu do kosza |
Faktycznie nie przedstawiłam się wiec spróbuję się poprawić.
Nazywam się Agnieszka jestem z Warszawy.
Nie powiem żebyś specjalnie mi pomógł a nawet stwierdziła bym że jadem tryskało z twojej wypowiedzi. Ale mimo wszystko dzięki. |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2011-08-15, 19:25
|
|
|
No widzisz Agnieszko ,że można ,chociaż wiem jak masz na imię ,ale z krwotokiem nie pomogę ,ja tylko od zabudowy ,witam cię na forum |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2011-08-15, 21:01
|
|
|
Nie ma czegoś takiego jak "podciekający "silnik.Trzeba dokładnie zlokalizować skąd cieknie olej lub gdzie się "poci" i jaka jest tego przyczyna.Może być uszczelka pod miską olejową,uszczelniacze rozrządu,uszczelniacze wału,uszczelka pod pokrywą klawiatury,nieszczelne pierścienie tłokowe itp.itd.Możliwości mnóstwo.Weź auto do mechanika i niech to sprawdzi.To nie jest trudne.Usunięcie powodu nieszczelności bardzo proste i tanie (np.uszczelka pod klawiaturą)do wręcz kapitalki silnika (np.nieszczelne pierścienie i uciekanie kompresji pod tłoki). |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
ekosmak.dabrowska
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Piwa: 26/111 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2011-08-15, 21:13
|
|
|
kimtop napisał/a: | .Weź auto do mechanika i niech to sprawdzi. |
Nic dodać nic ująć, sama kwintesencja problemu. |
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz Mu
o swoich planach |
|
|
|
 |
jedrek49
weteran badz zawsze usmiechniety
Twój sprzęt: sprinter CDI 2,7 316
Nazwa załogi: jedrek49
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Piwa: 52/3 Skąd: Rzeszow
|
Wysłany: 2011-08-16, 06:59
|
|
|
witam serdecznie
Bardzo mi sie podoba odpowiedz Kimtopa ,jest szczera prosta i nie zlosliwa ,bez zbednych zlosliwych uwag slownych i rysunkowych ,kilku na forum CT uderzyla woda sodowa do glowy ,sa juz prawie przedstawicielami firm produkujacych wypasione camperki,ich servisantami a ich wypowiedzi sa bardzo niskiego lotu ,nie pasujace nawet do wiejskiego kowala ,ktory naprawia motyke
Fajnie byloby ,by bylo na CT mniej zlosliwosci,wiecej tolerancji nawet dla niezasadnych ,prostych pytan nowych czlonkow CT,ktorzy sie teraz ucza nowego tematu ,ktory nie jest prosty ,nie kazdy moze byc od razu super znawca
Pozdrawiam i przepraszam za uszczypliwe uwagi
jedrek49 |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
|
Wysłany: 2011-08-16, 09:06
|
|
|
jedrek49 napisał/a: | witam serdecznie
Bardzo mi sie podoba odpowiedz Kimtopa ,jest szczera prosta i nie zlosliwa ,bez zbednych zlosliwych uwag slownych i rysunkowych ,kilku na forum CT uderzyla woda sodowa do glowy ,sa juz prawie przedstawicielami firm produkujacych wypasione camperki,ich servisantami a ich wypowiedzi sa bardzo niskiego lotu ,nie pasujace nawet do wiejskiego kowala ,ktory naprawia motyke
Fajnie byloby ,by bylo na CT mniej zlosliwosci,wiecej tolerancji nawet dla niezasadnych ,prostych pytan nowych czlonkow CT,ktorzy sie teraz ucza nowego tematu ,ktory nie jest prosty ,nie kazdy moze byc od razu super znawca
Pozdrawiam i przepraszam za uszczypliwe uwagi
jedrek49 |
|
|
|
|
 |
olcha20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lis 2010 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-08-16, 09:21
|
|
|
zgadzam się w 99% z kimtop,
kimtop napisał/a: | Możliwości mnóstwo.Weź auto do mechanika |
Podjedź nawet z jakimś znajomym co miał kiedyś starsze auto, jest spora szansa, że rzut okiem i będzie wiadomo gdzie cieknie.. i jakie koszty.
Ale raczej nie ma stachu, więszkość moich pełnoletnich wozów miała jakieś podciekania, pocenie się...jak mały wyciek to czasem nawet nie warto tego robić... estetyka pod maską tylko cierpi...
Np w moim camperze, się zabieram do wymiany uszczelki pod klawiaturą już od początku sezonu... kiedyś w końcu zrobię, bo koszt jakieś 50pln uwzględniając czerwony silikon,
P.s. Jak masz zdjęcie (zdjęcia) silnika to spora szansa, że wszystko stanie się jasne jak wrzucisz na forum |
|
|
|
 |
ekosmak.dabrowska
weteran

Twój sprzęt: Ford Transit 94' Rimor
Nazwa załogi: Dziubki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Piwa: 26/111 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2011-08-16, 21:43
|
|
|
jedrek49 napisał/a: | a ich wypowiedzi sa bardzo niskiego lotu ,nie pasujace nawet do wiejskiego kowala ,ktory naprawia motyke |
jedrek49 napisał/a: | Fajnie byloby ,by bylo na CT mniej zlosliwosci,wiecej tolerancji nawet dla niezasadnych ,prostych pytan |
Ciekawe, hmm ciekawe. |
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga to opowiedz Mu
o swoich planach |
|
|
|
 |
majsterus
zaawansowany

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2011-09-15, 23:25
|
|
|
ze starego dizla jak cieknie olej to znaczy jest w silniku:)
cieknie tzn.?? zostawia kałużę po sobie?
że jest wilgotna misa olejowa to nic takiego, tak samo spod pokrywy zaworów. gorzej jak zaczyna cieknąć z podstawy filtra oleju.
dizel będzie zawsze upaprany olejem, zwłaszcza fiatowski:) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|