Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zamiana silnika w ducato 1998 r z 1,9 TD lub 1,9D na 2,8 id
Autor Wiadomość
prezes1960 
zaawansowany

Twój sprzęt: Burstner 580 mobil
Piwa: 6/1
Wysłany: 2011-12-22, 11:57   

Wiktor, dzięki za adres,co do intercoolera to może bym i założył gdybym miał turbinę :mrgreen: .HarryLey4x4, myślę że wiesz że sensowna waga to niestety ta co na tabliczce znamionowej i w dowodzie ,nie wiem czy przeczytałeś temat na forum dziś obecny ,o maks. DMC.Koledzy piszą o tym że nie wiedzą ile waży sama zabudowa ale ja ci powiem że waży...."swoje"!,a szczególnie taka duża jaką chcesz założyć ,tą wagę szybko można przekroczyć :mrgreen: ,no chyba że zostawisz w domu albo żonę albo dzieci :mrgreen: !Nowe zabudowy są nieco lżejsze!?,ale cudów nie ma,balsa jest za droga ,a i nie nadaje się do wszystkiego,choć ja dobudowałem z niej podest (wszyscy którzy mają stare ducaty to wiedzą o co chodzi)pod nogi w szoferce i jest OK!
Postaw piwo autorowi tego posta

HarryLey4x4 
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
Piwa: 29/24
Wysłany: 2011-12-22, 17:02   

ta zabudowa , którą kupuję, jest z 2005 r. , więc liczę na to ,że niekoniecznie "ciężarna". Jednak pewnie nie rocznik a materiał ma większe znaczenie ;)
Temat o DMC zaczynam męczyć , ale jest przydługi a czas przedświąteczny pozwala tylko na chwilę usiąść przed kompem.
Zaczynam się zastanawiać czy nie poszukać dawcy kabiny z DMC 3500, bo moja obecna ma 3250. Niby mała różnica, ale w EURO wychodzi na pewno boleśnie.

HarryLey4x4 
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
Piwa: 29/24
Wysłany: 2011-12-23, 07:49   

A z dodatkowych problemó, to czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa deski rozdzielczej między modelami Ducato i Jumper oraz boxer. Czy można je zastosować zamiennie??, jak wygląda kompatybilność np. wtyczek włącznikó, które z tego co widzę są podobnie rozmieszczone , ale jednak inne. (obserwacje na razie tylko na podstawie zdjęć).
Pytam , bo miałbym ochotę zastosować do Ducato descę od Citroena.

Odpowiedz do tematu